Fëmijët mbajnë më mirë në mot të ngrohtëHulumtuesit nga Boston besoj se kjo tendencë mund të shpjegohet nga mungesa e vitaminës D, e cila është formuar nën ndikimin e diellit në lëkurë. Fëmijët që kanë lindur në dimër, të merrni më pak rrezet e diellit. Dhe vitaminë D është i nevojshëm për zhvillimin e sistemit imunitar të fëmijës.

Mjekët në Boston analizuar të dhënat mbi 1002 pacientë për 6 vite kërkuar për ambulancën për shkak të alergjive ushqimore. Mjekët krahasuar muajt e lindjes së pacientëve të cilët u ankuan për alergjitë, muaj i lindjes me ato që zbatohen për arsye të tjera.

Ajo u gjet se ka një korrelacion ndërmjet koha e vitit kur pacienti ka lindur, dhe alergjitë.

Megjithatë, ky trend është vetëm në fëmijët nën 5 vjet. 41% e fëmijëve të lindur me alergji në pranverë dhe në vjeshtë, dhe 59% - në vjeshtë dhe dimër.

Studiuesit pranojnë se faktorë të tjerë - infeksion, trashëgim, përfitimet ushqyese të nënës dhe të fëmijës, dhe ndikimit të ndotësve - mund të kontribuojnë në zhvillimin e alergjive ushqimore.

Kështu, vitaminë D mangësi dhe, në përputhje me rrethanat, muaji i lindjes së fëmijës janë konsideruar një faktor rreziku për alergji. Sipas studimeve të mëparshme, është ngritur në mes të muajit të lindjes dhe shfaqjes së astmës, i përsëritur wheezing në mushkëri dhe dermatit.


Shkencëtarët ishin të befasuar nga studimi, por nuk e quajnë prindërit përdorin fëmijët për të rritur vitaminë D, si rezultatet e para merret vetëm në nevojë për studime të mëtejshme.

Lajmi është përgatitur nga Michael Stilidi.