Sëmundjet e plumbit me gojë zgavër të lindjes së parakohshme


160 gra në periudhën midis 6 dhe 20 javë të shtatzënisë morën pjesë në një studim të kryer nga Shoqata Amerikane për Studimin e kavitetit oral (Shoqatës Amerikane për Kërkime Dentare). Ekspertët këshillojnë fuqishëm shtatzënë kohë të grave për t'u kujdesur për shëndetin e dhëmbëve dhe mishit të dhëmbëve të tyre.

Mjekët kanë gjetur se infeksionet me gojë shkaktojnë prodhimin në rritje të faktorit prostaglandin dhe tumor nekrozë, një substancë përgjegjëse për stimulimin e punës.

Të gjithë vullnetarët që vuajnë nga sëmundje të mishit të dhëmbëve. Gratë përfunduar një kurs të plotë të trajtimit që ishte i suksesshëm në një të tretën e rasteve.
Hulumtuesit gjetën ishte një lidhje të qartë dhe të besueshme ndërmjet trajtimit efektiv dhe ngjizje kohën.

Gratë që nuk i përgjigjen terapisë, shpesh vërehet në shpërndarjen parakohe në deri në 35 javë.

Megjithatë, ekspertët britanikë kanë pikëpamje të kundërta mbi këtë çështje. Ata theksojnë se rezultatet janë të diskutueshme për shkak të numrit të pamjaftueshëm të pjesëmarrësve në studim. Gjithashtu, sipas mendimit të tyre, është e nevojshme për të marrë në konsideratë një numër faktorësh të tjera, të tilla si dieta, pirja e duhanit, konsumit të alkoolit. Por, në çdo rast, nuk është e rekomanduar për gratë shtatzëna për të shtyrë udhëtimin e tij tek dentisti, veçanërisht në rast të problemeve me mishrat.

Mos harroni se edhe pse problemi abort varet nga shumë faktorë, njëri prej tyre ju mund të eliminojnë duke telefonuar specialist.