Shkaqet difterisë dhe simptomat


 • Cilat janë shkaqet dhe simptomat e difterisë
 • Trajtimi i difterisë

  Difteria - forti
  infeksion bakterial, manifestimet kryesore klinike të cilat janë për shkak
  Toksina difteria. Difteria ndikon në hundë, fyt dhe lëkurë nganjëherë, por më shumë
  raste të rënda gjithashtu mund të përhapet në të zemrës, veshkave dhe sistemit nervor. Përdorimi i gjerë i DTP
  Vaksina në vitet e pasluftës në shumë raste pavlefshme praktikisht
  difterisë dhe tetanusit dhe në mënyrë të konsiderueshme reduktuar numrin e rasteve të kollës së mirë.

  Megjithatë,
  gjysma e parë e 90 viteve në epidemisë së difterisë ndodhur, shkaku
  e cila ishte mbulimi i pamjaftueshëm vaksinimi i fëmijëve dhe të rriturve. Mijëra njerëz

  vdekur nga një sëmundje që mund të parandalohet nga vaksinimin.


  Cilat janë shkaqet dhe simptomat e difterisë

  Agjent shkaktar i difterisë - bakteret,
  i njohur si toksina e difterisë.

  Ekzotoksinë prodhojnë
  shtamet toxigenic e Corynebacterium diphtheridae, të cilat hyjnë në gjak dhe
  duke shkaktuar shkatërrimin e indeve në një zonë të infektuar, zakonisht në zgavrën e hundës dhe
  gojë. Gjendja është e vështirë, nuk është shpesh një dehje e fortë
  trupit, dhimbje të fytit dhe traktit respirator. Për më tepër, në mungesë
  Trajtimi i hershëm i difterisë shkaktojë komplikime të rënda - ënjtje e fyt
  dhe dështimi i frymëmarrjes, të mposhtur zemrën dhe veshkat, sistemi nervor.


  Difteria është transmetuar
  Pikëzat e pacientëve difteria apo i shëndetshëm
  bakteret, në disa raste - në lëndët e infektuara (p.sh.,
  rroba, lodra apo sende).


  Difteria ndodh në mënyra të ndryshme,
  por në të gjitha rastet simptomat e mëposhtme ndodhin:

 • Itchy, si në
  Undead
 • Ënjtje e fyt dhe laring
 • Dhimbje të fytit
 • Ënjtje të lëkurës ose sytë (kjo
  simptomë është mjaft i rrallë)
 • Dhimbje koke
 • Të përzier
 • Ulcerat e lëkurës
 • Vizion të dyfishtë
 • Rritja e limfatike të qafës së mitrës
  nyjet
 • Gulçoj

 • Trajtimi i difterisë

  Trajtimi i difterisë në një fazë të hershme
  ofron shërim të plotë me pa komplikime, edhe pse

  Kohëzgjatja e trajtimit varet nga shkalla e infeksionit. Në mungesë të
  Trajtimi i hershëm i komplikimeve të mundshme të rënda, duke përfshirë zemrën,
  e cila mund të çojë në gjendje kome, paralizë apo edhe vdekje.

  Nëse dyshoni difterisë ose
  Diagnoza e infeksionit është bërë emergjente
  shtrimin në spital për shkak se pacientët duhet pushim krevat dhe i kujdesshëm
  kujdes pleqsh. Vëmendje e veçantë duhet t'i kushtohet dietë, futje fluide,
  parandalimin hypoxia.

  Për të vrarë bakteret pacientin
  përshkruajnë antibiotikët dhe vaksinime të bëjmë për të parandaluar difterisë
  në të ardhmen.

  Kryesor dhe më i efektshëm
  mënyrë për të parandaluar difterisë - vaksinim. Vaksina kundër difterisë (toksoidet)
  administruar në një dozë të vetme intramuskular fëmijët më të rinj dhe fëmijë parashkollor,
  Fëmijët më të vjetër dhe të rriturit mund të nën-lëkurë thellë. Injeksion i mesëm
  toksoidet administruar për fëmijët e moshës shkollore, dhe të përsëritur atë 10 vjet më vonë, kur
  fëmijë lënë shkollën (dmth 16-18 vjet).

  Informacion nga neni "difterisë".