Difteria, trajtimi dhe parandalimi


 • Çfarë është difteria
 • Si është trajtimi dhe parandalimi i difterisë

  Çfarë është difteria

  Agjent shkaktar i difterisë - mikrob - rrinë hapur Leffler. Difteri
  shpesh ndodh në vjeshtë dhe muajve të dimrit, kur shumica e
  fëmijët shpenzojnë kohë brenda, pa mjaftueshme
  ajër i freskët dhe dielli. Difterisë fëmijët e sëmurë të moshës 1 vit
  5 vjet, por nganjëherë adoleshentët dhe të rriturit edhe. Për shkak të masës
  imunizimin e fëmijëve të vegjël, rastet e difterisë në tonë
  vendi ka rënë ndjeshëm.

  Infeksion
  difteria zakonisht ndodh pikëza, me kontakt të drejtpërdrejtë me
  Pacientët difterisë që shërohen apo bakteret shëndetshme transportuesit,

  paktën - përmes objekteve përdorura nga pacienti ose
  bacillicarrier dhe nëpërmjet ushqimit (qumësht). Njeri
  shërohen nga difterisë, bëhet një imunitet të fortë, por
  ka raste të sëmundjes përsëri.
  Periudha e inkubacionit për difterisë - 2-10 ditë. Simptomat
  shumë të ndryshme dhe kryesisht varet nga vendndodhja
  Inflamacion i Arsimit. Më së shpeshti ndikon në faring,
  fyt apo hundë, të paktën - konjuktiva e syrit, organet gjenitale mucous,
  vesh, lëkurë.


  Difteri
  fyt
  është i butë, të moderuar dhe të rëndë. Fillon sëmundje më shumë
  të pjesë ashpër, me ethe, dhimbje koke, të përgjithshme


  gjendje e sëmurë, fyt i lënduar lehtë. Në raste të rënda të gojës
  vjen një i ëmbël, erë specifik i pështirë. Limfatike të qafës së mitrës
  komponentëve të rritur, por mbeti pa dhimbje. Pamvarësisht nga
  Temperatura e vogël (zakonisht 37C dhjetat c) shprehu përgjithshme
  dehje (helmimi) e trupit: fëmija është shumë i zbehtë, i fjetur, i heshtur,
  Hahet i keq.


  Difteria hundë
  i shoqëruar nga të ftohtit të vazhdueshme,
  preferueshem nga një vrimë hunde. Me kusht hundë shpesh krovyanystoe,
  Natyra korrozive, prandaj lëkura e krahëve të hundës dhe buza e sipërme
  bymehet, e kuqe, ndonjëherë ulqerim dhe crusts. Total
  dehje ndërsa zakonisht mungon, kryesisht temperaturë

  normal. Në këtë shtet fëmija frekuenton kopshtin e fëmijëve dhe
  paraqet një rrezik të madh për fëmijët e tjerë. Vonë
  Diagnoza mund të shkaktojë përhapjen hundës difterisë
  sëmundje të organeve të tjera, faring, laring, dhe kështu me radhë. d.


  Kur sytë e difterisë

  së pari vërejtur lezione të njëanshme. Qepallat e kuqe, i fryrë,
  i mbuluar me film trashë gri, departamenti purulent pakta. Në
  inflamacion tranzicioni i shekullit mukoze në korne mund
  iris rrugëdalje dhe humbja e shikimit.


  Veshët difterisë
  ndonjëherë
  është i maskuar si një rrjedhë të zakonshme otitis të ndryshme dhe të zgjatur
  Disponueshmëria e pamjaftueshme e shkarkimit të përgjakshme-purulent.


  Sex Difteria
  i
  vërejtur në vajzat. Ndonjëherë ajo është e pavarur
  sëmundje, por shpesh e shoqëron forma të tjera të sëmundjes. Organe gjenitale
  kuqe, i fryrë, i mbuluar me ngjyrë pak gri film-purulent
  dhimbje shënuar gjatë urinimit.

  Më i rrezikshëm
  komplikacion i difterisë është një ndërlikim të zemrës - miokardit
  (Humbjen rreshtim muskujve të zemrës), e cila shpesh është shkak
  vdekja te pacientët me forma të rënda të difterisë. Humbjen e sistemit nervor
  manifestohet veçanërisht në paralizë qendror dhe periferik dhe
  poluparalichah - parezë. Ka paralizë shpesh i butë dhe parezë

  qielli. Simptomat - rrufitje, marrjen e ushqimeve të lëngshme në hundë,
  asfiksim ndërsa të hahet. Nuk mund të jetë paraliza e muskujve të syrit dhe, në
  të cilat shpesh shqetësuar strehim, strabismus dhe ptosis është
  mosha. Në periudhën e mëvonshme të sëmundjes mund të përhapet paralizë
  të gjithë muskujt motorike. Pacienti humbet aftësinë për të lëvizur,
  veçanërisht e gjymtyrë të ulët, nuk mund të rri, të mbajtur kokën tuaj. I shpeshtë
  shkatërrimi i veshkave gjëndra, inflamacion i veshkave.


  Si është trajtimi dhe parandalimi i difterisë

  Trajtimi i hershëm (nga sëmundja 1-2-ditore) plotësisht pengon forma të rënda të difterisë dhe komplikimeve të saj.

  identifikimin e një fëmije të pacientit ose të dyshuar difteria apo të rritur

  izoluar menjëherë dhe të tregojnë mjekut. Pacientët pas hyrjes
  serum antidiphtheritic dërguar në spital. Në fëmijët
  institucion i kryer dezinfektimin kimik.

  Fëmijët dhe të rriturit
  pasur kontakt me pacientin, mjeku shqyrton, shqyrtohen në
  bakteret; pa shkopinj Leffler ata janë të lejuar për
  punojnë në qendrat e kujdesit të fëmijëve, por për 7 ditë nën special
  mbikëqyrje mjekësore. Nëse ju nuk mund të kryejë bakteriologjik
  Analiza e të gjithë fëmijëve dhe të rriturve që kanë kontakt me pacientët, të izoluar nga
  shëndetshme 7 ditë. Fëmija i cili ka pasur difterisë, përsëri për të lejuar
  institucion për fëmijë vetëm pas zhdukjes së manifestimeve klinike

  sëmundje dhe double analiza bakteret negative mbi.
  Nëse fëmija ka një ndryshim të zërit, lëviz, edukatorët
  kërkohet për të treguar mjekun e tij.

  Të gjithë fëmijët e shëndetshëm në gjysmën e dytë
  Viti i parë i jetës janë imunizimi aktiv kundër difterisë.
  Vaksinimi është përsëritur në 3, 6 dhe 11 vjeç.

  Informacion nga neni "difterisë".