Fëmijët si për të parandaluar tantrums dhe se si për të përballuar


 • Kur dhe pse fëmija është i kënaqur me tantrums
 • Si për të shmangur histeri
 • Shkakton histeri
 • Kur histeri ka filluar tashmë
 • Relax!


 • Bërtitur, drachivost, duke u përpjekur për të kafshojë ... Nëse ju nuk e keni parë tantrums fëmijëve personalisht, ju ndoshta keni dëgjuar për ta. Dhe pse këto mini-katastrofave - fazë normale të një fëmijë të vogël, ka mënyra për të reduktuar frekuencën dhe intensitetin e tyre, duke e bërë kështu të gjithë familjen pak më të lumtur.


  Kur dhe pse fëmija është i kënaqur me tantrums

  Gjëja e parë për të dini: histeri - një fazë normale e zhvillimit të një fëmijë të shëndetshëm. Së dyti, si prindërit kanë tendencë për të harruar, tantrums - një reagim për emocione shumë të forta me të cilat fëmija është ende në gjendje për të përballuar.

  Ai ka nevojë për ndihmë të rritur.

  Ne jemi përdorur për të dëgjuar në lidhje me "dvolitok tmerrshme", por shumë fëmijë fillojnë të organizojmë tantrums si një fëmijë, rreth nëntë muaj. Nëse prindërit vazhdimisht të përgjigjet për tantrums, fëmijë më bëjnë ata për tre apo katër vjet.

  Më histeri ndodh kur një fëmijë është duke përjetuar shumë ndjenja të forta dhe nuk e di se si për të shprehur ato, ose se si të merren me ta veten. Paramendoni se ju jeni të lidhur në krahët dhe këmbët, nuk mund të flasin, dëgjojnë dhe të kuptojnë çdo gjë, por nuk kanë mundësi më të vogël për të ndarë ndjenjat e tyre me të tjerët, të shprehin emocionet e tyre.


  Si do të ndiheni? Më shumë gjasa, ju do të bëhet shumë i zemëruar, sepse pafuqisë dhe pamundësia për të ndikuar situata është gjeneruar zemërimin. "Fëmijët kryejnë tantrums sepse ata duan të jenë më të pavarur - thotë Dr. Ravinder Kairi, një pediatër dhe baba i dy vajzave binjake. - Ata duan të hanë vetëm, më të vishen vetë të vendosë kur të shkoni në shtrat dhe kur për të ndaluar të lojës dhe është shumë e mërzitur për shkak të pamundësisë të bëni gjithçka vetë dhe të shpjegojë për të rriturit që të brengosen ".

  A ka mënyra për të shmangur histeri dhe / ose reduktojnë forcën dhe kohëzgjatjen e tyre?


  Si për të shmangur histeri

 • Merrni kohë çdo ditë për të luajtur dhe të flisni me fëmijën tuaj.

  Ndërsa duke folur për vëmendjen tuaj duhet të përqendrohet vetëm në fëmijën. Le të jetë një orë, por i plotë.
 • Rregullat e vendosura të qarta për sjelljen e fëmijës. Përshkruaj kufijtë e saj: ju mund të rrahur, ju nuk mund të qaj, etj
 • Flisni me fëmijën tuaj me të njëjtin respekt me të cilën ju ndërveprojnë me ndonjë të rrituri tjetër.
 • Gjëja e parë që bëni për të minimizuar shkaqet e histerisë - të vendosur një marrëdhënie të ngrohtë dhe mirëbesimi me fëmijën, në bazë të dashurisë dhe respektit. Dr. Harvey Karp, autor i komunikimit bestselling amerikan me fëmijët, ofron tre hapa për të bërë një marrëdhënie të mrekullueshme me fëmijën.

