Fekondimi duke përdorur Intracytoplasmic injeksion spermës


 • Injeksion Intracytoplasmic spermës

 • Injeksion Intracytoplasmic spermës

  ICSI është një formë e veçantë e IVF (in vitro fertilizimit) dhe është përdorur për infertilitetit mashkullor të rënda.

  Objektivi kryesor është të depërtimit të spermës ICSI përmes shell vezë, dmth fekondimit. Në mënyrë që të kryejë me sukses jashtë ICSI mjaftueshme për të lëshoj një fjalë ishin në spermë të vetëm të jetojnë.

  Këtu janë shenjat kryesore për ICSI. Midis tyre, ne dallojmë pikat e mëposhtme:

 • azoospermia (mungesa e spermës në lëshoj një fjalë nëse spermës aftësi lëvizore gjetur në koqe shpuese apo epididymis);
 • oligozoospermia (përqendrimi sperma e ndonjë reduktim);
 • teratozoospermyya (më pak se 5% e strukturës normale spermës);
 • astenozoospermiyi (aktivnopodvizhnyh reduktim të ndjeshëm në spermës);
 • prania e antitrupave anti-spermës në lëshoj një fjalë që parandalojnë fekondimin natyral, madje edhe në përqendrim normal të spermës;
 • Mungesa e ose fekondimi i varfër në përpjekje të mëparshme IVF.

 • Microinjections shënuara mimics procesi natyror i depërtimit të spermatozoidit në vezë. Procedura ICSI nuk ka ndikim negativ në bashkim i vezës dhe spermës. Ku ka ndodhur fekondimi dhe ndarja e saj, si në procedurën e IVF, pak ditë embrioni transferohet në mitër.

  Holding ICSI është kryer në të njëjtën ditë kur mjekët janë vezë në një grua. Sperm mund të merren nga lëshoj një fjalë apo biopsi testicular.


  Për të kryer procedurën duke përdorur mikroskop përmbysur, e cila e themeluar micromanipulators saktësi në një rritje të konsiderueshme.


  Kryerja proces ICSI është e ndarë në faza të caktuara. Fillimisht pastrimin e qelizave oocytes kurorën rrezatues. Atëherë mostër është i përgatitur spermës.
  Gjithashtu, një tubth special, tregohet spermës morfologjikisht normale të shkathët, i cili obezdvizhivaetsya, dhe pastaj thithur në tubth. Oocytes në këtë kohë me një tubth-pinjoll tjetër të mbajtur në një pozicion të caktuar. Me përfundimin e spermës futur butësisht në citoplazmën e oocyte.

  Shtatzënia gjatë metoda ICSI është e njëjtë me zbatimin e metodave të tjera të riprodhimit të asistuar, dhe frekuenca e keqformime bruto në fëmijët është jo më e lartë se konceptimit të zakonshëm.

  Shkelje të rrezikut ekzistues në gjenetikë është në format e rënda të infertilitetit mashkullor që lidhen me çrregullime gjenetike apo kromozomale. Këto sëmundje mund të transmetohet tek fëmija pavarësisht nga metoda me të cilën kryhet fekondimi.

  Procedura ICSI ndryshon nga tradicionale në fertilizimi in vitro vetëm brenda mureve të laboratorit. Të gjitha hapat e tjera, për të cilat ne të caktojë stimulim, shponi replanting dhe replanting pas vëzhgimit të bërë në të njëjtën mënyrë si me IVF klasik.

  Më të shtatzënisë ndodh veten pas një periudhe të caktuar të mungesës së fëmijëve. Pra, nuk do të vënë gjithçka në një cikël të veçantë dhe nuk mendoj se konceptim pothuajse gjithmonë vjen nga një përpjekje.

  Nëse ju gjeni vështirë të konceptues mos e humbni shpresën dhe mos e humbni kohën kot. Shih një mjek, japin të gjitha testet e nevojshme. Një qasje racionale për problemin e sens të përbashkët dhe një shumë më shumë do të ju ndihmojë në këtë situatë se sa mosmarrëveshje, depresioni dhe akuzave të partnerit. Injeksion Intracytoplasmic spermës është ndër teknikat më të besueshme të mbarësimit artificial. Treguesit fillimin e fekondimit pas ICSI shkonin nga 20% në 60%, dhe fëmijët e lindur nga prindërit e tij të dhënë lumturi, ngrohtësi dhe buzëqeshje.

  Qendra Kombëtare për Riprodhimi Njeriut dhe Planifikimit Familjar. Telefon në Moskë (495) 942-51-54

  Diskutoni komuniteteve:

 • Varfëri
 • IVF dhe inseminimi artificial