Lejoni fëmijët të hanë ëmbëlsiratScientist ato të Louisiana State University gjetur se fëmijët të cilët janë mohuar ëmbëlsirat dhe çokollata, shumë më pak i trashë në të ardhmen se sa ata prindërit e të cilëve i shpallur stilin e jetës më të shëndetshme.

Autorët studiuar zakonet hahet e 11.000 fëmijëve të moshës dy deri në moshe madhore. Ajo u gjet se ata që hanin ëmbëlsirat si një fëmijë kishte qenë njëzet e pesë përqind më në rrezik për të qenë mbipeshë se dashamirët e ëmbëlsirat, të cilat nuk janë të kufizuara për të karamele dhe çokollata.

Dhe nuk ka zbulime sensacionale më shumë në lidhje me të ëmbël. Në trashje, fëmijët e rritur dhëmb i ëmbël përgjithësisht ishin të kufizuara në bashkëmoshatarët e tyre të shëndetshme ëmbël.

Për shembull, shkencëtarët thonë, ata vënë re nivele të reduktuara të proteinave C-reaktive që shkaktojnë sëmundje kronike, duke përfshirë sëmundjet e zemrës.

"Sigurisht, puna jonë mund të merret fjalë për fjalë, duke filluar fëmijëve zahodovuyut sheqerit në dëm të produkteve të shëndetshme - thotë udhëheqësi i projektit Dr. Carol O'Neil (Carol O'Neil). - Edhe duke e ditur se çokollata dhe karamele nuk janë aq keq sa kemi menduar ne nuk duhet të harrojmë se trupi rritje mund të kenë nevojë të gjitha ushqyesve ".

Hulumtuesit besojnë se fëmijët duhet të herë pas here të bëjë të mundur për të ngrënë ëmbël "të hale". Trupi - një sistem vetë-rregullues, dhe ai e di se në qoftë se ai ka nevojë nëse, natyrisht, nuk do të imponojë atë ide "të rritur" për të drejtën.


Lejoni fëmijët të hanë karamele, dhe mosha ata të mësojnë për të dëgjuar në mënyrë të përkryer të nevojave të trupit dhe të jetë i hollë dhe i bukur.