Aborti curettage diagnostike njëjtë


 • Në disa raste, ofrojnë curettage diagnostik?
 • Çfarë curettage diagnostik?
 • Çfarë mund të zëvendësojë këtë procedurë barbare?

 • Në disa raste, ofrojnë curettage diagnostik?

  Për fat të keq, kjo procedurë e dhimbshme drejtuar ende nën proceseve negative në endometrium (rreshtim të mitrës), shfaqjen e nodules miomes, keqdashje dyshuar. Por e gjithë bota kanë përdorur gjatë teknikat e reja diagnostike të tilla si ultratinguj, hysteroscopy. Në Rusi, si edhe në Moskë, gratë janë dërguar në këtë procedurë. Disa pacientë të tolerojë 10-12 vit diagnostike curettage.


  Çfarë curettage diagnostik?

  Ajo është, në fakt, të njëjtën aborti. Hiqet vetëm nga trupi vezë nuk pllenohet dhe endometrium, atëherë shqyrtuar këtë shell nën një mikroskop, por ...

  Vetëm një gjinekologë pak, shumë të profesionistëve të aftë, ka mundësi gjatë kësaj procedure të plotë mitrës vyskoblit. Fakti se ky organ ka shumë fusha që janë të paarritshëm për instrumentin. Në shumicën e rasteve, këto zona të mbetet si një "njolla të bardha" për diagnozën. Domethënë, ata shpesh zhvillojnë dhe patologji - deri në kancer endometrial.

  Curettage diagnostike - Procedura e përafërt.


  Ajo të çon në inflamacion, rëndim të sëmundjeve, zhvillimin mbështjelljes intrauterine, shfaqjen e nyjeve miomes. Paramendoni se kjo metodë është diagnostikuar kancer endometrial: një mjet si një thikë, soskrebaet shtresë sipërfaqe formimi i malinje cënon enëve të gjakut dhe kontribuon në qelizat e tumorit të bllokuar në qarkullim vaskulare, "derdhjen" në të gjithë trupin.


  Çfarë mund të zëvendësojë këtë procedurë barbare?

  Tani çdo klinikë dhe klinika të grave është pajisje tejzanor. Kjo mund të ju ndihmojë të përcaktojë me saktësi statusin e endometrial zbuluar edhe ndryshime të vogla në mitër.

  Edhe më efektive mënyrë për të shmangur curettage diagnostike - hysteroscopy.

  Ajo ka kaq shumë avantazhe se ajo është edhe më e vështirë për të numëruar. Për zbatimin e tij nuk është e nevojshme për të qëndruar për 5-7 ditë në spital. Në mitër futet një tub i hollë me një dritë në fund, dhe diagnostikues merr një pasqyrë të qartë të zgavrën hetohet në ekran televiziv me zmadhim të lartë. Rasti i një zonë të dyshimtë, atëherë ajo i veçantë duke marrë një copë të vogël, i cili është dërguar më pas për të studiuar.

  Hysteroscopy jo vetëm eliminon operacion të pakëndshme, por edhe përshpejton zbulimin e tumoreve malinje. Unë vetëm dëshiroj që operacioneve hysteroscopic në - dhjetë, kështu që shumica e grave janë ende të dënuar të curettage diagnostike.

  Diskutoni komuniteteve:

 • Varfëri
 • Cikli menstrual
 • Kanceri i mitrës