Prindërit emocionale ftohtësinë çon në goditje ata fëmijë të ngritura
Gjithkush dëshiron të dashuri dhe duan të jenë të dashur, me
ky postulat nuk ka kuptim për të argumentuar. Dhe veçanërisht në nevojë për fëmijë të dashurisë
të vijë në jetë të pafuqishëm dhe nevojtar në ngrohtësi dhe dashuri. Dhe shumë
karakteristikë e rëndësishme e dashurisë prindërore është e ashtuquajtura emocional
disponueshmërinë. Nën kjo qasja do të thotë jo vetëm fizik
Prania e prindërve, por vullneti i tyre dhe aftësia për të dhënë pëlqimin për fëmijën e tyre
ngrohtësi, mirëkuptim, përkrahje dhe inkurajim në situata të vështira. Në
Përndryshe, fëmija në të ardhmen mund të ketë probleme me zhvillimin e
veten si individë dhe madje edhe të zhvillojnë sëmundje serioze.

Sipas shkencëtarëve amerikanë nga Çikago
University Medical, njerëz që ndihen fëmijëri të vetmuar dhe
nuk trajtohen në mënyrë adekuate dashurinë prindërore dhe vëmendje, shumë më shumë gjasa për të zhvilluar
Çrregullimet mendore kanë vështirësi në gjetjen e jetën e tyre
Mënyra për t'u bërë karrierë dhe rregullimin e jetës personale sesa ata që u rrit deri në
Gëzuar familje. Përveç kësaj, të privuar nga dashuria prindërore shpesh vuajnë
sëmundje të zemrës dhe kanë më shumë gjasa për të zhvilluar sëmundje të rrezikshme për jetën
si goditje.

Shkencëtarët analizuar stilin e jetës dhe shëndetin e pothuajse një mijë
njerëz të moshës 55 vjet dhe më të vjetër.


Në anketë, hulumtuesit kanë zbuluar se si
Subjektet e fëmijërisë pëlqente apo prindërit e tyre, ata nuk i nënshtrohen dënimit
dhe nuk kanë frikë të shprehin hapur pikëpamjet e tyre. Studimi
Ata gjetën se ata që e ndjerë të vetmuar si fëmijë prindërit e të cilit
ishin emocionalisht të ftohtë, dhe nuk e pajis keq në dënim ishte pothuajse tre
dele e rritur rrezikun e pash në krahasim me të tjerët. Shkencëtarët sot
i sigurt se ka një marrëdhënie të drejtpërdrejtë midis nivelit të stresit psikologjik dhe
pash. Ndjenjat e forta për një kohë të gjatë (kronik
Stresi) në heshtje duke shkatërruar shëndetin dhe në moshën e rritur mund

të rezultojë në probleme serioze shëndetësore. Mjekët hypothesized nga
që emocionet negative që një person me përvojë në fëmijëri mund të jenë më
i dëmshëm se edhe pirja e duhanit dhe mungesa e ushtrimit.