Ftoni mysafirët jetimore manar


 • Ftojë mysafirë
 • Si të argëtojë mysafirët
 • Ajo që ne të harrojmë

 • Ftojë mysafirë

  Për të gjithë ata me të cilët unë kam për të folur për regjimin mysafir
  të gjitha filloi me një dëshirë për të ndihmuar jetimët nga jetimoret. "Ne duhet
  bëni diçka! "- Kurrë nuk menduan la Olga Ovodovu e Moskës,
  dhe ajo e dinte se çfarë të bëni - u bashkua me grupin e vullnetarëve
  ndihmuar nga jetimorja lokale, kaloi më shumë aktivitete për fëmijët,
  ata i çuan në tempull. Olga vazhdoi tjetër, filloi të marrë në fëmijët
  Mysafirët pas shërbimit.

  Merrni fëmijët nga jetimorja për të vizituar - një mënyrë e thjeshtë dhe efektive
  të ndihmuar jetimët në dispozicion për pothuajse të gjithë.

  Nga njëra anë,
  Fëmija i rritur mund të ftojë, kur ai është i përshtatshëm. My Mode
  nuk nënkupton miratimin mëtejshëm apo marrëdhënie të veçantë.
  Nga
  Në thelb kjo është vetëm një miqësi me një fëmijë. Edhe pse, unë duhet të pranoj, shpesh rritur jo
  bashkangjitur për të dhe merr larg nga familja.

  Në anën tjetër, një fëmijë, e përdorur për t'u ulur në katër mureve dhe
  komunikojnë me fëmijët jetimë, është e rëndësishme të dini se si bota duket në gardh
  jetimore.

  Vizitave sheh marrëdhëniet familjare. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për shkak të
  diplomuarit e shkollave me konvikte, vetëm 20% të sigurojë familjen dhe natyrisht se është fëmijë
  i cili nga përvoja e di se çfarë një familje. Përveç kësaj, fëmija


  ekziston një i rritur i cili është i interesuar në të, diçka për të bërë atë.
  Baby, ju jeni i mirëpritur, shumë e dinë: atë të çojë diku,
  diçka show them. Të paktën kjo është banjo - sepse në
  jetimoret kanë vetëm dushe! Një shumë e rëndësishme për zhvillimin e jo vetëm njohuri,
  por përvoja.

  Miratimi specialist, prindërit adoptues Methodist School Galina
  Krasnytska këshilluar për të vizituar nuk ka fëmijë më të vegjël se shtatë vjet - kështu
  Fëmija është më e lehtë për të shpjeguar se çfarë të marrësh e tij nuk është e mirë. Fëmijët më të vegjël mund
  Kjo thjesht nuk e kupton.

  Ku e keni filluar? Olga Ovodova këshilluar për të bërë këtë si ajo?
  bashkohet me vullnetarët të cilët janë duke punuar me shtëpinë e fëmijëve.


  Ajo është më e lehtë për të vendosur kontakte me udhëheqësit nuk kanë nevojë për të shkuar në
  shpjegojë ku dhe pse keni ardhur. Vullnetarët mund të gjenden nëpërmjet
  Internet (për shembull, përmes forumeve familjeje adoptive), apo në kisha ku ka
  komuniteti për të ndihmuar jetimët.

  Ju do të, natyrisht, të zgjedhin jetimore në zonën e tyre për të shmangur
  mbajnë një fëmijë në një transport zihet fryma. Ju mund të kontaktoni
  kujdestaria e banimit, zakonisht gjendet në lokal
  Komuna.

  Më tej, shumë varet nga udhëheqja e objektit kujdesin ndaj fëmijëve. Sigurisht,
  Drejtori mund të ju refuzojnë. Por zakonisht shkon për të përmbushur menaxhimin e
  njerëz të cilët dëshirojnë të fëmijës.

  Sidomos në shtëpitë e fëmijëve, ku
  praktikuar kujdestarisë. Mënyra mysafir - nuk prerogativë
  ndonjë jetimore të veçanta, ai praktikohet në të gjitha institucionet
  për jetimët, përfshirë strehimoret. Kushtet nën të cilat ju do të
  merr fëmijën, edhe në masë të madhe varet nga drejtori. Merrni një fëmijë
  shtëpi, ndoshta ju do të në bazë të një deklarate të thjeshtë drejtuar
  Drejtori i treguar të dhënat e pasaportës.

