Diagnoza dhe trajtimi i tuberkulozit në fëmijët


 • Diagnoza e tuberkulozit në fëmijëri
 • Tuberkulozi Sanatorium në fëmijëri
 • Ushqimi tuberkulozi
 • Trajtim të drogës e tuberkulozit

 • Diagnoza e tuberkulozit në fëmijëri

  Tuberkulozi më herët zbuluar, aq më e lehtë është për të trajtuar dhe kështu është më e lehtë për të parandaluar zhvillimin e saj të mëtejshëm. Si për të treguar nëse një fëmijë është i infektuar me TB kur shumica e fëmijëve infeksion është seamless? Shkencëtarët kanë zbuluar një mjet shumë të thjeshtë për zbulimin e hershëm të infeksionit tuberkulozit. Ata propozuan që të përdorin për këtë të veçantë të drogës - Tuberkulin. Tuberkulin - një ekstrakt i bacilet vrarë gungë.

  Studimet kanë treguar se trupi është i infektuar me TB është shumë e ndjeshme për të Tuberkulin. Me futjen e një sasi të vogël të lëkurës tuberkulozit në njerëz të infektuar me tuberkuloz, ai në vend në një ditë ose dy forma skuqje dhe ënjtje të vogël (inflamacionit). Nëse keni hyrë pa infektuar lëkurën Tuberkulin njerëzore edhe në doza të mëdha, nuk ka inflamacion është formuar. Prandaj, për të zbuluar infeksionin TB kanë qenë gjerësisht të përdorur të ashtuquajturën test tuberkulozi.

  Mostrat e këtyre plotësisht i pafajshëm. Mantoux test - i kryer si më poshtë: në parakrah infermiere intradermal injeksion bën dhe injektuar.  Rezultati është një i ashtuquajtur "hudzychok." Dy ditë pas këtij fëmije tregojnë mjekun i cili përcakton çfarë reagimi erdhi në vendin e injektimit.

  Ky test bën të gjithë fëmijët dhe adoleshentët në të fëmijëve klinika, poliklinika, spitale, çerdhe, kopshte dhe shkolla. Nëse duke përdorur testet Tuberkulin vendosur që fëmija është i infektuar me TB, pastaj nga koha në kohë, këto teste duhet të përsëritet, në mënyrë që të mos humbasë në momentin e infeksionit. Shumë shpesh (të paktën 3-4 herë në vit) duhet të testeve të përsëritet për fëmijët në familjet ku ka pacientët TB. Në raste të tilla, nëna apo personat përreth duhet butësisht sjellë fëmijët në klinikë, ku ata do të Tuberkulin testeve dhe studimeve radiografike.

  Nëna duhet të bëjë të gjitha udhëzimet e mjekut. Nëse keni nuk i vëmendshëm me mjekun tuaj, fëmija nuk do të masë temperaturën në sigurtë specifikuar ora e tij nuk e regjistrojnë atë, atëherë mjeku shumë më e vështirë për të zbuluar filloi sëmundje.

  Në spitalet dhe klinikat janë themeluar X-ray makina (fluorografike), mund të ju ndihmojë në afat të shkurtër për të shqyrtuar një numër të madh të njerëzve.

  Shqyrtimit të veçantë të fëmijëve në institucione të lejojë zbulimin në kohë të pacientëve TB dhe t'i udhëzojë në klinikë për trajtim. Prindërit dhe fëmijë përreth të dini shenjat e hershme të sëmundjes TBC, në kohë për të parë një mjek dhe ndoshta të fillojnë trajtimin më shpejt.


  Tuberkulozi Sanatorium në fëmijëri

  Çdo fëmijë me TB, madje edhe në formë të butë, duhet të jetë nën mbikëqyrje sistematike mjekësore. Në trajtimin e një fëmije që vuan nga tuberkulozi, mode veçanërisht i rëndësishëm i duhur i organizatës mund të jetë përdorimi më i gjerë i ajrit të freskët, trajtimet me ujë, ushtrime palestër. Kjo kontribuon në forcim të trupit dhe konsolidimin e rezultateve të.

  Të qëndrueshme, trupi i thekur ka veti të mira mbrojtëse që ndihmojnë atë të fuqishëm të luftuar sëmundjen. Të gjitha trajtimi i veçantë i tuberkulozi pulmonar, gjëndra bronkiale, eshtra, nyje dhe organet e tjera mund të ndihmojë pacientin vetëm në qoftë se të dy kryer trajtim tonik.

  Prandaj, të gjitha Sanatoria veçanta ku pacientët tuberkulozit trajtohen fëmijët dhe adoleshentët, trajtimi kryesor është projektuar posaçërisht regjim higjienike.

  Shkenca ka provuar se fëmijët me sukses TB trajtohet mund të jetë në çdo kushtet klimatike. Prandaj sanatorium për fëmijët e tuberkulozit të organizuara në të gjitha pjesët e vendit, dhe në këtë mënyrë trajtimi është kryer drejtpërdrejt në zonën ku banon pacienti. Megjithatë, disa forma të tuberkulozit në fëmijët është më mirë për të trajtuar sëmundje në klimë më të butë në zonat bregdetare dhe malore. Këta fëmijë në vendpushimet e organizuar sanatorium veçanta të fëmijëve.

  Trajtim spa është e dobishme jo të gjithë fëmijët me tuberkulozë, kështu që i dërgojnë fëmijët e sëmurë në turistik është i mundur vetëm në këshillën e një doktori.

