Foshnja nëse zëvendësohetDeri kohët e fundit, fëmija juaj ishte e bukur dhe qejf, të gjithë bien dakord me ju, nuk kërkojnë, dhe tani ai nuk e dinte. Ai është i keq, të gjitha propozimet e refuzon, edhe pas dëgjuar deri në fund, pavarësisht nga të gjitha e bën dhe lufton gjitha masat kufizuese.

E gjithë familja në një humbje dhe ju mendoni se, "Foshnja nëse zëvendësohet." Në këtë pikëpamje, ka disa të vërteta: Fëmija vërtet ka ndryshuar dhe do të ndryshojë më tej. Mbi fëmijën e nënës si ajo ishte 2 vjeç, nuk është më. Ky është një proces normal i zhvillimit, fëmija i parë fillon të tregojë tipare të formuar vetë "I" (në krahasim me ish-para "ne").

Në faza të caktuara të një fëmije thith krizë, dhe pastaj ai fillon të veprojë deri gjërat edhe më të vogla. Këto ndryshime ndodhin në një fëmijë 3 vjet, 7 vjet dhe adoleshencën. Shumica e prindërve kanë dëgjuar nga mjekët apo psikologët krize, rilexuar një shumë të letërsisë, dhe ne nuk do të përsëris shumë nga ajo që tashmë është shkruar. Në këtë artikull ne përpiqemi të kuptojmë pse fëmijët janë kapriçioz. Çfarë e bën fëmija juaj nganjëherë kthehet në një despoti të vogël në shtëpi?

Fëmijët kapriçioz arsye të ndryshme.


"Diçka është e gabuar. Çfarë - nuk e them "
Kjo është tipike e fëmijëve të cilët nuk kanë mësuar se si të marr fjalë të drejtë ndjenjat e tyre.


Fëmija ndjen disa siklet, por nuk mund të shpjegojë për ju se çfarë ai është i shqetësuar për dobësinë e temperaturës, vjellje, dhimbje barku, ai është vetëm i lodhur, apo ajo nxehtë. Në këtë rast, vagaries alarm po u kërkon nga ju që të i kushtoj vëmendje për shëndetin.

"Lost in Translation"
Kur prindërit nuk janë të dëgjoni me kujdes për kërkesat e fëmijës, ai është duke u përpjekur për të tërhequr vëmendjen, "arrijnë" për ta. Logjika është e thjeshtë: "bërtas më fort dhe ju do të dëgjoni". Bëhu vëmendje të fëmijës, të biseduar me të, kërkoni pikërisht atë që ai është duke kërkuar trillet. Le të përpiqen për të shprehur nevojën e tyre për fjalë.

"Behind Enemy Lines"
Mosmarrëveshje në familje të ndikojë edhe fëmijën. Ndoshta ka disa midis familjes stres dhe fëmija është vërejtur. Edhe në qoftë se ajo është e trajtuar me butësi dhe kujdes, fëmija ende ndihet i pasigurt dhe tekave të tyre i përgjigjet një kërcënim për stabilitetin.

"Jo, jo dhe jo"
Shpesh shkaku është vagaries gabuara të arsimit kur praktikat fëmija tepër shumë ose ndalojnë lejimin e kundërt. Në rastin e parë fëmija është në depresion dhe të ndihet i paaftë për të përmbushur të gjitha nevojat e të rriturve, sepse nganjëherë duke protestuar kundër rregullave strikte. Në rastin e fëmijës së imoralitetit nuk njeh ndonjë kornizë, kështu që është e vështirë për të kuptuar pse ju nuk mund të prerë lule shtëpi, pikturuar muret ose prekni objekte të nxehtë.

"Hulumtuesit e Rinj"
Ndonjëherë tekave të marrë funksionin e kërkimit të fëmijëve. "Çfarë është ajo? Dhe çfarë ajo shije si? Dhe në qoftë se ju ndiheni? ". Fëmijët të eksploruar botën e të rriturve shpesh dëgjojmë: "Ju nuk mund të. Mos thes hundën. Mos prek ". Dhe, sigurisht, fëmija do të rezistojë, të bëjë gjithçka për të kundërshtuar, duke pretenduar që të mos dëgjonin. A ju tregoni fëmijës tuaj që ai mund të bëjë. Nëse ju nuk mund të tërheqë në mur, ajo mund të jetë xhami ose në një pjatë të madhe, dhe kjo hap mundësi të reja. Fëmija është më e lehtë për të pranuar "e pamundur" kur ka "e pamundur".

Siç mund ta shikoni, arsyet për shumë tekave dhe të kuptojnë ata duhet me lidh një pediatër, dhe nganjëherë terapist.

Durimi, vëmendja dhe aftësia për të dëgjuar fëmijën tuaj të ndihmojë në zgjidhjen e shumë problemeve, dhe jo vetëm në kohë krize. Më të angazhohen në një dialog me fëmijën tuaj dhe të ndihmojë atë të mësojnë të flasin për përvojat e tyre dhe për të gjetur fjalët e duhura për të shpjeguar ndjenjat dhe mendimet.

Në periudhat kritike të zhvillimit të fëmijës, sidomos kur ka rritje të shpejtë në sistemin nervor dhe shkatërron trillet e një fëmije, edhe vetë, le të një qetësues. Pediatër Qëllimi shpesh ndryshojnë nga infuzione të produkteve Valerian dhe Leonurus rritur serioze.

Por shumica mjekët zakonisht rekomandojnë një medikament i projektuar veçanërisht për fëmijët.

Këto përfshijnë "fëmijët Tenoten" - ". Një kurë për trillet e fëmijëve", një qetësues efektive, Sigurisht, disa tableta nuk e zgjidh problemin e arsimit në qoftë se fëmija është i keq sepse ai nuk ka njoftim injorojë atë vetëm të ndihmojë vëmendjen tuaj, dashuri dhe pjesëmarrjen.