Nga barku pas timonit


 • Shtatë rregulla për ngarje shtatzënë
 • Sense e përgjegjësisë
 • Shtatë rregulla për ngarje shtatzënë

  Thotë Shefi klinika për femra dhe Moska numër qytet 154 Elvira I. Zolotov.

  Unë kam ndarë shtatë rregullat themelore që çdo grua duhet të mësojnë para se të filloni të makinës.

  I parë. Gratë që janë në pritje të një fëmijë nuk duhet të marrë pjesë në një shkollë lëvizëse për të mësuar për të përzënë një makinë apo ndonjë mënyrë tjetër. Fakti se ndikimi i trafikut në sistemin nervor të shoferëve rishtar është aq i fortë, dhe ajo shpesh merr në një mjedis emocionuese, ajo mund të ndikojë në të dy e saj dhe për fëmijën e saj të palindur.

  I dytë. Pak tjetër ata mund të bënin në rastin e grave që kanë ngarje përvojë. Ju mund të vazhdojë të aktivitetit të preferuar me kusht që shtatzënia juaj po ecën normalisht.
  Një kusht i domosdoshëm është shëndeti i mirë dhe mungesa e çdo lloj Sëmundjet fizike ishin.

  Tretë. Vini re se gratë që janë duke pritur fëmijën e tyre të parë, janë zakonisht më të shqetësuar dhe janë më pak të sigurt. Para se të merrni pas timonit, kështu gratë duhet të peshojnë shumë kujdes "pro" dhe "kundra".

  Së katërti. Ajo është gjithashtu fakt i rëndësishëm i mëposhtëm: Rides ose shoferët me besim të plotë apo edhe duhet të mendoni kur stresi i makinës.


  Frika dhe kapjen sa gëzim i madh shkëputur dhe mund të çojë në situata të papritura. Por ajo është e kërcënuar gjithashtu.

  Pestë. Ka gra që nuk mund të tolerojnë një udhëtim në makinë dhe tsepeneyut tmerrin në sytë e aksidenteve edhe nëse ata nuk janë të kërcënuar asnjë rrezik. Ata shtatzënia nuk keni për të përzënë. Dhe shumë, në të kundërt, hipur në zbut makinave, shkakton një ndjenjë të këndshme e lirisë dhe emancipimit. Të përcaktuar se cila kategori ju takojnë.

  Gjashte. Për udhëtime rrugë, zgjidhni një kohë të qetë të ditës. Shmangni trafikun e rëndë, veçanërisht në rrugët e zënë qytetit, dhe trafiku në orët e pikut të forta.

  I shtatë. Edhe në qoftë se ju ndiheni ngarje gjobë në muajin e fundit të shtatzënisë nga udhëtimi i pavarur është më e mirë për të refuzuar.

  Këto janë rregullat e përgjithshme. Siç mund ta shikoni, e vetmja përgjigje për të gjithë nuk ekziston.

  Sense e përgjegjësisë

  Çdo grua duhet përgjegjësi i vetëm për të vendosur veten duke folur me mjekun tuaj, psikolog dhe një njeri peshon aftësinë e shoferit dhe përvojë, dhe vlerësojë gjendjen e automjetit.

  Nga rruga, një vëzhgim interesant. Pas lindjes, shumë nëna të reja, para se të udhëtuar shkëlqyeshëm me makinë, papritmas gjetur se besimi humbur dhe madje ndjehen një ndjenjë të frikës, e cila kurrë nuk e ka njohur.

  Disa gra janë turp për këtë dhe nuk mund të kuptoj pse kjo ka ndodhur. Ky është një fenomen thjesht psikologjike. Fëmija në barkun e nënës është i mbrojtur nga ndikimet e jashtme.

  Ka raste kur pas aksidenteve të rënda të makinave i ka qenë në gjendje për të ruajtur një grua që po lind, dhe fëmija shfaq në botën e shëndetshme dhe e padëmtuar. Por sapo fëmija është i lindur, ajo kërkon mbrojtje. Një grua nuk mund ta kuptojnë, pra ndjenjë të rritur të frikës, e cila është vetëm një nga manifestimet e dashurisë së nënave. Sigurisht fakti që çdo nënë e re mendon shumë më shumë për fëmijën e tyre se sa drejtues, që kalojnë shpejtësinë dhe rregullave të komunikacionit.