Gruaja u ul avioni në ushqyerjes me gjiGati tre vjet pas Emily Gillette u hoq nga avioni, sepse ajo nuk është e mbuluar veten me një batanije ndërsa pleqsh vajzën e saj një vjeçare, ngriti një padi në Gjykatën e Qarkut në Burlington.

Emily tha se ajo u hodh nga avioni, i cili u përgatitur për të marrë jashtë pas një vonese tre orësh. Historia e saj tërhoqi vëmendjen në të gjithë vendin, që çoi në protesta në 19 aeroporte në nëntor 2006.
Gjyqi përfshin kompensuese dhe ndëshkuese dëmet Delta Airlines, Freedom Airlines dhe Mesa Air Group. Shtetet padi që Freedom Airlines përdor avionët Mesa për të drejtuar fluturimet nën kontratë me Delta dhe Gillette fluturimit u ndëshkua me Delta.Përfaqësuesi i marrëdhënieve publike të kompanisë Delta Anthony Zi, tha të enjten se menaxhimi i kompanisë ajrore nuk ka koment për ecurinë e gjyqit, por e mbështet të drejtën e nënave të gjirit ushqyer fëmijën tuaj në aeroplan. Kompanitë e tanishme Mesa dhe Liria nuk pranoi të komentojë.

Ndërkohë, Komisioni Vermont të Drejtat e Njeriut i ka dërguar një padi kundër Mesa Air Group dhe Liria Airlines. Drejtori ekzekutiv Robert Appel tha se komisioni vendosi që pamundësia për të bërë Delta Airlines mbahen përgjegjës për veprimet e kompanive Mesa dhe Liria.

Appel, Vermont cituar konsensus ligjor thotë se mund t'i jepni gji fëmijën e saj në ndonjë vend publik dhe ka të drejtë ligjore.
Emily Gillette, thotë se ajo u ul në sediljen e dritare, 13 tetor, 2006, fluturim nga Burlington në Nju Jork. Emily filloi për të ushqyer vajzën e saj "të uritur dhe të lodhur", lumi vjetor. Kreu Toddler vendosur drejt avionit rresht, dhe asnjë pjesë e gjirit Gillette nuk ishte e dukshme.

Kameriere solli Gillette një batanije dhe i tha asaj se ajo prykrylasya, por përgjigja ishte refuzuar. Stjuardesë kërkoi fuqimisht se Emily ishte e mbuluar fëmijën kokë.
Kur Emily përsëri filloi të ushqyer, mjek i fluturimit udhëzuar Përfaqësuesi i Shërbimit Doganor të hedhur Gillette dhe familjen e saj të avionëve. Gilette ndjeva turp dhe poshtërim dhe lotët mblodhën gjërat e tyre të largohen nga aeroplan.Emily që nga ndjenja momente të shqetësuar në ushqyerjes me gji në publik, dhe ndjen dëshirë për mirëmbajtjen e kujdesin e duhur për fëmijën e dytë nga "përvoja e trishtë" e saj në aeroplan.

Lajme përgatitur në www.breitbart.com