Fëmijët fruthi


 • Si është infeksion fruthi
 • Cilat janë simptomat e para të fruthit
 • Cilat janë komplikimet e fruthit
 • Si është parandalimi i fruthit

 • Fruthi - një sëmundje virale që është shpesh në
  Forma akute dhe e shoqëruar me ethe, dehje, kataral
  sindromë
  (Rrufë, kollë, wheezing në mushkëri) dhe enantema (nxito në trup).
  Agjent shkaktar është një virus Polynosa rnorbillorum, e cila
  takon paramikrovirusov familjes, i lindur Morbi NË virus,
  vklyuchayuschemu si viruse subakut skperoziruyuscheho panentsefalita,
  shumëfishta sklerozë, ethja dhe qentë.

  Ky virus i takon llojit të ARN-përmbajnë dhe lehtësisht humbet

  veprimtaria e tij nën rrezet ultravjollcë dhe disinfectants
  do të thotë.


  Si është infeksion fruthi

  I infektuar me virusin e fruthit është shumë e lehtë fikse transmetimin
  sëmundje ajrore. Pas kontaktit me një person të infektuar
  Sëmundja shfaqet në 98% të rasteve. Sepse artikujve dhe kontakt me të tretën
  individët, virusi nuk transmetohet. Më
  të ndjeshëm ndaj fëmijëve të sëmundjes, por virusi nuk ka limit moshe dhe
  në kushte të përshtatshme, mund dikush të sëmurë.

  Fruthi këmbëngulës virus për fëmijët nën 1 vit, duke pasur
  i infektuar me fruthit ose qënë vaksinuar kundër tij, ai do të shpëtojë ashtu-quajtur
  Imuniteti transplacental; Fëmijët dhe të rriturit të cilët shërohen nga fruthi (imuniteti


  vazhdon për jetën), dhe njerëzit të cilët kanë qenë të vaksinuar. Pjesa tjetër kanë tendencë të
  Rreziku i infektimit edhe në qoftë se vetëm vizituar dhomën ku 2 orë
  ky ishte i sëmurë.

  Virusi hyn në trup nëpërmjet mukozës
  (Traktit të frymëmarrjes, conjunctiva), shumohet, merr në enët limfatike,
  dhe nga atje në gjak. Virusi përhapet në të gjithë trupin, ndikon në lëkurën
  mbulon, organet trupit, penetrimit e virusit ne sistemin nervor mundet
  zhvillimi i meningjitit sëmundje, encefalit dhe Meningoencefaliti.


  Cilat janë simptomat e para të fruthit


  Simptomat e sëmundjes shfaqen menjëherë, periudha e inkubacionit

  Sëmundja zgjat për 9-11 ditë (në këtë virus kohor prekje fort
  zhvillimin e sëmundje-jo).

  Shenja e parë e shfaqjes akute të sëmundjes është e lartë
  Temperatura në 38-39 ° C. Pastaj janë:
  lodhje, kollë e thatë, fyt ashpër, hundë i lëngshëm, dhe fotofobi mund të ndodhë
  konjuktivit.

  Tri ditët e ardhshme të sëmundjes temperatura e trupit bie,
  Goja është e kuqe të ndritshme me njolla (një shenjë e qartë e fruthit)
  shfaqet në karakterin puçrra të lëkurës maculopapular (si
  nodules ose lartësi pa i holluar me ujë të përmbajtjes, rozë). I parë
  kthesë njolla duket në predha e veshit, atëherë në personin e mesme për

  Periudha e mbulon fytyrën, qafën, gjoks e sipërme, dhe madje edhe një ditë, të mbuluar
  pothuajse gjithë sipërfaqja e trupit. Disa orë papules rrethuar me të kuqe
  zonë, dhe një kohë është i shkrirë, duke formuar njolla formë të çrregullt të kuqe
  me papules në qendër. Skuqja zgjat disa ditë dhe pastaj zbehet në të njëjtën
  sekuenca dhe atje.

  Sëmundja mund të ndodhë në forma të ndryshme (të butë,
  moderuar, e rëndë), mund të jetë sigurisht tipike dhe atipike. Që
  zbuluar sëmundje që ndodhin në një formë latente të nevojave atipike për të bërë
  Testi i gjakut.


  Cilat janë komplikimet e fruthit

  Zakonisht 8-10 ditë të sëmundjes temperaturën e trupit normale,

  10-15 ditë shuhet plotësisht skuqje të lëkurës. Nëse pas javësh të simptomeve
  lit. nevojitet një tjetër ekzaminim mjekësor, prania e komplikimeve, i durueshëm
  mund të hospitalizuar në një spital.

  Në 30% të rasteve të fruthit të çojë në komplikacione, të cilat më
  fëmijët të prirur nën 5 vjet dhe ata më të vjetër se 20 vjet. Komplikimet nga sëmundje është shumë e
  i rrezikshëm, shpesh mund të ketë pneumoni, otitis media dhe të tjera bakteriale
  infeksion.
  Në komplikime të rënda mund të zhvillojë verbëri, shurdhim dhe
  vonuar mendor.

  Nëse ju gjeni disa shenja të sëmundjes duhet të jetë
  menjëherë thërrisni një doktor, i vënë pacientit në shtrat, në temperaturë të lartë

  trupi mund date antipyretics (aspirina dhe paracetamol). Në asnjë mënyrë
  në qoftë se ju nuk mund të japin antibiotikë pacientit, ata nuk kanë efekt në virusin e fruthit, dhe
  mund të komplikojë gjendjen e pacientit. Rash edhe nuk ka nevojë të jetë lubrifikuar.

  Për pacienti duhet vendosur dietë, japin më shumë
  pije ngrohtë (lëng jo-acid, çaj, lëng), por yndyrë lëng mishi është më mirë të mos.
  Ushqim themelor duhet të jetë i butë, i butë, me aromë, i kripur, kosi dhe mbushur
  përjashtuara.


  Si është parandalimi i fruthit

  Me qëllim të parandalimit dhe për të krijuar imunitet aktiv
  Vaksinimi Fruthi është kryer planifikuar. Jetojnë vaksinë fruthi (ZHKV)

  administrohet në fëmijët nën kalendarin e vaksinimit, dhe të rriturit.

  Në identifikimin e burimit të infeksionit, të jetë një burim i infeksionit
  Izolimi në sëmundje, të gjithë kontakti me të do të jenë të distancuar
  me fëmijët e tjerë për 17 ditë, në organizatat ku qelizë u zbuluara (fëmijët
  kopsht, shkollë) kreu inspektime rutinore për të identifikuar të tjera
  e rasteve.

  Informacion nga artikullin "Fruthit tek fëmijët."