 • "Fed" kujdes fëmijë gjatë ditës. Pesë deri në dhjetë minuta çdo orë të përkushtuar vetëm për lojëra, artit dhe lexuar në mënyrë të konsiderueshme reduktuar stresin emocional të fëmijës dhe t'i japë atij një ndjenjë e dashurisë suaj.
 • Mark rregullat rrethit që kufizojnë tolerimi. Fëmija, sipas Harvey Karp, si një vrazhdë emocionet e egër primitive, të cilat duhet udhëzime të qarta dhe të sakta për të kryer.
 • Treat fëmijës tuaj me respekt. Kur fëmija është duke u përpjekur për të shprehur ndjenjat e tyre, t'i japë vetes kohë për të përpiqen për të kuptuar atë që ai dëshiron. Fëmija do të jenë më të gatshëm për të dëgjuar dikë që e di se si për të dëgjuar atë.


 • Shkakton histeri

 • Parehati fizike, uri, lodhje, dhimbje.
 • Mbingarkesë emocionale, frika, overstimulation, mërzitje, stres.
 • Kërkesat e paplotësuara për vëmendjen.
 • Disa shkakton histeri gjurmueshme në rrënjë. Nëse një fëmijë është i uritur, të lodhur, të sëmurë, shanset janë që ajo histeri jakë xhakete, rritur disa herë.
  Madje i rritur shumë për të mbajtur një humor të mirë në rrethana të tilla, dhe vetëm fëmijë, dhe edhe më shumë.

  Shkakton tjera kërkojnë vëmendjen tuaj dhe vëzhgim të lartë margjinal. Shfaqja e një mjeku në pragun e shtëpisë mund të shkaktojë frikë. Udhëtim rutinë në dyqan - të jetë kashtë e fundit në kupën e fëmijëve që vuajnë.

  Gjatë të qëndrojnë larg - mbingarkoni sistemin nervor. Ju duhet të mësojnë të parashikojnë situatat që mund të shkaktojnë një shpërthim inati, dhe kërkojnë mënyra për të anashkaluar edges përafërt kështu që fëmija mbeti i qetë dhe në shpirtrat e mirë. Bëhuni një mjek që mund të përshkruajnë mjete të sigurta të parandalimit të sëmundjes. Vetëm në këtë rast sëmundja është mjet histerike dhe parandaluese - vëmendja juaj për të fëmijës dhe nevojat e tij.

  "Gjendje histerike shpesh lind kur ne prindërit nuk e di se çfarë duhet të bëhet për të parandaluar atë - thotë Erin Brown Conroy, autor i" 20 sekretet e suksesit në edukimin e fëmijës "dhe të ketë dymbëdhjetë fëmijë.

  - Nëse nuk të dëgjojnë kur një fëmijë thotë një zë i ulët i qetë, ai do të duhet të flasin më për të marrë vëmendjen tuaj ". Një fëmijë i cili është i bindur se dëgjimi i tij, i cili e di se prindërit kujdesen për të dhe nevojat e tij, ata nuk e kujdesit çfarë ndjenjat ai ndjen - ky fëmijë nuk do të ndjekë thirrjen e tyre. Conroy thekson se vëmendje ndihmë barazim të fjalëve të tua do të ndihmojë kontaktin me sy të zakonshëm: të arritur faktin e thjeshtë se fëmija dukej në sytë tuaj kur ju filloni për të thënë diçka. I njëjti veprim i thjeshtë, nëse bëhet kur fëmija fillon të flasë, të bindur kec se ajo me kujdes të dëgjuar.


  Kur histeri ka filluar tashmë

 • Ignore sjelljen e fëmijës sillen normalisht. Një gjë: mos bëni kontaktin me sy.
 • Nëse histeri provokuar mjedis, hiqni faktorët acarim sytë e fëmijëve.
 • Vëmendje të paguajë për të gjithë fëmijën e tyre sa më shpejt që ajo fillon të tregojë shenja të sjelljes normale.
 • Nëse është e mundur, vendosni vëmendjen e fëmijës në diçka që do të ndihmojë të zvogëlojë tantrums pushtet.
 • A nuk e bëjnë të gjitha kërkesat e fëmijës derisa ai të qetësohet plotësisht.
 • Periudha e histerisë - një kohë e vështirë për prindërit, kur ata zbulojnë se shtëpia e tyre ishte një terrorist engjëll. Është jetike që sistemi juaj nervor ishte në rregull dhe e mbinatyrshme të përballojë këtë ngarkesë.

