Ankthi Fëmijëve


 • Ku ka ankthin e fëmijës

 • Ku ka ankthin e fëmijës

  Epoka moderne është plot socio-ekonomik
  transformime, krijoi kushtet për rritjen e ankthit dhe trazira.
  Siç e dini, ankthi dhe agjitacion në një nivel emocional dhe intelektual
  të rriturit të kalojë mbi të fëmijëve të tyre.

  Vendi është rritur numri i familjeve ekonomikisht të pafavorizuara,
  , aspektet psikologjike pedagogjike. Sot ka një tendencë
  rritur në familjet me një prind dhe familjet me një fëmijë. Kjo vërehet se
  më shumë gjasa për të zhvilluar ankthi janë të vetmit fëmijë në familje,
  që të bëhet qendra e shqetësimet prindërore dhe frikë. Në familjet ku është
  është emocion, dhe kushtet për

  zhvillimi i ankthit tek fëmijët. Fëmijët nën moshën shkollore
  shumë të ndjeshme për marrëdhënie bie ndesh prindërit.


  Analiza e letërsisë moderne mbi çështjet e fëmijëve
  ankth, dhe përvoja e konsultimit mund të japin arsyet
  zhvillimi i ankthit tek fëmijët si vijon:

 • Fëmijët nuk kanë një ndjenjë të sigurisë fizike;
 • refuzimi dhe armiqësia ekspozuar nga të rriturit;
 • fëmijë si një pasqyrë, që reflekton ankthin prindëror;
 • Baby-imponuar kërkesa të tepërta;
 • Stili autoritar i komunikimit me një fëmijë të rriturve;
 • papërkulur sistem, dogmatik i arsimit;
 • mikrosotsialnoy dhe kushtet e këqija të jetesës;
 • kontradiktë ndërmjet kërkesave të larta të shkaktuara nga të ndërtojë-up dhe fëmijët mundësitë reale.


 • Në fëmijët ankthi më i ri parashkollor - një fenomen i rrallë dhe,
  zakonisht është e theksuar. Më të vjetër fëmijë,
  specifik, realist ankthi i tij. Nëse fëmijët e vegjël janë të shqetësuar për
  monsters mbinatyrshme që thyejnë ato mbi pragun
  nënndërgjegjeshëm, preschoolers më të vjetër do të jetë një situatë probleme,
  dhuna e lidhur, pritjet tallje.  Ankthi nuk është gjithmonë vepron në mënyrë të qartë si është
  gjendje mjaft serioze. Dhe sa më shpejt që ajo ndodh në dush
  Fëmija ka përfshirë një sërë mekanizmash për të "riciklojnë" që
  shtet në diçka tjetër, le të shumë e pakëndshme, por jo të mjaftueshme

  padurueshme. Kjo mund të ndryshojë përtej njohjes gjithë jashtëm dhe të brendshëm
  foto e ankthit.

  Thjeshte e mekanizmave psikologjike shkaktoi thuajse
  në çast të jetë më mirë i frikësuar nga diçka se nuk e di çfarë. Pra atje
  Frika e fëmijëve. Frika - "derivat i parë" i ankthit. Përparësia e saj
  siguri e tij se ai gjithmonë lë disa të lirë
  hapësirë. Për shembull, nëse një fëmijë ka frikë nga qentë, ata mund të ecin
  ku ka qen, dhe të ndjehen të sigurt. Fëmija mund
  panik frikë qasje të pavarur në oborr, dhe në këtë
  konflikt familjar është përjetuar thellë atë. Edhe pse frika e
  Krahasuar me alarm e bën një kuptim pak më shumë të sigurisë, të gjithë

  dhe ky kusht i njëjtë në të cilat është e vështirë për të jetuar. Prandaj, si rregull,
  përpunimin e emocioneve shqetësuese në frikë fazë mbaron.
  Fëmijët më të vjetër, aq më pak shenja të frikës, dhe më shumë - tjetër
  Forma të fshehura të ankthit.

  Në disa fëmijë, ky funksion mbrojtës të kryer sigurtë
  ritualet, që "mbrojnë" e tyre nga rreziku të mundshëm.
  Një shembull është një fëmijë i cili është duke u përpjekur të mos për të hap në nyje
  pllaka betoni dhe të çara në trotuar. Dobësitë e tilla
  Ritualet - disa mundësi përshkallëzimi i veprimit të tillë
  mani neurozë.

