Eko herë të parë


 • 1. Përse kjo ka ndodhur me mua? (Opsion: "Çfarë?!")
 • 2. Si mund të them njeri?
 • 3. Bisedoni ose prindërit?
 • 4. Bisedoni ose mik i ngushtë?
 • 5. Nëse kam thënë unë ishte shterpë dhe unë hap rrugën për IVF, ose në vetvete është një shans për të marrë shtatzënë?
 • 6. Ku IVF?
 • 7. Sa kushton IVF?
 • 8. A mund të merrni shtatzënë në të përpiqet të parë?
 • 9. Si është çdo gjë shkon?

 • 1. Përse kjo ka ndodhur me mua? (Opsion: "Çfarë?!")

  Përktheni këtë çështje me nervit në rusisht. Duke pyetur veten këtë pyetje, ne fakt thonë: "Ndjehem i sëmurë. Unë nuk dua të besoj atë që unë u tha. Unë nuk kanë bërë asgjë në të gjitha duhet të paguajnë këtë çmim!

  ". Pastaj përgjigje e saktë për këtë pyetje: "Në këtë situatë ka një mënyrë. Tani unë do të jetë i qetë dhe për të gjetur atë. "


  2. Si mund të thonë për këtë njeri?

  Në fakt, ne mendojmë, "I frikësuar. Unë dua për të ardhur keq. Të vjen keq dhe është mbështetur njerëzit. " Në një situatë e vështirë, nuk e harrojmë për tiparet e psikologjisë mashkullor. Nëse ju vij me vrap në shtëpi në lot dhe vyvalyty të gjithë në dispozicion në informacionin tonë pastrukturuar, mbështetje burrat presin vështirë. Sigurisht kjo do të theksohet, por jo aq sa më shpejtë që ne do të dëshironim. Kjo do të kërkojë për të zgjidhur problemin dhe pastaj të ofrojë atë për ne.


  Dhe ne duhet të kryesoj goditur, përqafoi dhe i tha: "Mos u shqetësoni, baby, ne mund të trajtojë atë. Të dua shumë. " Pra, kur u përplas me të banesës, për të thënë: "Unë jam shumë i keq, përqafojnë mua dhe le të jenë të qetë. Unë do të jem i qetë dhe të shpjegojnë çdo gjë. "


  3. Bisedoni ose prindërit?

  Kjo shumë varet nga ajo që ne kemi marrëdhënie me nënën e saj dhe me të vjehrrën. Ata as të mbështesë apo jo mbështesin. Në mënyrë tipike, për ta kjo është e njëjtë si shoku për ne. Një situatë shoku personi nuk sillen siç duhet. Nëse ju mund të bëni pa mbështetjen e prindërve (p.sh. materiale), është më mirë të presë me argumentet.

  Fatkeqësisht prindërit tanë u rrit deri në një kohë të ndryshme dhe ata kishin shumë stereotipeve që nuk mund të ndryshohet - ata mbajtur jetën e tyre.


  4. Bisedoni ose mik i ngushtë?

  Nëse ata nuk kanë probleme të ngjashme, është mirë që të prisni. Për fat të keq, njerëzit nganjëherë grindur. Informacion në lidhje me problemet tona intime mund të bëhen publike para autorizimit të këtyre problemeve të njëjta dhe vetëm ajo na japin pikëllimin.


  5. Nëse kam thënë unë ishte shterpë dhe unë hap rrugën për IVF, ose në vetvete është një shans për të marrë shtatzënë?

  Së pari, kur ne kemi vënë diagnozën diçka, kjo ka kuptim për t'u konsultuar me një mjek tjetër për mbrojtës. Mjekët shpesh i gabuar.

  Edhe në qoftë se dy mjekë të konfirmuar diagnozën, një mrekulli mund të ndodhë. Unë personalisht di shembuj të tillë. Kjo nuk do të thotë se ne duhet të harrojmë për IVF dhe për të mbajtur duke u përpjekur për të marrë barrë të natyrshme. Ju vetëm duhet të vazhdojnë të jetojnë një jetë normale, duke përfshirë edhe seksin.


  6. Ku IVF?

  Së pari ju duhet për të mbledhur informacion në lidhje me të gjitha qendrat IVF brenda mundësive tona. Kërko mençur i parë në qytet. Nëse asnjë qendre të tillë, kjo ka kuptim për të shkuar në qendrat e njohura në qytete të tjera.


  7. Sa kushton IVF?

  Gjatë gjithë çmimet e saj, por jo 2000 $ është e nevojshme.


  8. A mund të merrni shtatzënë në të përpiqet të parë?  Chance është. Por ju duhet të jetë mendërisht dhe financiarisht i përgatitur për atë që mund të jetë disa përpjekje.


  9. Si është çdo gjë shkon?

  Rreth procedurës IVF vetë thotë shumë. Nëse përgjigja për këtë pyetje shkurtimisht dhe gjuhë të kuptueshme, ju duhet për të rregulluar në vijim: duke përdorur droga intramuskular injeksion hormonosoderzhaschee ne të rritet një vezë pak, të cilat pastaj janë nxjerrë nën anestezi të përgjithshme dhe e fekonduar nga spermatozoidi apo donator. Disa ditë më embrionchikov një vend në mitër. Pastaj 2 javë të pritjeve emocionuese. Një test i gjakut dhe konfirmimi ose jo të konfirmuar shtatzëninë.

  E gjithë kjo quhet një "protokoll".