Fëmijët me autizëm


 • Çfarë është autizmi?
 • Si ka autizëm?
 • Si për të ndihmuar një fëmijë me autizm?


  Çfarë është autizmi?

  Në 1912, psikiatër zviceran Bleuler Eigen (Eugen Bleuler) së pari e përdorur termin "autizmi" në një nga British Medical Journal. Pastaj në autizëm ai do të thotë vështirësitë e hasura në pacientët me skizofreni kur të komunikuar me të tjerët. Në formën në të cilën ne e kuptojnë atë tani, autizmi ishte përcaktuar më vonë, në 1943, Dr Leo Kanner, yssledovavshym njëmbëdhjetë sjellje fëmijë me simptoma të ngjashme.

  Këta fëmijë nuk kanë tendencë për të mësuar gjëra të reja, të takohen, të ndajnë emocionet e tyre.

  Shpesh ata kanë probleme në komunikim dhe adaptim social, asgjë interesuar atyre. Një fëmijë që ka simptoma të ngjashme me sipër, ndoshta me autizëm. Ky problem ka disa emra, duke përfshirë sindromi i Asperger, sindromi Rett. Por secili prej këtyre çrregullimeve janë klasifikuar si çrregullim të spektrit autistic nervoz dhe ka vetëm disa simptome.


  Si ka autizëm?

  Autizmi zhvillimin fëmijën gradualisht fillon të tregojë në moshën një vit e gjysmë deri në plotësisht të pjekur tre vjet. Autizmi ka një shumëllojshmëri të gjerë të simptomave dhe të fëmijëve të ndryshme kjo manifestohet ndryshe.


  Kjo gjendje ndikon gjeste, lëvizje, të folurin reagim. Jo të gjithë fëmijët me autizëm kanë disa manifestime fizike të kësaj. Më autizmi manifestohet në ndryshimet në sjellje, të tilla si në vijim:

 • Kontakt Disclaimer i prekshëm me prindërit.
 • Mungesa e fjalës në tre vjet.
 • Fëmija preferon të jetë vetëm se me askënd.
 • Fëmija refuzon kontakt me botën e jashtme dhe nuk tregon interes për këtë.
 • Ai mungon ose pak të zhvilluara aftësitë e komunikimit joverbal. Fëmijë nuk dëshiron të shikoni ju në sy.
 • Gestures fëmijë e çuditshme dhe më tepër nervoz se shprehur diçka.
 • Fëmija thotë, por në mënyrë të qëndrueshme, si në qoftë se duke përsëritur memorizuar tekstin.

  Shumë fëmijë autistic përsërisin fjalët e të tjerëve në mënyrën e bën jehonë.
 • Reagimet pazakonshme shqisore (për zë, erë, shije, prekje).
 • Fëmija tregon të njëjtën sjellje dhe mënyrën e komunikimit me të tjerët preferojnë një lloj punën e përsëritur.
 • Fëmijët autistic nuk do të luajë me fëmijët e tjerë dhe gjithmonë preferojnë të vënë lodra e tyre në të njëjtën mënyrë, gjithmonë në varësi të ngjyrës.
 • Ata nuk kanë frikë të mjedisit, por nuk duan të ndryshojë asgjë në jetën tuaj. Ata janë engrossed kështu në profesionet e tyre të përditshme që ata duket të ndryshojë asgjë të panatyrshme.
 • Disa fëmijë me autizëm manifestohet në çrregullime të gjumit.

 • Autizmi mund të jenë si butë si dhe në formën akute. Shumë fëmijë si simptoma të autizmit shfaqen pas fillimit të shkollës, por kjo është në rregull, fëmija merr përdorur për trajnimin e personave të rinj, atmosferë shkollë.


  Si për të ndihmuar një fëmijë me autizm?

  Kuptojnë fëmijë dhe të punojnë me të - është e vështirë për çdo prind. Fëmijët me autizëm kanë nevojë për kujdes më të madh dhe vëmendje, kështu edukuar fëmijë jashtë, ju duhet të ndiqni disa udhëzime.

 • Bëni fëmijën për të besuar se ai - një anëtar i familjes, por jo atë që është dhënë më shumë vëmendje se të tjerët. Nëse ju shkaktojnë shumë vëmendje për fëmijë të tillë, ai nuk mund ta kuptoj ju dhe të ndjehen të parehatshme.

 • Le njeri pak vetë orar ecën, feedings, fle, lojra. Prindërit e imponuar rutinë e përditshme, e drejtë në aspektin e fiziologjisë, mund të ndikojë negativisht në psikologjinë e fëmijës dhe të përforcuar të sjelljes.
 • Trego miratimin tuaj çdo herë një fëmijë e ka përfunduar me sukses detyrën. Shumica e fëmijëve-opozitë nuk e mbani mend se çfarë ka ndodhur dje, dhe dje ata lavdërojnë mund të duket pa shkak.
 • Mos harroni se trajtimi i pasaktë shpejt bëhet një zakon, kështu që të luftojë me të menjëherë, dhe për të inkurajuar çdo adaptim të ndryshimeve, madje edhe i vogël. Nëse fëmija nuk do të ndjehen mbështetje nga ana juaj, ajo mbyllet më shumë dhe do të shmangë kontaktet.

 • Jepni fëmijës tuaj një shans për të kuptuar orarin e ri dhe të marrë atë, përndryshe vetëm humbur një fëmijë. Fëmijët-opozitë rritur vetë për veten, në qoftë se çdo detyrë të re është i mbuluar i parë me ta.
 • Dërgo një fëmijë një shkollë që është e specializuar në të mësimdhënies fëmijët me probleme të ngjashme. Shkollat ​​duhet të japin fëmijëve kujdesin e duhur dhe ndihmë psikologjike.
 • Asnjëherë mos të tregojnë pakënaqësinë e tij me fëmijën, sepse gjëja më e rëndësishme në një njeri të kthehej në një jetë normale dhe të komunikimit - bëjë atë të besoj se kjo botë për të, jo kundër.
 • Informacion nga neni "Fëmijët me autizëm".