  Element kryesor i trajtimit spa është përdorimi i gjerë i ajrit të freskët. Provuar se duke qëndruar e fëmijëve të sëmurë jashtë ata shpejt reduktuar temperaturën dhe përmirëson gjendjen e përgjithshme. Mbi fëmijët ajrit të marr frymë më mirë dhe më thellë, dhe për këtë arsye thith më shumë oksigjen. Kjo ato përmirësuar gjakun dhe ka një oreks.

  Përveç kësaj, qendra shëndetësore për fëmijët me tuberkulozë, trajtoj diellin. Veçanërisht efekt i mirë është trajtimi i diellit në tuberkulozi i kockave, kyçeve, nyjet limfatike dhe lëkurë.

  Sun mund të trajtohet dhe tuberkulozi i peritoneum, dhe tani dhe trajtojnë forma të butë e tuberkulozi pulmonar.

  Megjithatë, tuberkulozi pulmonar kurim me dritë dielli i pakujdesshëm mund të përkeqësojnë procesin. Prandaj, trajtimi mund të kryhet nga dielli këta fëmijë vetëm për këtë qëllim dhe nën mbikëqyrje mjekësore.


  Ushqimi tuberkulozi

  Në fëmijës me TB, të ushqyerit e duhur është thelbësor. Vëmendje e madhe duhet t'i jepet jo vetëm sasinë, por edhe cilësinë e ushqimit. Shumë prindër mendojnë se fëmijët duhet të tuberkulozit ushqyer me bollëk. Kjo është e gabuar. Është vërtetuar se overfeeding pacientët, duke rezultuar në depozitimin tepërt të yndyrës, jo të dobishme, por më tepër të dëmshme për trupin.

  Trupi i pacientëve të përballuar me sëmundje më të keqe. Ushqimi është i dobishëm vetëm nëse ajo është zhytur mirë nga trupi.

  Prandaj, kur ushqyer një fëmijë me TB, është e nevojshme të marrin në konsideratë moshën dhe gjendjen e përgjithshme. Norma për një fëmijë vuan nga tuberkulozi, vetëm tejkalojë zakonshme 20-25%. Megjithatë, një normë rritje të ushqimit nuk duhet çdo fëmijë të sëmurë. Nëse fëmija është i ushqyer mirë, ajo nuk mund të caktojë standarde të larta ushqyese, dhe, dietë anasjelltas, nëse fëmija është i lodhur, ai është përshkruar kalori. Prandaj, ushqim i personit të sëmurë të fëmijëve është gjithmonë e nevojshme të konsultoheni me mjekun.

  Fëmijët e moshës parashkollore (4-6 vjeç) që vuajnë nga tuberkulozi, mesatar ditor duhet t'i jepet ushqim që përmban rreth 2000 kalori, studentëve (8-12 vite) - 3000 kalorive adoleshencë - rreth 4000 kalorive.

  Studiuesit zbuluan se fëmijët dhe të rinjtë me tuberkuloz, duhet më shumë vitamina sesa fëmijë të shëndetshëm. Kjo është arsyeja pse përmbajtja e vitaminave në dietën e fëmijëve duhet t'i jepet vëmendje të veçantë. Gamë të gjerë të ushqimit që përfshin mish, peshk, vezë, qumësht, produkte qumështi, bukë, drithëra të ndryshme, fruta sidomos të freskëta dhe perime, kërkesën për fëmijët me tuberkulozin, pjesa më e rëndësishme e ushqimit, duke përfshirë dhe vitamina.

  Fëmijët që vuajnë nga tuberkulozi ketë një vit të tërë për të marrë vaj peshku. Në disa forma të tuberkulozit, të tilla si tuberkulozi dhe sëmundje të syrit skrofuleze, vaj peshku luan një rol të madh.

  Në disa formave të TB tek fëmijët, me përjashtim të regjimit hihienodieticheskoho kishte për të përdorur trajtime të tjera. Pra, tuberkulozi i kockave dhe nyjeve në fëmijët e trajtuar me qendrat shëndetësore special apo mjedisin e shtëpisë, duke krijuar një kohë të gjatë, pushoni organin e prekur. Për të siguruar një pozitë të rehatshme e përdorimit pacient trupi i pajisjeve të ndryshme (shtretër gips, goma), dhe në disa raste, nxjerrjes.

  Në trajtimin e disa forma të tuberkulozit pulmonar rezultate më të favorshme mund të arrijë në rastin ku mushkërive prekur për të siguruar paqe afatgjatë. Kjo paqe është krijuar nga ngjeshja e mushkërive me ajër që është në lulëzim në zgavrën përreth mushkërive (pleurë në zgavrën). Ky trajtim quhet pneumatoraks artificial.


  Trajtim të drogës e tuberkulozit

  Prindërit duhet të mbani mend se në qoftë se mjeku këmbëngul për ilaçe, më shpejt ky trajtim fillon, më shumë i favorshëm rezultati do të jetë. Për trajtimin e disa formave të TB tek fëmijët kohët e fundit të përdorura me sukses dhe droga të reja.

  Trajtimi kryesor i drogës TB janë isoniazid, rifampicin, pyrazinamide, stretomocinë. Sot, zhvilluar antibiotikë veçanta regjim. Zgjedhja e një qark të varet nga forma e tuberkulozit dhe gjendjes së fëmijës, trajtim të emërojë një mjek.

  Informacion nga artikullin "Tuberkulozit i fëmijëve"