Na bëjnë një fëmijë


 • I kushtueshëm
 • Numrat e parregullt
 • Në të gjitha frontet

 • I kushtueshëm

  - Vladimir Ivanovich ndihmojë specialistët e institucioneve, duke gjykuar nga radhët e gjata në zyrat, qartë në kërkesë. A janë të gjithë në nevojë mund ta përdorin atë?

  - Për fat të keq, jo të gjitha, për shumë njerëz ajo nuk është në dispozicion për çmimin. Dhe ne mund të ndihmojë falas vetëm 200 grave një vit - kështu që ne ndarë kuotën. Të tjerët duhet të paguajnë. Dhe në një vend që vuajnë nga infertilitetit 5.6 milionë gra dhe 4 milion njerëz. Ne kemi çdo mundësi për të trajtuar infertilitetin, madje absolute, por ajo është e kushtueshme

  - Çfarë është sterilitet absolut?

  - Kjo është kur një grua nuk mund të merrni shtatzënë dhe do të lindë në asnjë rrethanë - për shkak të defekteve të lindjes të sistemit riprodhues, operacionet apo lëndimet, sëmundjet gjenitale që parandalojnë lindjen.

  Ndonjëherë infertilitetit - load gabimet e kaluara: abortit, promiskuiteti dhe infeksionet shoqëruese nedolikovanyh sëmundjet seksualisht të transmetueshme. Ne e quajmë këtë shterpësi sekondar. Kjo vlen në mënyrë të barabartë me burrat.

  Në këtë rast ekziston ne fertilizim in vitro, qe eshte artificial në vitro. Mjeku lidh nën mikroskop të dy qelizave embrionale, i cili nuk mund të ndodhin natyrshëm - vezë të marra nga një grua dhe spermës së burrit të saj, dhe e vë në një inkubator, i cili krijon kushte të afërta me trupin e nënës e mërkurë. Duke vëzhguar sjelljen e fetusit për të monitoruar.


  Kur një qelizë fillon të ndajë dhe "rritje deri" në 6-8 ndarjeve, embrioni është e gatshme për zbatimin në trupin e një gruaje, e cila do të vazhdojë zhvillimin e saj të zakonshme dhe normale.

  - Dhe ajo është gjithmonë i suksesshëm?

  - Jo, jo gjithmonë. Mesatare është tre përpjekje, secila prej të cilave kushtojnë më shumë se 80 mijë. Shqyrtim i kujdesshëm i pacientëve, droga të shtrenjta të importuara, stimulimin e hormoneve, studimet gjenetike për të siguruar një të shëndetshme, të plotë e të vegjëlve ... jo të gjithë të përballojë shpenzimet e tilla. Të tjerët erdhën tek ne dhe të gjetur se çfarë ajo do të kushtojë atyre, të shkojnë. Por ne mund të shërbejë një mijë gra. Në Gjermani, kompanitë e sigurimeve paguajnë për shërbimin rrugor, ne kemi - jo.

  Por kompanitë tona të sigurimit të paguar për aborte - për sigurimin shëndetësor të obligueshëm


  Numrat e parregullt

  - Në fakt duke shkaktuar varfëri

  - Ne abortit dhe lindjen e fëmijës madje edhe të barabarta - më shumë aborte, ata kanë 1610000 1540000 në lindje. Kjo është një turp për të. Një vdekje nga aborti në strukturën e vdekshmërisë amtare është një e treta. Kjo është ku qëndron natyror, rënie në vend panatyrshme e popullsisë! Problemi tjetër - humbja e rishikim abort. Çdo vit shtatzënia e dëshiruar të humbasin më shumë se 180 mijë gra. Me pajisje moderne për parakohe pleqsh mund të rriten, fëmijët normale fizikisht dhe mentalisht të shëndoshë, madje edhe me ata pesha e të cilit ishte më pak se një kilogram.


  Për fat të keq, shumica e spitaleve lindjes nuk i pajisur për këtë qëllim, duke përfshirë stafin.

  - Kjo është diçka në demografia tona

  - Ne prandaj e përqafuan me entuziazëm shpresën dhe fjalët e mesazhit të presidentit të asaj që ju duhet për rindërtimin e qendrave perinatale, të krijojë të reja, obstetrikë përsosur. Megjithatë, kjo kërkon vetëm politikë, e cila përfshin trajnime. Ne besojmë se duhet të ketë një program shtetëror për të ndihmuar pa fëmijë gratë që aspirojnë për të amësisë. Ne shkuam në Ministrinë e Shëndetësisë dhe qeverinë e kësaj iniciative, por pa dobi. Ne shpresojmë se mesazhi i presidentit dhënë një shtysë të re për këtë veprim dhe fonde për të ndihmuar familjet që duan, por nuk mund të ketë fëmijë atje.


  Në të gjitha frontet

  Nga rruga, bota po bëhet gjithnjë e më shumë "fëmijë test-tube" - ka më shumë se 3 milion. Në Rusi, jo më shumë se 30 mijë. Tani ka 40 qendra që kanë të bëjnë me varfëri. Në Izrael, për shembull, 100 qendra të tilla nga 5 milionë njerëz. Me 40 qendrat tona (140 milion!) Vetëm një e treta është e pajisur me deri në datën. Ne duhet të punojmë shumë në këtë drejtim, si në drejtim të vajzave adoleshente shëndetësor. Në vitet e fundit, shëndeti i tyre riprodhues përkeqësuar. Por kjo është një nënë e ardhshme. Midis tyre është i shëndetshëm vetëm një në dhjetë, disa vjet ata do të duhet të rënies demografike.

  Pra, tani ne duhet të kujdeset për trajtimin e tyre.

  Ne ishim 60-70.000 gra vijnë për kujdesin ambulator, dhe ka mjedise të përshtatshme, ne duhet të shtyjë në spital. Në përgjithësi, burimet materiale duhet të jetë më mirë, më modern. Ne u trajtuan si gratë me çrregullime të të shtatzënisë, si dhe probleme të tjera. Ne kemi hapur një departament të kirurgjisë pediatrike, e cila eliminuar keqformime fetale nëse ato janë në përputhje me jetën. Ndonjëherë fëmija është i lindur pa i mëparshëm murit të barkut me pengimin e zorrëve, me hernias dhe të tjerët. Për këto operacione duhet pajisje të veçantë.

  Por për të përmirësuar situata demografike kërkon punë në të gjitha drejtimet - dhe në aspektin social, dhe në rehabilitimin e adoleshentëve dhe të pajisur spitale për të ulur vdekshmërinë foshnjore dhe ndihmë publike për familjet në nevojë për ndërhyrje mjekësore për të marrë fëmijët.

  Informacion nga neni Lydia Ivchenko "A ne ... fëmijë."