Fëmijët me tuba provë - pa tub


 • Ajo që ne nuk e di për IVF?
 • "Classic" detyrim ECO?
 • Mosha paradokse
 • Kërko optimale

 • Ajo që ne nuk e di për IVF

  Në mënyrë tipike, duke folur për teknikat riprodhuese të asistuara, thotë Inseminimi intrauterine dhe IVF (replanting embrionin në mitër). Por nuk ka metoda aq të njohur e trajtimit të infertilitetit - HYFT dhe ZIFT, kanë, sipas shumë ekspertëve, efikasitet më të lartë, pavarësisht nga fakti se ata janë më të lirë dhe më e rëndësishmja, më afër konceptimit natyrore. GIFT - një metodë me të cilën i qelizave embrionale (vezë dhe spermë) janë futur direkt në tubat fallopiane, ku fekondimi zhvillohet.

  Një ZIFT - është kur tubat fallopiane janë transferuar vezën e pjelluar (zigoti), të cilat janë në një ndarje fazë të hershme. Këto metoda të lejojë mitra të përgatitet për miratimin e embrionit implantimin dhe për këtë arsye ajo është më e lehtë dhe më i suksesshëm se sa pidsadzhenni direkt në mitër. Por ne duhet të konsiderojmë se HYFT dhe ZIFT mund të ndihmojë gratë që mbijetuan të paktën një anatomically dhe tub funksionalisht të plotë mitrës.

  Në përgjithësi mund të themi se metoda e përdorur në DHURATE 4-6 përpjekjeve të pasuksesshme mbarësimit intrauterin, dhe ZIFT mundësisht menjëherë pas përcaktimit të shkakut të infertilitetit.


  Këto teknika janë treguar gratë që kanë varfëri për shkak të Endometrioza, legenit, ose në qoftë se infertilitetit është shkaktuar nga familja mashkullor, (bashkëshorti papajtueshmëri) faktorët imunologjike apo qafës së mitrës. Ka shumë ndër çiftet jopjellor - rreth 30 për qind.


  "Classic" fits ECO?

  Eshtë e panevojshme të thuhet, programi HYFT dhe ZIFT janë testuar eksperimentalisht. Në grupin e kontrollit të 68 pacientëve trajtimi është kryer nga metodat klasike IVF, dhe në dy të tjera eksperimentale - GIFT metodë trajtohen 21 pacientë, 26 gra e bëri transferimin ZIFT. Pacientët në grupin e kontrollit nuk ndryshojnë nga të tjerët (një histori dhe statusin klinike, mosha, kohëzgjatja e infertilitetit, skemës stimulim superovulation).

  Rezultatet ishin më shumë se bindës. Në të parën, kontrollit, grupi (68 pacientë) janë lindur 44 fëmijë, në të dytë - dhe e treta 19 - 22. Kështu, GIFT dhe ZIFT dhënë pothuajse njëqind për qind e suksesit (kundër 60 për qind rezultateve metodë klasike). Një faktor tjetër i rëndësishëm është fakti që në grupin e kontrollit regjistruar pesë shtatzënitë ektopike në Dhuratë grupit - një dhe grupi ZIFT - nuk ka.


  Mosha paradokse

  Metodë GIFT është më efektive për starorodyaschymy gratë (të moshës 35 deri 40). Mjekët ia atribuojnë këtë me faktin se shumica e grupit "të vjetër" përbëhet nga gra kanë lindur (sterilitet ata të vijnë më vonë), dhe prandaj qasja transcervical në tubat fallopiane e tyre më të lehtë.


  Metoda maksimal GIFT efekti ka qenë e fiksuar për kohëzgjatjen e infertilitetit nga 5 në 10 vjet. Por metodë ZIFT ishte më e përshtatshme për pacientët 25 - 30 vjet, shumë, kryesisht me shterpësi sekondar.


  Kërko optimale

  Shkalla maksimale e shtatzënisë (50 përqind) në programin ZIFT vërejtur kur lëviz në tubën fallopiane 5 zygotes (vezë pllenohet ndarjes herët), minimum (11 përqind) - me transferimin e nje zygote vetme. Numri optimal është futur në oocytes fallopiane tub (vezë unfertilized) program GIFT varionin nga 3 në 5.

  Kështu rezultatet përfundimtare nuk varet nëse janë apo transferuara gamete (qelizat e seksit) në një mjedis tradicional - Ne-F-10 - ose preovulyatornogo folikulare lëngun e pacientit.

  Megjithatë, një tjetër opsion është zakonisht jo vetëm thjeshton procesin dhe redukton koston e trajtimit, por edhe transferimi është bërë në mjedisin natyror.

  Përmbledh përparësitë e dukshme metodat e përshkruara:

 • Shkalla e shtatzënisë pothuajse dy herë më e lartë se duke përdorur metodat klasike të IVF;
 • praktikisht përjashtohet shtatzëni ektopike;
 • nuk ka efekte negative në zhvillimin e embrionit;
 • Çdo metodë ka qëllimin e vet. Për fat të keq, këto metoda nuk kanë marrë përhapur.