Kopshtet e fëmijëve mund të jetë i rrezikshëm
Sipas shkencëtarëve, atmosfera në kopshtin e favorshme për zhvillimin e infeksioneve virale dhe komplikime të tyre në fëmijët me patologji bronkopneumonare që ka zhvilluar si rezultat i lindjes së parakohshme.
Në studim, janë intervistuar 111 prindërit e fëmijëve nën 3 vjeç me sëmundje të mushkërive kronik, i cili përfshinte të dhëna për infeksion kopshtit frekuentimin, frekuencën e hospitalizations dhe duke marrë drogë.

Fëmijët me çrregullime të mushkërive të lindura të cilët ishin në kopshtin e fëmijëve (22 nga 111) janë katër herë më shumë gjasa për të lënduar e sëmundjeve të frymëmarrjes në krahasim me ata të cilët nuk kanë marrë pjesë në kopshtin e fëmijëve.

Dy herë ata shpesh kërkojnë përdorimin e terapisë hormoneve dhe antibiotikëve. Përveç kësaj, fëmijët që morën pjesë kopshtin e fëmijëve të paktën një herë në javë ka pasur vështirësi në frymëmarrje.

Që të dhëna mund të shkaktojë infeksion komplikime të gëzuara serioze që kërkojnë trajtim të zgjatur, shkencëtarët paralajmërojnë pediatricians lidhje me nevojën për të informuar prindërit për rreziqet e mundshme.

Hulumtuesit këshillojnë prindërit fëmijët e të cilëve vuajnë nga çrregullime të mushkërive, që rezulton nga lindja e parakohshme, nëse është e mundur të shmangur kopshte gjatë 2 viteve të para të jetës. Ajo u gjet se 4 e fëmijëve me çrregullime të lindura të indeve të mushkërive me probleme të mushkërive në moshën e rritur.