Epidemia e fruthit vaksinimit ose ndihmë



Cyrus është e njohur - një sëmundje akute virale që është e përhapur lehtësisht nga pikat ajrore. Përtej trupit të njeriut vra shpejt nga dezinfektim virus - rrezatim, të valë, dezinfektues.

Fëmijët e sëmurë me fruthit zakonisht 2-5 vjet, të paktën - dhenve i rritur si një fëmijë. Simptomat pjesërisht të ngjashme me manifestimet e gripit: ethe, kollë, dehje të përgjithshme, por më vonë i bashkëngjiten atyre inflamacion i mukozës së gojës dhe traktin e sipërm respirator, konjuktivit, të karakterizuara nga papular skuqje-njolla.

Në dy dekadat e fundit ajo ishte menduar-free kore.

Regjistruar çdo vit raste të izoluara të fruthit - çdo herë një sëmundje e solli nga jashtë. Megjithatë, muajt e parë të 2012 përfundoi vetëm, dhe numri i pacientëve vetëm në Moskë dhe Shën Petersburg tejkaluar njëqind njerëz.

Për Vitin e Ri më shumë se 10 Muscovites kthye në shtëpi nga pacientët jashtë shtetit. Në Shën Petersburg, përhapja e fruthit filloi me një student 16-vjeçar kolegj, i cili ishte kthyer nga zgarë pushim dimëror të sëmundjes.

Shkaku i përhapjes fruthit burimet zyrtare të thirrur prindërit e refuzimit të bëjnë fëmijët e vaksinuar. Kjo thuhet: vaksinimi siguron se virusi do të kaloj në anën shartuar.


Megjithatë, faktet e kundërshtojnë këtë deklaratë. Djali 16-vjeçar ishte i sëmurë vaksinuar kundër fruthit. Përveç kësaj, vetëm kontakti i parë ditë me fëmijët nga njeriu i ri të sëmurë dhe të rriturit 5 të rritur dhe 26 fëmijë. Shumica e rasteve ishin të vaksinuar.

Aktualisht në Moskë regjistruar 75 raste të fruthit në Shën Petersburg - 31.

Shërbimi Federal kujton se fruthi nuk mund të merret si një infeksion viral të përbashkët sepse ajo mund të çojë në komplikacione të rënda: otitis media, pneumoni, encefalit, hepatiti.

Shef i Inspektorëve Sanitar Genadi Onishchenko, Rusia këmbëngul për vaksinimit urgjente popullsisë të pavaksinuar.