Eco Mitet fertilizimi in vitro


 • Numri Miti 1
 • Numri Miti 2
 • Miti numër 3
 • Numri Miti 4
 • Numri Miti 5
 • Numri Miti 6
 • Numri Miti 7
 • Miti numër 8
 • Numri Miti 9
 • Numri Miti 10

 • Demaskoj mitet më të zakonshme Peter Jacques, një udhëheqës gjinekolog Qendra Mjekësore evropian.


  Miti 1. Nëse unë bëj IVF, fëmija im është i lindur gjenetikisht i huaj

  Gjatë IVF fekonduar dhe tuaj "shtëpi" vezë e vetme është ajo artificialisht. Mbledhja vezë prodhon një mjek puntsiyu vezoret prodhojnë (operimit 10-15 minuta), pasi që ato janë vendosur në një tub steril disponueshme ku spermës janë të pllenohet babanë e ardhshëm të fëmijës.

  Pas 2-3 ditësh vezë futet në mitër, dhe në kushte të favorshme ndodh shtatzëninë.

  Vetëm me kërkesë të materialit të donatorëve të pacientit mund të përdoret, ajo është edhe dëshmi e nevojshme mjekësore. E njëjta vlen edhe për përdorimin e spermës donatorëve - kjo është treguar në një çrregullim mjaft të rrallë e sistemit riprodhues të mashkullit.


  Miti 2. Bëni Eco turp

  Ky mit është shumë popullor në mesin e grave ruse, të cilët shpesh fshehin nga të afërmit dhe miqtë "origjinë" të shtatzënisë. Rrënjët e këtij qëndrimi ndaj IVF qëndrojnë ndoshta në stereotipin e vjetër që thotë se qëllimi kryesor i femrave - të ketë fëmijë.

  Prandaj, paaftësia për të krijoj natyrisht, formon një kompleks inferioriteti seriozisht jetën helm dhe më tej mund të prishin marrëdhëniet me familjen.


  Të ballafaquar me këtë problem duhet të kuptojnë - ECO është kryesisht një shans i shumëpritur për të pasur një fëmijë.

  Çfarë bën tjetër?

  Dhe të kuptojë veten si grua dhe si nënë ju edukimin e fëmijës dhe i vendos atë në këmbët e tij. Nëse kompleks vetë kapërcejnë nuk do të thotë se është e nevojshme të kërkoni ndihmë nga një psikolog profesionist.


  Miti 3. Fëmijët e lindur nga IVF me sëmundje gjenetike apo vonesë zhvillimi

  Rreziku për të pasur një fëmijë me një çrregullim gjenetik ekziston pavarësisht nëse shtatzënia ka ndodhur natyrisht apo pas IVF. Statistikat tregojnë: në fakt, në të dy rastet të njëjtin rrezik.

  Faktorët që ndikojnë në rrezikun - shëndetin e të dy prindërve dhe praninë e sëmundjeve kronike ose trashëgimore, mosha, gratë dhe madje edhe mjedisin.


  Miti 4. Fëmija do të jetë steril

  Debunks Ky mit lindjen e një fëmijë të shëndetshëm në gruan e parë që erdhi në ekzistencë si rezultat i fertilizimin in vitro. Kjo ngjarje u zhvillua në janar 2007.


  Miti 5. Getting shtatzëna në IVF parë provoni pamundur

  Mesatare Mundësia e shtatzënisë pas IVF parë përpjekje është 20-25%. Kjo është e krahasueshme me shans me konceptim natyral.


  Miti 6. ECO gjithmonë të rezultojë në shtatzënitë e shumëfishta


  Jo gjithmonë, por me të vërtetë shpesh. Fakti është se për të përmirësuar shanset e suksesit në trupin e femrës gjatë IVF transplantuar jo një, por disa vezë e fekonduar (1 deri ne 3). Nga këto, mund të vendosen poshtë dhe të jenë në të njëjtën kohë më shumë. Numri i embrioneve varet nga mosha e gruas dhe përvojën e mëparshme të trajtimit. Vendimi mbi numrin e embrioneve të tolerohet në vetvete merr një çift.


  Miti 7. Shtatzënia, e cila u shkaktua nga IVF vazhdon shumë e vështirë

  Ashpërsia e shtatzanisë varet nga karakteristikat individuale të trupit të femrës, IVF nuk është për të fajësuar. Një pyetje tjetër - çfarë IVF është bërë shpesh në sfond dhe arsyet për sëmundje të caktuara gjinekologjike, mirë, ajo është, në një mënyrë ose në një tjetër, duke ndërlikuar shtatzënisë.  Vëzhgimi i një mjeku me përvojë do të kapërcejë me sukses të gjitha vështirësitë. Megjithatë, nevoja për vizita të rregullta dhe specialist në ndodhjen e natyrshme e shtatzënisë nuk është anuluar.


  Miti 8. ECO - ajo dhemb

  Birë (e shkëputur nga trupi) vezë për fekondim të mëtejshëm është kryer nën anestezi të përgjithshme,. Edhe injeksione, të përdorura në fazën e parë të procedurës për të prodhuar më shumë vezë sot janë të nën-lëkurë duke përdorur një stilolaps të veçantë shiringë krejtësisht pa dhimbje.


  Miti 9. IVF mund të bëhet në çdo moshë

  Legjislacioni rus të vërtetë nuk ka kufi moshe për IVF, por në praktikë mjekët më të kualifikuar nuk pranojnë pacientë më të vjetër se 42 vjet.  Ajo është e lidhur me shanset ulur të suksesit dhe një rritje të njëkohshme në rrezik për shëndetin e grave. Përjashtime, natyrisht, mund të ndodhë, por mos harroni se ky është një përjashtim. Edhe me zhvillimin modern të teknologjisë mjekësore për të vonuar lindja e një fëmije nuk është e nevojshme.


  Miti 10. Cilësore mund ta bëni vetëm IVF jashtë vendit

  Tani procedurë të duhur mund të bëhet në mënyrë profesionale dhe në, duke kursyer në fluturime dhe strehim jashtë vendit dhe nuk kanë humbur në performancën.