Fëmijët të mësojnë gjuhën e tyre amtare si një stomak të nënësJo vetëm njerëzit, por edhe gjitarët e tjerë janë në gjendje të luajnë të ndryshme në timbër të qarë. Më e çuditshme është se foshnjat krijosh tingëllon ngjashëm në tonin e atyre që dëgjojnë gjatë tremujorit të tretë të shtatzënisë amtare. Ky studim tregoi se, në kontrast me idetë tradicionale, qan foshnja është elementi i parë i komunikimit verbal.

Në fazat e mëvonshme të fetusit të njeriut kujton tingujt e botës së jashtme për shkak të rritjes së ndjeshmërisë ndaj muzikës dhe të folurit e njeriut. Porsalindur me saktësi të dallojë zërin e nënës ndër zërat e tjerë dhe të kapur atë emocional.

Aftësia për të perceptojnë tingujt në gjuhën e tyre amtare dhe të dalluar atë nga gjuhët e tjera është e bazuar kryesisht në perceptimin e zërit melodi.

Më parë ishte menduar se aftësia për mësimin e gjuhës fillon të shfaqet vetëm në foshnjat, por gjeti se ajo nuk është.

Në studim, hulumtuesit analizuar natyrën e pagave Gjermanisht 60 foshnje të moshës 5 ditë. 30 prej tyre kanë lindur në familje ku prindërit flasin frëngjisht dhe 30 në familjet që flasin gjermanisht. Analiza zbuluar dallime të qarta në fëmijën strukturave melodi që bërtet se u bazuar në të veçanta prindërve të shëndosha të gjuhës amtare.

Ajo u gjet se sapolindur francezë qaj rritje ton të ndryshëm, në kontrast me fëmijët gjermane, qaj e të cilëve është reduktuar timbër.


Këto dallime janë fikse për të dy gjuhët.

Sipas studimeve të fundit frutave në moshën 12 javëve të dalluar zanore tingujt e folur nga të rriturit. Kjo aftësi shfaqet në të njëjtën kohë me zhvillimin e embrionit aparatit fjalim.

Kështu, aftësia për të imituar zërin e shkaktuar motivimin e fëmijës për të tërhequr vëmendjen dhe për të ndihmuar nënës për shkak të saj.
Dhe si për zërin e nënës së fëmijës - është mjeti i vetëm i komunikimit, ai me sukses e përdor atë.

Lajme përgatitur në www.medicalnewstoday.com