Vizatim i fëmijëve


 • Teach fëmijën tuaj për të pikturuar
 • A nuk e shqetësojnë artist
 • Duke nxjerrë mësime

 • Vështirë se ka lindur, fëmijët tanë fillojnë unik tyre
  studiuar botën rreth tyre. Si mund ata e shohin atë? Të kësaj,
  ëndërruar? Çfarë është frika? Përse gëzohemi? E gjithë kjo do të ndihmojë them
  Fotot e para të fëmijëve. Vizatime psikologë No fëmijëve çudi të përdorni
  për të analizuar gjendjen emocionale të fëmijës. Vizatim - një nga
  llojet e para të punës, në dispozicion për çdo fëmijë.
  Shumë prindër
  të bëjë me pyetjen: si për të mësuar fëmijët se si të nxjerrë? Mund nënat dhe baballarët
  kështu të japin fëmijëve të tërhequr mësime, apo thjesht shmangin ato
  Shkolla art? Mundohuni të përgjigjen këtyre pyetjeve.


  Teach fëmijën tuaj për të pikturuar

  Kids nga një deri tre
  duhet vizatim sistematik studimit. Në këtë moshë vetëm
  Fine fillon zhvillimin e aftësive, si dhe detyrën Njerëzit kryesore
  që rrethon fëmijën - nuk do të ndërhyjë me këtë zhvillim. Fotot e para të fëmijës
  në të gjitha sipërfaqet në dispozicion. A nuk e fajësojnë atë për këtë. Gradualisht
  ai do të mësojnë të kuptojnë se barazim në letër më të lehtë, të mësojnë
  të ndjehen në buzë të fletë dhe jo "rritet" përtej, por tani për tani vetëm
  Artistët e vegjël të krijojë të gjitha kushtet, vë në dysheme dhe në tavolinë
  fletë të mëdha të letrës (të tilla si rrotullon të letër-muri). Unobtrusively mësojë fëmijën
  siç duhet të mbajë stilolaps (në këtë moshë të japin fëmijëve më e mirë


  "trashë" shënuesit ose shënuesve). Lajmëroni emrin foshnjës ngjyra.
  Paint mund të pikturoj me gishtat tuaj (për këtë qëllim është bojë uji opake e përshtatshme
  - Ofron ngjyra të shtrënguar dhe të ndritshme larë lehtësisht me ujë), dhe pastaj
  furçë. Lëreni fëmijën tuaj të pikturoj jo të gjitha menjëherë, por vetëm ata të cilët
  kombinuar me njëri tjetrin. Pastaj secili image krijuar fëmijë
  të jetë e bukur për syrin dhe, më e rëndësishmja, të nxitur
  një ndjenjë të harmonisë së ngjyrave. Këto klasa të shërbejë si
  Më tej vizatim themeli i arsimit dhe pikturë. Sigurisht, nuk bëjnë
  mos harroni se çdo aktivitet në këtë moshë duhet të jetë në formë
  lojë, kjo vlen edhe për vizatim mësimdhënies.

  Nëse fëmija është i lodhur apo
  Interesi i humbur, nuk do të insistojnë në punësim të vazhdueshëm. Në tre e parë
  vit vizatim jeta dhe 5-10 minuta në ditë është e mjaftueshme.


  A nuk e shqetësojnë artist


  Nën asnjë
  Administrata në vizatim mësimdhënies nuk mund të kritikojë një fëmijë. Madje
  një kalyamalyake e pakuptimtë mund të gjeni bukurinë dhe lavdërojmë fëmijën.
  Fëmija nuk ka nevojë për një kritik dhe të kuptuarit dëgjues dhe shikues, kështu
  Prindërit më mirë thjesht pyesni kush është kush, në vend se duke u përpjekur për të
  tregojnë se si ajo duhet të nxjerrë si duhet, natyrisht, në qoftë se fëmija
  ai nuk pyet për të. Në vitin e katërt të jetës në fotografi foshnje
  do të formojnë, dhe pastaj komplot.