  Megjithatë, të jenë të vetëdijshëm se një fëmijë është jo i shqetësuar gjetur
  mënyra të tjera të që kanë të bëjnë me ankth.

  Përkundër paaftësisë dhe absurditetit
  se si ata duhet të respektohen, jo tallje, dhe për të ndihmuar fëmijën tuaj
  metoda të tjera "përgjigjet" për problemet e tyre, nuk shkatërrojnë
  "Ishulli i sigurisë", pa dhënë asgjë në këmbim.

  Strehimoret shumë fëmijë të shpëtoni nga ankthi i tyre është një botë fantazi.
  Në imagjinatën e fëmijës suaj lejon konflikte të vështira në ëndrrat
  gjejnë kënaqësinë e nevojave të tij paplotësuara. Vetë
  Fantasy - cilësia e shkëlqyer e natyrshme për fëmijët, duke lejuar një person
  shkojnë përtej realitetit, për të ndërtuar botën e tyre të brendshme, nuk
  i detyruar kuadrin e kushtëzuar në mënyrë kreative për të zgjidhur të ndryshme
  Çështjet.

  Megjithatë, imagjinata nuk duhet të shkëputet plotësisht nga
  Realiteti mes tyre duhet të jetë një marrëdhënie e përhershme.


  Fëmijët shqetësuar fantazi priren të mungojë këtë pronë. Dream jo
  zgjatet jeta, por e kundërshton atë. Nëse jetës
  Fëmija nuk është i shoqërueshëm, ai kishte miq, ai ëndërron ai është
  udhëheqës i Fëmijëve dhe kryen veprime heroike që shkaktojnë
  të gjithë admirim. Fakti se këta fëmijë në të vërtetë do të mund të arrijë
  objekt i ëndrrave të tyre, ata, çuditërisht, nuk e kujdesit edhe nëse
  ajo kushton përpjekje të vogël. Realiste dinjitetin dhe fitoren e tyre pret
  njëjtin fat. Ata janë, në përgjithësi, nuk përpiqet për të menduar për atë që është në

  rast, pasi që të gjithë të vërtetë për ta mbushur me ankth. Siç duhet
  Fjalët, reale dhe fantazi ata të ndryshojnë vendet ata jetojnë atë
  në fushën e ëndrrave të tyre, dhe çdo gjë jashtë kësaj zone është perceptuar
  si një gjumë të rëndë.

  Megjithatë, një kujdes i tillë në botën e gënjeshtërt nuk është e mjaftueshme të besueshme - herët a
  vonë pretendon pushim të madh botëror në botën e fëmijës, dhe do të ketë nevojë
  mbrojtja më efektive kundër ankthit.

  Studimi fëmijërinë, Eric Berne erdhën në përfundim se ka një shqetësues
  fëmijët që vijnë në arsyetimin e thjeshtë - se asgjë
  frikë, më ke frikë. Prandaj, agresive
  sjellje është shpesh një formë e fshehjes së ankthit personal.

  Ankth
  nganjëherë shumë e vështirë të dallosh për agresivitet. Vetë-besim,
  agresive në çdo poshtërojë të tjerët, ankthi
  nuk duket. E megjithatë, shpesh thellë poshtë në vijim
  Fëmijët fshehur ankthin. Një sjellje dhe pamja - mënyra e vetme
  marrjen e shpëtoj ndjenja e pasigurisë, e mendjen e tij
  Paaftësia për të jetuar si ne do të dëshironim.

  Kështu, ankth reflektuar në të gjitha sferat e jetës
  Fëmija në mënyrë të konsiderueshme kompromentuar shëndetin dhe duke ndërlikuar marrëdhëniet me
  bota e jashtme. Kjo shkakton formimin e një niveli të lartë
  ankthi si, faktorët gjenetike zhvillimin mendor natyrore

  fëmijë dhe - dhe më shumë - në social. Nëse i parë
  Faktorët e ankthit të vështira për të korrigjuar, atëherë
  korrigjim i faktorëve socialë është e mundur për të krijuar të përshtatshme
  kushtet për të kapërcyer zhvillimin e një nivel të lartë të ankthit në
  fëmijë.

  Informacion nga artikullin "Ku janë shqetësuese fëmijë? Çfarë duhet të bëni me ankth për fëmijë? ".