Dobësitë e aktivitetit


 • Tenoten

 • Tenoten

  Kjo është një sindromë me çrregullim hyperactivity deficiti vëmendje (ADHD) - një në ditët e sotme diagnozë mjaft të përbashkët. Kjo sindromë është një bazë neurologjike: shtatzënia e vështirë, komplikimet e lindjes së fëmijës, stresi dhe problemet familjare, efekti i tyre në zhvillimin e sistemit nervor të foshnjës. Fëmijë Hyperactive janë vazhdimisht në lëvizje, kërcim, kërcim, move drejtuar vetëm. Në lëvizshmëri nuk është vetëm trup por edhe gjendje e mendjes - ata menjëherë të shkojnë nga të qarët për të qeshur, shpesh kapriçioz dhe shumë menjëherë reagojnë në botën rreth nesh. Shpesh vështirësi fëmijët me deficit të vëmendjes "noton" vetëm për rregjistrim në çerdhe.

  Çfarë është perceptuar dikur si identiteti, tani bëhet një pengesë serioze në lojë të përgjithshëm, komunikimin me kolegët dhe ndërveprimin me të mësuesve, arsimtarëve. Një fëmijë hyperactive të bëhet shumë shpejt "të pakëndshme" - ai shpenzon shumë kohë në qoshe, shpesh dëgjohet duke bërtitur dhe vëzhgimet, dhe nëna e tij çdo ditë për të dëgjuar ankesat për sjelljen e fëmijës së tij.

  Vuajtjet e prindërve të fëmijëve hyperactive - është një çështje më vete! Me mami dhe babi i tij të marrë përvojën e prindërve në të "tre vit". Është e pamundur për t'u çlodhur, ju duhet gjithmonë të jetë vigjilent dhe të ruajtur kontrollin. Shtoji kësaj netët pa gjumë dhe luftën kundër fëmijës për kokë lugë ngrënë gjatë të ushqyerit, dhe ju mund të kuptoni se si ata marrin lodhur.


  Herët ose vonë, prindërit fillojnë të ngecë dhe fëmija merr përdorur për të qarë dhe vëzhgimet jo vetëm në kopsht, por edhe në shtëpi. Kapaciteti i saj adaptive janë ulur - në disa raste, një fëmijë me ADHD nuk kanë përvojë të suksesit dhe realizimin se ai e donte!

  Për të thyer këtë rreth vicioz, kërkon masa të veçanta. Deri në kohën kur prindërit me një fëmijë kërkojnë ndihmë neurologjike tashmë kohë për të shtuar (dhe konsoliduar) probleme psikologjike. Në këtë drejtim, një fëmijë me ADHD dhe familja e tij kanë nevojë për ndihmë të kualifikuar të plotë të disa ekspertëve. Është e vështirë të thuash që një prej tyre "Mjeku më i rëndësishëm", si pjesëmarrja e kërkuar të gjithë në të njëjtën kohë.

  Kërkoj ushtrime psikologjike korrigjuese, fëmija ishte në gjendje të përqëndrohet për më të gjatë dhe për të menaxhuar sjelljen e tyre. Gjeni një terapistët familjes lokale apo specialistë për arsimin ndaj prindërve të mësuar për të krijuar për mjedisin special të fëmijës suaj zhvillimit. Së fundi, është i nevojshëm kontakti i rregullt me ​​neurolog, procesi i rehabilitimit të drogës që shoqëron fëmijën. Pak më thoni në lidhje me këto fusha të punës.

  Klasat psikologjike: ndihmojnë fëmijë përshtaten me formatin e mësimit, të mësojnë të pranojnë rregullat dhe ndiqni udhëzimet. Klasat pidmichaye psikolog edhe suksesi i fëmijës së vogël dhe gjithmonë lavdërim, të inkurajojë atë.

  Lavdërimi i tillë është baza për zhvillimin e fëmijës një sens i arritje. Për të arriturat e arritura në klasë me një psikolog, nuk ka humbur, profesionistë të lidhur - terapistët familjare. Ata punojnë kryesisht me prindërit e tyre për një marrëdhënie fëmijë-prind është potencial për zhvillimin e foshnjës. Prindërit mësojnë për të parë ndryshimin lumtur në fëmijën tuaj, dhe të fitojnë aftësi të të menduarit pozitiv. Si sesione individuale dhe familjare janë shumë më efektive kur shoqërohet me neurolog. Duhet kuptuar se asnjë medikament mund të mbështesë në mënyrë efektive fëmijën të mbajë vëmendjen e vetëm dy apo tre minuta, dhe për këtë arsye shumica e klasave do të jetë "jashtë" asgjë.

  Përzgjedhja e drogës - një proces shumë të rëndësishëm, pasi shumë qetësuesve nuk janë fëmijë të përshtatshme hyperactive. Pengesë kryesore e këtyre fondeve është efekt frenim, dhe në fakt fëmija duhet të mbahet aktiv për të mësuar. Kjo mungesë privuar "fëmijë Tenoten" se për shkak të përbërjes unike nuk shkaktojnë marramendje. Një fëmijë i cili merr këtë ilaç e mbledhur gjatë gjithë ditës. Përveç heqjes motorike dhe disinhibition emocional, "fëmijë Tenoten" ndihmon fëmijën është më e lehtë për t'u përqëndruar dhe mos harroni informacion më të mirë. Këto cilësi kanë lejuar "fëmijë Tenotenu" bëhet një nga drogat më të përshkruara në trajtimin e ADHD në qendrat që ofrojnë ndihmë mjekësore dhe psiko-sociale për fëmijët.  Le të lojës dhe të mësuarit do të jetë kënaqësi!

  Linja Hot drogës "fëmijë Tenoten": (495) 681-93-00, 681-09-30.

  Diskutoni komuniteteve:

 • Sindromi hyperactivity
 • Problemet e gjumit tek fëmijët
 • Psikologji dhe arsimimi i fëmijëve prej 3 deri 6
 • Psikologji dhe arsimimi i fëmijëve prej 6 deri 12