Pushimi i lehonisë është i mirë për shëndetinDy studim i ri nga hulumtuesit në Universitetin e Kaliforniya- Berkeley (SHBA) tregoi se të lënë të lindjes për lindjen e fëmijës dhe pushim më të gjatë për kujdesin e fëmijëve pas lindjes, duke rezultuar në përmirësimin e shëndetit të dy të gruas dhe fëmijës së saj, raporton San Francisco Chronicle .

Studimi i parë u krye me ndihmën e Departamentit të Shëndetësisë dhe Shërbimeve Mjekësore SHBA dhe botuar në çështjet e shëndetit Grua. Studimi vlerëson rezultatet e lindjes së fëmijës në mesin e grave të punësuara me kohë të plotë, sipas Chronicle. Studimi përfshiu 447 gra nga Southern California. Janë krahasuar gratë që të marrin lejen e lindjes, pas 35 javë të shtatzënisë me ata që punojnë deri në ditën e dorëzimit.

Studiuesit zbuluan se gratë që punonin ofrimin ditor drejtpërdrejt që të kemi 4 herë gjasat më të madhe të dorëzimit cezariane, e cila mund të çojë në komplikacione dhe periudha më të gjata të rehabilitimit të grave, thotë Profesor Departamenti i Nënat dhe fëmijët Sylvia Hendelman.

Hendelman tha: "Ne në SHBA nuk kanë traditë për të lënë për lindjen e fëmijës, siç besohet se puna e vërtetë fillon pas lindjes." Hulumtuesit vuri në dukje se vështirësitë financiare gjithashtu mund të kufizojnë mundësitë e grave për të marrë kohë të lirë për lindjen e fëmijës, si në këtë rast, shumë gra nuk marrin ndarjen e plotë.


Në studimin e dytë, të publikuar në Pediatrics, shqyrtoi të dhënat nga 770 gra ka punuar javë të plotë. Ajo u gjet se gratë që mbanin në pushim të lindjes më pak se 6 javë, ishin 4 herë më shumë në rrezik të humbjes prodhimin e qumeshtit.

Akademia Amerikane e Pediatrisë dhe shumë studime të rekomandojë dhënien e gjirit, e cila është e lidhur me një rrezik të reduktuar të reaksioneve alergjike, trashje dhe sindromi i papritur me vdekje në fëmijët. Studimi gjithashtu zbuloi se gratë që punojnë në pozicione që lidhen me menaxhimin apo ata që angazhohen më lirisht punën e luajtshme kanë shanse më të larta për të ushqente me gji.

Siç thotë Sylvia Hendelman: "Ne jemi duke u përpjekur për të thënë se duke marrë lejen e lindjes, ju do të ndiheni mirë jo vetëm fizikisht, por edhe në aspektin material." Ajo shtoi se studimet e reja sugjerojnë gratë që punojnë marrin pushimin e lehonisë si para ashtu dhe pas lindjes, pasi kjo do të jetë një investim i shkëlqyer.

Lajme përgatitur në faqen www.medicalnewstoday.com