Ushqimi për kequshqyerja


 • Dietë

 • Dietë

  Ne trajtimin e kequshqyerjes në vend të parë
  dietë të caktuar. Dhe detyra e prindërve - vetëm të respektojë
  ushqim dhe gjumi, me kujdes të kontrolluar sasinë e ushqimit të konsumuar dhe
  shtim në peshë.

  Ushqimi përbëhet nga dy faza. Nga 2-3 ditë për 1 javë
  merr kohë gjetjen e tolerancës ushqimit. Këto ditë përditshme
  Sasia e ushqimit mund të reduktohet në 1/2 ose 3/4 e rekomanduar.
  No sasi prej dietë mbushet nga lëngshme.

  Pas kësaj, një periudhë e ushqimit të zgjeruara. Megjithatë, "të zgjeruara" nuk do të thotë se fëmija duhet të ushqehet me dhunë.


  Në kryerjen frekuencën e ngrënies dietë mund

  rritur me 1,2 ushqyerit krahasim me fëmijë të shëndetshëm
  mosha e të ngjashme.


  Kur përshkrimin e recetave mjeku dietë pret tek përmbajtja
  dietë themelore e ushqyesve dhe futje kalori.
  Merrni informacion rreth ushqimit të fëmijës ajo mund vetëm të prindërve. Saktësisht
  kështu që të përpiqet sa më saktë që të jetë e mundur të përgjigjet në pyetjen: "Çfarë
  fëmija ushqyer? "" Sa herë në ditë foshnja merr ushqim? "" Çfarë
  Kohëzgjatja e intervaleve mes feedings? "Si" ushqim një fëmijë shumë
  merr një gji dhe ditë? ". Përgjigja e "ushqyer çdo ditë 4-7
  një herë në 120-200 gram "nuk jep asnjë informacion. Prandaj, është e dëshirueshme


  2-3 ditë për të apeluar tek mjeku fiksuar me kujdes në
  "ditar të ushqimit" special kohë, një sasi një herë, prej të ushqyerit, e përgjithshme
  Sasia ditore e ushqimit, numri i pije në ditë, prania e regurgitation,
  frekuencë stol, etj


  Fëmijët muajt e parë të jetës është e dëshirueshme për të ushqyer e qumështit të gjirit. Nëse
  fëmija ka lindur të plotë-gjatë, por në këtë mënyrë pesha e tij ishte të paktën dy prej
  £ e gjysmë, ajo lejoi përdorimin e specializuar
  përzierjet - "zëvendësuese" të qumështit të gjirit të destinuara për
  foshnjat e parakohshme. Përzierjet e tillë bit ("Enfalak", "Pre-Bon", "nenatal"), por ata janë të shitur në pjesë të mëdha të ushqimit të fëmijës

  dyqane. Megjithatë, më shpesh të aplikojnë standarde të përshtatura
  përzierje. Ndonjëherë ju mund të merrni një efekt pozitiv të përdorimit
  acidophilus (baxho) përshtatur formulën (i brendshëm "Baby" dhe "Agu-1", përzierje zvicerane "Pelargonium" ose frëngjisht "Laktofydus"). Nëse mosha e fëmijës lejon të (mbi 6 muaj), vegjël
  Fëmijët mund të jepet kos, bifidokefir, një përzierje e "Agu-2" ose hrudnychkovoho
  kos. Produktet e qumështit të kontribuojë në stimulimin e
  ndihmon tretjen e ushqimit lëngje, të reduktuar shenjat e dysbiosis zorrëve,
  cila pothuajse gjithmonë e shoqëron kequshqyerja. Acidophilic
  ushqime të qumështit më të lehtë për të tretet dhe janë të zhytur më mirë.

  Ende
  të paktën të japë produkte të acidophilus në çdo ushqyerit të papërshtatshme:
  aciditeti i tyre mund të shkaktojë të shpeshta ose shumë e rëndë
  regurgitation, e cila vetëm do të rrisë peshën e kequshqyerjes.

  Kur progresion semundja shoqerohet me intolerance ndaj proteinës ose
  karbohidratet qumështi i lopës, e cila është bërë në bazë të përbashkët
  përzierje, ju mund të përdorni një përzierje të bazuar në proteina soje (të tilla si "Prosobi"
  ose "soy Enfamil"), sheqeri i ulët-lactose qumësht (të tilla si "nyzkolaktoznyy Nutrilon") ose edhe lactose ("El-110"). Në
  sëmundje dyshuar i njohur si "sëmundje celiac"
  (Disa intolerancës proteina drithi: misri, gruri, tërshëra dhe

  elb), përdorni veçantë "gluten-free" mix, pure dhe
  qull. Paketimin e produkteve të tilla është një ikonë të veçantë -
  Rrethi përshkruan veshët e kryqëzuara.

  Kur trajtimin e një fëmijë me hypotrophy rënda krahasim
  Efekti i shpejtë mund të arrihet duke caktuar një pacient i plotë ose i pjesshëm
  ushqyerit intravenoz. Zakonisht mbështeten në një masë të tillë në qoftë se të ushqyerit
  përmes gojës (në mënyrë të plotë) i vështirë, ose edhe e pamundur, por
  mundësia e parë fëmija i sëmurë transferohet natyrore
  ushqyerit.

  Kur kequshqyerja është shpesh një mungesë të proteinave, yndyra dhe
  karbohidratet, kështu që trajtimi do të kërkojë dietë korrigjim

  fëmijë jo vetëm kalori, por për këto substanca
  veç e veç.

  Komponent proteina Korrigjimi i dietës së një foshnje e porsalindur
  realizuar nga "bufe" qumësht të veçantë të gjirit
  p.sh. "Enfamil Human Milk Fortifayer" ose "Pre-Seit." Më tej
  për të mbuluar deficitin e proteinave duke përdorur vezë e verdhë veze (i gatuar
  i ftohtë), djathë, kos, etj

  Komponent Grease e dietës mund të pasurojë rritur në dietë
  Përmbajtja pleqsh e naftës dhe gjalpë. Në
  ushqyerit artificial duhet të kujdeset për të shtuar një perime
  pure patate dhe qull në vaj dhe gjalpë.

  Komponent karbohidrate në dietë mund të shërohen nga

  Futja e lëngje frutash, purees fruta, dekstrozë, drithëra dhe
  produkte të tjera të drithërave. Abuse pa sheqer
  rekomanduar.

  Në të gjitha format dhe shkallët e kequshqyerjes treguar Emërimi
  Vitamina komplekse në doza terapeutike të moshës. Me vitamina
  veçanërisht e rëndësishme të sigurohet marrja e vitaminave B1, B6 dhe C; në
  Ajo mbetet vitamina emërimin e nevojshme A, PP, B12, B15, E, dhe
  acid folik. Përdorimi i preparateve multivitamin
  destinuara për foshnjat. Këto multivitamina për
  Fëmijët e prodhuara në një shumëllojshmëri të formave - shurupe, tableta shkumëzuese
  etj Mos harroni gjithashtu për qëllimin e vitaminës D: saj më të mirë

  dhënë veç e veç dhe jo si pjesë e vitaminave komplekse.

  Për të lehtësuar tretje enzimë të dobishme për fëmijët
  droga që janë të emëruar nga mjeku. Kohëzgjatja e trajtimit natyrisht
  themeluar duke marrë në konsideratë karakteristikat individuale të fëmijës.

  Informacion nga artikullin "Humbur".