Kujdesi për fëmijët parakohshme


 • Dhënies së gjirit
 • Foshnjat Higjiena
 • Ngrohtësi dhe dashuri mom
 • Poshtë me zemërim

 • Sipas statistikave, përafërsisht çdo fëmijë i dhjetë është i lindur para kohe. Nga standardet mjekësore janë konsideruar foshnjat e parakohshme të lindur në afat për 37 javë me një peshë prej më pak se 2500 Si këto duken crumbs ngut për të lindur, dhe qëndrimi i të cilit dhe kujdes ata kërkojnë?

  Natyrore, lindja fiziologjike dhënë foshnjat e parakohshme është shumë e vështirë. Pra, nëse i punës parakohe është e pashmangshme, mjekët shpesh insistojnë në seksionin cezariane. Por ndonjëherë është tepër vonë për të kryer operacionin, dhe pastaj ka vetëm punë të natyrshme - në këtë rast për të kaluar një thërrime më me kujdes si për të shmangur traumat e lindjes.

  Pas lindjes së foshnjës shqyrton neonatolog - në drejtim të problemeve të frymëmarrjes, pesha, anomalitë kongjenitale ose keqformime. Nëse nuk ka nevojë për një njësi pediatrik kujdesit intensiv ose kujdesit intensiv, baby parakohshme mbështjellur me pelena sterile dhe të vendosur në kuvez veçantë - tani ajo do të jetë shtëpia e tij.

  Rrjedhimisht, spital (ndoshta me ringjalljen pediatrik) prapa, dhe ju Rolls çmuara ishin në shtëpi. Si për të ngritur kujdesin e duhur për foshnjën?

  Dhënies së gjirit

  Me fëmijë në gji foshnjat duhet të absolutisht të gjithë, por për foshnjat premature, është me rëndësi jetike.


  Feed në kërkesën dhe madje edhe në shpëtim e parë - më të mirë. Qumështi i nënës parandalon një numër të problemeve neurologjike, forcon sistemin imunitar. Nëse nuk ka patate të skuqura pushtet thith qumësht mund të shprehin dhe të japin lugë apo nipples.

  Foshnjat Higjiena

  Pelena dhe xhaketa duhet të bëj shterp hekuri, shishe dhe teats duhet të zier. Dush Baby është edhe më mirë në ujë të ngrohtë zier - të paktën në 1-2 muajt e parë. Afër ju mund të vendosni një ngrohës, foshnja nuk ka pasur pereoholodytysya kohë gjatë trajtimit të ujit.

  Ngrohtësi dhe dashuri mom

  Shmangni temperaturat ekstreme. Mundohuni sa më shumë të jetë e mundur për shtyp fëmijën në trupin tuaj - sepse është shumë e rëndësishme kontakti "të lëkurës të lëkurës".

  Paramendoni se ju keni një pak kenhurenya se për muaj të tërë që jetojnë në nënën time. Në dhomën ku fëmija do të jetojë, duhet të jetë 22-23 gradë, të shmangen temperaturat ekstreme, draftet.

  I dobishëm dhe i lehtë masazh baby, megjithatë, në qoftë se ajo ishte një peshë lindje më pak se 1,5 kg, masazh mund të fillojë jo më herët se gjashtë muaj. Masazh të shkurtër se për fëmijët - duhet të fillojnë me 1-2 minuta e goditje të lehtë. Nëse fëmija ka lindur me peshë më shumë se 2 kg, masazh mund të fillojë nga 2-3 muaj dhe gradualisht të diversifikuar të trafikut - fërkim të lehta, dridhje të kujdesshme, rrahjet, trazim. Është e rëndësishme në këtë pikë, qëndrimi juaj pozitiv dhe trajtim i butë në crumbs.  Nga ditët e para të jetës te fëmijët parakohe janë mësuar bark - është edhe stimulimi i zhvillimit fizik dhe emocional - duke forcuar muskujt e mbrapa, gjymtyrët, bark. Teach fëmijën në bark të tij para se të ushqyerit për dy apo tre minuta, nga një deri në dy herë në ditë.

  Poshtë me zemërim

  Fëmijët parakohshme - gjithmonë një shkak për shqetësim të veçantë dhe merak, sepse ata do të kenë në vitin e parë të jetës për të bërë punë të madhe restaurimit. Megjithatë, nuk përpiqet për të panykovat, dhe sa më shpejt që të jetë e mundur për të krijuar kontakte psikologjik me fëmijën e saj.

  Shpesh fëmija parakohshme shkakton sisteme serioze për prindërit e tyre - dhe pastaj ka një kujdes i rritur, ankthi, dëshira për të përkëdhel fëmijën tuaj, ngurrimin për lirimin e tij nga unë.


  Por të ketë parasysh se me kujdesin e duhur dhe natyrisht të zgjedhur siç duhet rehabilitimit madje thellësisht foshnjat e parakohshme kanë një gjysmë apo tre vjet, nuk janë të ndryshme nga kolegët e tyre më të pasur.

  Informacion nga neni "një fëmijë të parakohshme."