  Nëse ju doni të marrë një fëmijë është i mirëpritur, veçanërisht në një
  afatgjatë (me një qëndrim gjatë natës, për shembull), ju do të referoheni për autorizim
  letër për kujdestarinë e banimit. Këtu kemi ardhur për të

  moment me ankth si listë jo të regjistruar ligjërisht
  Dokumentet në bazë të të cilave është lëshuar leja. Zakonisht
  Punonjës Kujdesi dërgon shqyrtojë kushtet e jetesës së ushtrisë
  personi. Por, mund të kërkojë një listë të plotë të dokumenteve të kërkuara për
  adoptimi. Pastaj, në bazë të një letre nga drejtimin e kujdesit fëmijë
  shtëpi do të ju jap një vërtetim për fëmijë përcaktuara kohë në mënyrë rigoroze.

  Si të argëtojë mysafirët

  Well marrin fëmijët në fundjavë, pushimet, pushimet shkollore.
  Kjo është veçanërisht e rëndësishme për fëmijët të cilët nuk kanë të afërm, sepse
  ata përballen me të gjithë të ulen në një vend për një pushim. Galina Krasnytska

  këshillon për të menduar mbi programin. Ju mund të shkoni me fëmijën në cirk
  ose të luajë një fëmijë. Ju mund të shkoni në vend, piknik,
  të përzënë topin në oborr. Për të luajtur me kostum fëmijë dhe bordit
  lojë. Cartoons në video është më mirë të mos përzihen - fëmijët shikoni
  TV dhe jetimore. Galina Krasnytska nuk këshilluar për të vizituar
  më shumë se një fëmijë. Së pari, kështu që ju mund të plotësisht të
  të përqëndrohet, dhe së dyti, për t'u angazhuar me disa jetimëve
  të dy psikologjikisht i vështirë. Por ka përjashtime.

  Siç ndodhi, nga Moska Elena Volkova, nënë e dy fëmijëve, e mori
  një vizitë në dimër të thyer katër djemtë jetimë.

  "Unë të kërkuar për të
  një djalë, por e kuptojnë se çfarë fëmija është në një vend të panjohur
  një të pakëndshme dhe të vendosur për të marrë atë me një mik "- shpjegon
  Lena. Në pushime fëmijët shpërbërë, kështu që zgjedhja e "lirë" ishte miq
  i vogël - djalë, i cili kishte dy vëllezër më të mëdhenj. Lena, nuk
  i zënë ngushtë, ranë dakord për të marrë të gjitha katër. "Ne jemi të mirë me ta
  marrë së bashku, ata sillen qetësisht ndihmuan mbajnë çanta nga dyqani,
  luajtur me fëmijën, "- thotë Helen, i cili ka kohë në duart e tij ishte
  tetëmbëdhjetë muaj fëmija. Gjatë dhjetë ditëve që fëmijët qëndruan në Lena,
  ata shkuan në cirk, një qendër të luajë në Kinema në karikaturat, duke ecur në

  pyll, lexuar, barazim. Dhe bijtë e mori një dush të gjatë me shkumë.

  Marina Nefedova e periferive të çon fëmijët në jetimore afërt
  kishë të dielave. Pas shërbimit që ajo mori në tre ose katër fëmijë
  shtëpi. "Në peshkut shtëpinë tonë, parrots. Ne mënyrë specifike nuk u ushqyer peshqit nëse
  e di se fëmijët vijnë - të lënë atë për ta. Ata janë shumë interesante,
  Nëse ka një lloj i qenieve të gjalla "- tha Marina.

  Svetlana Kevorkov, i cili për disa vjet ka fëmijë të mirëpritur
  pas shërbimit, i këshillon ata që të bëjë gatim, "Fëmijët me
  sallatë prerë të lumtur, ata janë të interesuar. Pas jetimore ata
  nuk është e mundur për të bërë bujqësi, disa punët e zakonshëm për ne. "

  Përmbledh Ovodova Olga: "Fëmijët mund të bëjë gjithçka, asgjë. Pasi ta keni
  disa hobi, diçka që ju e dini se si. Por edhe lulet e prera me napkins! »

  Ajo që ne të harrojmë

  "Njëherë, pasi kisha marrë fëmijët në jetimore, unë
  gjeti se qese humbur paratë - 140 rubla. Unë i realizuar artistikisht njerëz
  ajo do të mund t'i kthehet djaloshit dhe i tha: "Imagjinoni, në
  I humbur para, wow! Ju duhet jetimore në ushqim,
  dhe fëmijët e mi la pa darkë. " Ai poseryoznishav "Po? .. E pra, unë do të
  ndihmojë. Gjyshe vjen tek unë natën, ju shkoni pas largimit të saj, unë
  ju kërkoni paratë e saj. "

  "Ju e dini, përsëri!" - Thotë Marina.
  Unë duhet të them se kjo histori - rasti i vetëm i vjedhjes, i cili
  Unë kisha dëgjuar gjatë përgatitjes së materialit. Megjithatë,
  ftuar fëmijën për të vizituar nga jetimorja, është më mirë për të hequr të vlefshme nga
  Vende të lartë për të mos ngatërruar.

