Fëmijët fillojnë të mendojnë për të trupit të përsosur 10 vjetPak rriturit, qoftë mashkull apo femër, nuk mendoj në lidhje me avantazhet dhe disavantazhet e figurës dhe nuk e konsiderojnë atë në pasqyrë, duke kërkuar për papërsosmëritë dhe sighing lidhje me këtë, edhe në qoftë se ka një besim që nuk është në lumturi harmoni. Sipas studiuesve kanadezë, studim i më shumë se 4000 studentë nga Nova Scotia gjetur se të menduarit rreth formës dhe peshës së fëmijëve moderne tyre fillojnë shumë herët, dhe kënaqësi me vajzat trupi juaj varet nga dobësia e tyre. Djemtë gjithashtu janë gjetur të mos duan të jenë normale, por në të njëjtën kohë të plotë e shumë të gatshëm që të jetë, ata bien dakord mbi fizikun mesatare.

Mjekët kanadezë janë shumë të shqetësuar se duke menduar për fëmijët ideale formë nuk fillojnë në 15-16 vjet, siç ishte më parë, dhe në një moshë shumë të hershme të 10 vjet. Sipas anketës, rreth 7,3% e vajzave të anketuara thanë se janë të pakënaqur me figurën e tyre. Dhe i plotë i vajzave me peshë normale e 5,7% është gjetur në mesin e plotë - 10,4% në mesin e vajzave trashë - më të madhe, 13,1%.

Dhe ky model u gjet më shpesh të pakënaqur me nxënëse e tyre pamjen që jetojnë në zonat rurale dhe të mësojnë për të mesatares më poshtë. Mjekët ishin të befasuar se edhe numri i djemve të pakënaqur me pamjen e tyre mesatarisht edhe më shumë sesa vajzat - 7,3%, por ata nuk kishin gjetur një marrëdhënie të drejtpërdrejtë proporcionale midis plotësinë dhe pakënaqësi.Në të kundërt, një numër i ngjashëm i djemve pakënaqur u gjetën në mesin e shumë të hollë - 8,4%, dhe në mesin e shumë të plotë - 8,1%.

Hulumtuesit shpresojnë se gjetjet do të luftojnë epideminë trashje, i cili sot vuan një në tre fëmijë në SHBA dhe një në katër në Kanada. Nuk është sekret se teen trashje shpesh shkakton depresion të rëndë, e cila mund të çojë në çrregullime të rënda nervor. Peshë trupi shumë fëmijë më shumë se 40% mbi normale, që korrespondon me shkallën e dytë të trashje. Rezultatet në mjekësinë moderne, ka katër gradë e trashje: në fazën e parë të pacientit peshës trupore sesa normale 20% -29%, ndërsa e dyta 39% -49%, me një së tretë në 59% -99%, dhe në të katërt ajo arrin peshën normale të tepërt Body 100%.

Në origjinën e trashje kryesor roli overeating sistematik dominuar ushqime yndyrë dhe karbohidrate, ndërsa shtetet që shuma e principalit të marrjes të ushqimit në një llogari të përditshme dietë për në mbrëmje. Është shumë e rëndësishme në zhvillimin e sëmundjes në fëmijët janë ulur, mënyrë jetese i ulur, mungesa e ushtrimit, predispozitë trashëguar kushtetuese për trashje dhe neuroendocrine çrregullime.

Lajme përgatitur në www.wellness.blogs.time.com

Diskutoni komuniteteve:

  • Psikologji dhe arsimimi i fëmijëve prej 6 deri 12
  • Psikologji dhe edukimi i adoleshentëve (13-17)
  • Mbipesha, humbje peshe