  Dr. qelqi Penny, Menaxher i Programit për Zhvillim të Fëmijëve në Qendrën e Fëmijëve Kombëtare e Mjekësisë (SHBA) ka thënë: Nëse ju mendoni se ju nuk e trajtojnë atë ndjenjën tuaj jashtë kontrollit, është e nevojshme për ta kthyer në një terapist për të ndihmuar në zvogëlimin e stresit emocional. Glass Doctor këshillon shumë çifte që të kthehet për të psikologëve, kur ata të ndjehen se ata ata nuk e kanë forcën për të përballuar me fëmijët e tyre.

  "Mënyra më e mirë për t'u marrë me histeri - krejtësisht të injorojë atë, që nga fillimi deri në fund", - thotë Dr. Glass. Kjo metodë ngjan teknikën pozitive përforcim përshkruar nga shumë psikologë.

  Thelbi i teknikës është që ju të festuar ndonjë sukses, por nuk paguajnë asnjë vëmendje për sjelljen e keqe. Në rastin e histeri është mungesa e kontaktit vizual dhe i prekshëm. Me përfundimin e histerisë kontakt mbrapa në mënyrë të plotë. Një fëmijë i prindërve që vazhdimisht sillen në një mënyrë jo dëshirën më të vogël për të organizuar skandale, sepse ajo nuk është fitimprurës.

  Për të reduktuar intensitetin e histeri, vendin fëmijë me çrregullime të vëmendjes kundërshtojë gjëra të tjera interesante. Nëse, për shembull, fëmija dëshiron të luajë me telefonin, do të përpiqen për të ofruar atij një lodër ose lojë të pazakontë. Disa prindër në një rast të tillë të mbajë aksioneve të lodra dhe libra të lirë, të cilat, për shkak të risisë së saj, mund të shkëpusin fëmijën nga burimi i acarim.

  Glass Doktor gjithashtu këshillon në çdo rast të mos kthehen në diskutimin e histerisë pasi ajo përfundoi. Fitues për të gjithë strategji do të përqëndrohet në diçka të mirë që ka bërë kohët e fundit një fëmijë. Fëmijët duan për të kënaqur dhe të jenë të dashur, dhe të gjitha forcat duke u përpjekur për të gjetur mënyra për të fituar një qëndrim të mirë.

  Gjendje histerike shtëpi - një, të mesme histerike e dyqan, në klinikë, në rrugë ose në një vend tjetër publik - mjaft çështje tjetër. Bëhu i fortë dhe i qëndrueshëm në reagimet e tyre ndaj histerisë në muret e shtëpisë - kështu jeni gati për ndryshimet e papritur në humor dhe fëmijës në vende të mbushur me njerëz.

  Çdo specialist sjellje fëmijë paralajmëron përmbahet nga kryerja e çdo lloj të kërkesave të ishte një fëmijë derisa ai u qetësua. Nëse keni fëmijë postupitsya kuptoni që qan dhe sobs ndihmojë të arritur qëllimin që ato të mund të përdoren për të manipuluar ju. A keni nevojë për të?


  Relax!

  Ju do të ketë ditë kur ju të ndiheni prindër të përsosur, por do që këto raste kur ju do të ndjeni se detyra juaj e vetme - për të mbijetuar. Kur mosha e histerisë, mos harroni se një fëmijë në rritje deri dhe të ju ndihmojë. Ju mësoni durim, mirësi, respekt, pranim dhe dashuri pa kushte. Përveç kësaj, me qetësi dhe me mençuri duke ndihmuar fëmijën tuaj për të shkuar në një fazë të vështirë të zhvillimit, fëmija ju po aplikoni një shembull pozitiv dhe të forcojë besimin tuaj me fëmijën.