  Nëse fëmija juaj i beson, atit të tij, ai
  në mënyrë aktive përfshin ata në punën e tij me kënaqësi kryen
  Referenca ("Draw shi, top, bari"). Mos e merrni në duart e fëmijëve
  dhe barazim - ajo do të lëvizë zhvillim. Le të nxirren si
  shtrembër asgjë, por veten tuaj. Mendje për të këmbëve të gjatesite e ndryshme dhe
  gjerësi, kreu i madh, sytë në çdo të individit. Kjo është normale.
  Gradualisht të gjeni një shfaqje skematike të detajeve, atëherë ne mund
  inkurajojnë pyetjen fëmijë: "Çfarë tjetër është ajo?". Ajo mësohet fëmijën
  me kujdes të inspektojë objekte, duke vërejtur se si ata punojnë. Ajo duhet të jetë
  nganjëherë lënë një fëmijë të vetëm me një copë letër që ai mësuar

  vepruar në mënyrë të pavarur. Imazhet e krijuar pa ndihmën e një të rrituri,
  meritojnë lëvdata të veçantë. Më i suksesshëm i tyre është që të ul receptorin e telefonit në
  mur, duke i dhënë ditëlindjen e gjyshes së saj.

  Për tre vjet
  color fëmija mund të shprehin gjendjen tuaj emocionale. Prandaj,
  nëse fëmija ka probleme me vizion dhe dallimin e ngjyrave është
  shqetësohen për faktin se ai pikturon "jo ato" lule.
  Le artist i ri që jeton në një botë magjike ku pemët rriten
  Gjethet ngjyra, portokalli splashing detin dhe duke ecur në oborr
  balenë blu të ndritshme. Le fëmija nuk ka frikë për të bërë një "gabim", - është një nga
  kushte të rëndësishme për të menduarit individual kreativ.

  E rëndësishmja
  mos harroni se vizatim të mësuarit - kjo nuk është një grup i këshilla se si të mësojnë
  Vizatoni një subjekt të veçantë, dhe për të ndihmuar fëmijët në vetë-shprehje, në
  njohja e botës, besimi. Mësimet vizatim shtëpi
  duhet të synojnë pikërisht në këtë. Nëse prindërit të bëjë gjithçka
  duhet, kurrë katër fëmijë do të thonë: "Unë nuk mund
  barazim ". Në këtë moshë, të gjithë fëmijët - artistët e rinj të mëdha.

  Studimi vizatim ndihmë
  Fëmija zhvillohet siç duhet mendërisht dhe fizikisht. Më parë një fëmijë
  Draw fillon, aq më shpejt ai do të zhvillojnë lëvizjet komplekse të furçë, dhe
  ajo në mënyrë aktive inkurajon atë. Përveç metodave klasike të mësimdhënies

  duke tërhequr lapsa dhe ngjyra, ju mund të ofrojë modelimit fëmijës tuaj
  balte, balte dhe brumë, aplikimi i letrës apo leckë, mozaik
  qelqi dhe më shumë. Duke punuar me duart e tij, dhe fëmija i tij zhvillon
  menduarit hapësinor, sy, koordinimi vizual-motor.


  Duke nxjerrë mësime

  Fëmijët prindërit e të cilëve
  me durim dhe me kompetencë të trajtuar artet e tyre të bukura,
  duke u bërë më të vjetër, tradhëtojnë një dëshirë për të "bërë një artist." Në moshën 5-6
  vjet tashmë është e mundur për të dhënë një fëmijë një studio arti në shtëpi ose të ftojë
  mësues-artist. Nëse zhvillimi i vonuar i vizatimeve të fëmijëve,
  Mësoni më mirë të filloni duke tërhequr 11-12 vjet.

  Në shkollat ​​e mesme cilësia e mësimdhënies duke tërhequr çfarë

  varet nga mësuesi, nëse ajo është e përgjegjshme për çdo fëmijë. Shumë fëmijë
  Të ballafaquar me egalitar "zobov'yazalivkoyu" vizatim mësimet në shkollë
  ndonjëherë humbasin interes në art. Prandaj,
  Ministria e Arsimit është diskutuar se
  anuloj vlerësimit mësime vizatim metodat përditësimin
  Vizatim.

  Ku dhe si për të studiuar vizatim të vendosë në bazë të dëshirave dhe natyrës
  fëmija juaj. Në Moskë, shkollat ​​e artit shumë izostudiy,
  kurse dhe klube pikturë. Sigurisht, "i rritur" fazë e trajnimit
  art gjobë kërkohet punë të gjerë. Por çdo punë në
  gëzim, në qoftë se ju dëshironi.

  Një dëshirë që të jetë, në qoftë se ne të rriturit nuk e bëni
  "Vspuhnem" Imagjinata e fëmijës, nuk shuaj interesin e tij në art.
  Shpërblimi do të jetë që ne të le fëmijën në një simpatik, e plotë
  Bukuri dhe bota e brendshme e fantazi.

  Informacion nga artikullin "botën e Madh të vogël të artistit, ose si të mësojnë fëmijët për të pikturuar".