Kontakt sy - të ndihmuar në mësimin e autisticImitim i njëri-tjetrit është një formë e natyrshme e ekzistencës njerëzore. Si fëmijë ne ëndërruar të lodrave që kanë parë miqtë të cilët ndoqën të njëjtat grupe hobi, si shokët e klasës sonë. Dhe si të rriturit shpesh marrin shembullin e miqve, i ndërtuar me sukses një karrierë.

Sidomos imitim i rëndësishëm roli luan në zhvillimin e fëmijëve të vegjël. Ata kopje sjellja e të tjerëve është një mënyrë e mastering përvojë sociale. Child herët dhe fëmijët parashkollor duke imitim mëson shkathtësi të shumta të Veprimit kodet gjakftohtë të sjelljes dhe të fjalës. Problemet mund të lindin vetëm nëse fëmija vuan nga autizmi - pamundësisë për të formuar marrëdhënie emocionale me të tjerët, paaftësia për të kopjuar sjelljet e prindërve dhe të mësojnë komunikimin dhe jetën në shoqëri.

Megjithatë, edhe në këtë rast, si shkencëtarët besojnë, motivimi për të ndjekur mund të ndihmojnë fëmijët autistic përballuar me sëmundje.

Ekipi i psikologëve kryer një eksperiment në të cilin një grup i vullnetarëve u kërkua që të shikojnë një film dhe të përpiqet të kopje disa lëvizje heroinë. Studimi gjeti se më të shpejtë dhe më efikase për të marrë pjesë në eksperiment doli të kopjoni lëvizjet, zbatimin e të cilave heroinë në ekranin ishte duke e bërë kontaktin me sy me lëndët. Nga kjo ne mund të konkludojmë se në nivel të pandërgjegjshme, ne shpesh kopje sjelljen dhe lëvizjen në një kohë kur ne shikojmë në sytë e tij.


Shkencëtarët besojnë se ky dhe të ngjashme zbulimet në të ardhmen do të jetë jo vetëm një bazë për zhvillimin e programeve të trajnimit për fëmijët autikë, por edhe për ri adoleshencë me probleme.