Duke shkuar te mjeku


 • ëndërr, pushoni dhe drejt te mjeku ...
 • Çfarë teste të marrë?
 • ëndërr, pushoni dhe drejt te mjeku ...

  Ku të shkoni? Në një klinikë private apo rrethit klinikën antenatale - është e deri tek ju. Kjo varet nga shumë faktorë, por gjëja kryesore - që ju dhe fëmija janë të monitoruara dhe të kaluar të gjitha testet e nevojshme.

  Nëse ju përjetojnë një klinikë private, të gjetur nëse ju do të jepet një shkëmbim kartë - kjo është si një shtatzëni të pasaportave, të lindur pa të cilën ajo do të jetë e mundur vetëm në një spital infektiv. Në kartën e këmbimit do të jepet të gjitha rezultatet e analizave, sondazheve dhe shëndetin tuaj.



  Nëse ilaç i lirë nuk do të frymëzojë besim në ju dhe ju do të donte për të paguar mjekun vërejtur, por për ju është shumë e shtrenjtë, rritja e regjistruar në këshillat e qarkut, dhe për të paguar mjeku të vijë për një vizitë ose të konsultohet me ndonjë pyetje.

  Të bëhet regjistrimi vetëm në një mjeku që ju pëlqen si specialist. Nëse ju nuk bëni si këshilla apo trajtim e ofruar nga mjeku juaj, ju nuk keni për të dëgjuar atë, ju mund të shkoni në një mjek tjetër, në mënyrë për të larguar dyshimet. Mos harroni se ju keni të drejtë edhe për të zgjedhur LCD mjekun qarkut.

  Kështu që ju zgjidhni mjekun më të mirë dhe shkoi tek ai tani të dëgjuar atë me kujdes, të marrë bileta për analiza dhe mund t'i mbani ato në mënyrë të sigurtë të kalojë.


  Mos kini frikë nga një numri të madh të zonave, pothuajse të gjitha testet që ju duhet të marrë vetëm dy herë - tani dhe para dorëzimit. Por natyrisht kurioz të di se pse ju desh kaq shumë gjak, dhe pse ju janë dërguar në mënyrën se si shumë doktorë.

  Çfarë teste të marrë?

  1. Urinalysis - Kryer para çdo vizite te mjeku. Kjo analizë bën të mundur për të zbuluar infeksion, sheqer dhe aceton në gratë shtatzëna me diabet ose proteina që shfaqet kur komplikime në fazat e mëvonshme (pre-eklampsia).

  2. gjakut komplet - Ulu në regjistrimin në 12-të, 20-të, 28-të dhe javë para lindjes. Të nevojshme për të kontrolluar gjendjen e përgjithshme, diagnoza e hershme të sëmundjeve.



  3. Analiza biokimik i gjakut - Del në regjistrimin, kur ju bëni një një-kohë pushim të lindjes dhe në secilin tremujor. Nga analiza e parë dhe analiza për të përcaktuar grupin e pushimit të lindjes gjakut dhe faktorit Rh, prania e AIDS, Wasserman (sifilizi) antitrupa ndaj viruseve të hepatitit B dhe C dhe praninë e imunitetit ndaj fruthit. Një tre analiza e kryer gjatë shtatzënisë për të diagnostikuar aktivitetin e metabolizmit të veshkave dhe të mëlçisë, komplikime të ndryshme të shtatzënisë.

  4. vaginal shqyrtim - Performed në vizitën e parë tek mjeku për të sqaruar shtatzënisë vlerësuar formën dhe madhësinë e pelvisit, madhësinë e mitrës vlerësimit të konformitetit dhe kohëzgjatjen e periudhës së vonesës.

  Ata marrin një shtupë në përcaktimin e sëmundjeve infektive dhe të tjera. Në tremujorin e tretë ekzaminim vaginal është kryer për të përcaktuar pozicionin e fëmijës, komente dhe sekrecione qafës së mitrës të mbledhur për të përcaktuar infeksionet.

  5. Matja Presioni dhe peshë - Mbahet gjatë çdo vizite te mjeku. Para së gjithash, të bëjë atë për diagnozën e hershme të pre-eklampsisë (tensioni i lartë, ënjtje).

  6. Në shqyrtimin e barkut - Kjo përfshin matjen lartësinë e mitrës në këmbë gjatë hershme dhe barkut perimetër, duke dëgjuar rrahje zemre të javës së 12 të shtatzënisë. Në javët e fundit të shtatzënisë përcaktuar pozicionin e fetusit, vëllimit amniotik fluide, vlerësojnë madhësinë e përafërt të fetusit dhe placentës.

  7. Rishikimi i gjirit - Kryer off, dhe pastaj si të nevojshme në qoftë se ka ndonjë devijim. Breast shqyrtuar në aspektin tërhequr aftësinë thithit të jepni gji dhe sëmundje të ndryshme.

  8. ultratingull - Kryer më 12, 24 dhe 36 javë të shtatzënisë.

  Gjithashtu, të dhënat mund të caktohet teste të tjera, por në çdo rast kini frikë se ju keni diçka të gabuar, shumica e anomalitë janë të shërueshme apo rregullime.