  Anëtar i famullisë e një prej Moskës kishat Oksana ankuar se
  ajo ka për të ngritur zërin e tij për fëmijët kur ata vijnë për të vizituar, dhe
  e kjo ajo nuk duan të. Eksperti Galina Krasnytska
  beson se ajo është - një dukuri e zakonshme, dhe madje këshillon "të prodhuar
  komandë zë. " Fakti që fëmijët në jetimore, për fat të keq, e përdorur për të,

  se ata bërtasin dhe ata mendojnë se në qoftë se një i rritur, thotë heshtje - një
  një shenjë e dobësisë.


  Svetlana ankohet se fëmijët mund papritmas të humbasin interes
  diçka, për të dhënë ndihmë - për shembull, një enët larë, megjithëse
  më parë e bëri këtë me dëshirë. Anna Egorova, mësues pranë Moskës
  studio arti për jetimët, e cila shpesh merr mysafirët në
  disa fëmijë, thotë linja të qarta. Për shembull,
  hyjnë orarin detyrë në shtëpi. Dhe fëmijët duhet të kuptohet qartë se
  Nëse të rriturit nuk më pëlqen diçka në sjelljen e tyre, më shumë të ftuar
  nuk mund të telefononi. Edhe Anna nuk këshillon për të lënë përpjekjet për të zgjuar

  Interesi në fëmijën që ajo është e nevojshme. Për shembull, thoni atij
  diçka qesharake se ai është duke kërkuar për të bërë.

  Oksana tha se një nga vajzat qëndruar në të përgjithmonë
  duke përsëritur: "Unë jam me ju vetëm për shkak se ju blej mua diçka."
  Kjo konsumizmit të mos lejojë veten time. Fëmijët duhet
  vlerësojmë atë që ata janë të dhënë, kuptojmë se dhuratë - është diçka e veçantë. Jo
  kuptim për të bërë blerje të mëdha, të tilla si një biçikletë ose Celular
  Telefon. Çdo gjë shkoi "pikërisht kështu", ose është prishur, ose
  jetimore të heq fëmijët më të vjetër.

  Browsing Kundërshtarët mysafir besojnë se ai të dëmtojë psikikë

  fëmijë - vizitoi familjen, ai u kthye në atmosferë shkeljes
  jetimore. "Ne do të shkojmë në, ne të lënë dhe pastaj të kthehen prapa.
  A mund ne tani nuk do të shkojnë me pushime për të shmangur stresin? "-
  Galina Krasnytska komente.

  Dhe tani më ndoshta më e vështira gjë - për t'u marrë me kërkesat
  për të qëndruar? Pothuajse të gjithë ata që morën fëmijët larg përballen me atë.
  Për këtë arsye rekomandohet për fëmijët pas shtatë vjetësh që ata
  e kuptoi se çfarë po ndodhte. Galina Krasnytska këshilluar për të ul receptorin e telefonit në mur
  kalendarin dhe festuar me fëmijën tuaj kur ai mbërriti si ai
  e majta në të qëndrojë me të. "Natyrisht, çdo kohë e pyeta," hallë Marin, hallat

  Marin ", por pa shumë entuziazëm, në vend pro forma", - thotë
  Marina Nefedov. Fëmija duhet të shpjegojë se pse ajo nuk mund të marrë
  për të mirën - një nënë të sëmurë, nuk ka vend në apartament dhe t e..

  Më e rëndësishme, thotë Galina Krasnytska nuk ndërpresin lidhjen
  fëmijë. Sidomos në qoftë se ju mori atë për të vizituar disa herë. "Duke thënë lamtumirë me fëmijën tuaj, flisni me të," unë do të vij te ju pastaj se. "
  Për të shmangur ndonjë "ndoshta". Nëse ju nuk mund të merrni në
  ditë emëruar, parandalimi më i mirë është që të shpjegojë përse. Fëmijë,
  të cilat ishin për të vizituar, ndjehet fillimin sigurt
  qëndrim i ndryshëm për mësuesit, fëmijët e tjerë.

  Për të, fakti
  më e dhimbshme kur ajo papritmas hedhin.

  Informacion nga artikullin "jetimore ju larg."