Fëmijë të uritur janë të sëmurëPaqëndrueshmëria e ushqimit - mosdisponueshmëria e ushqimit për arsye financiare - ka prekur 15% e familjeve amerikane në 2008. Dhe problemi më akut i jostabilitetit - dobësi e fëmijëve nga uria, dhe si një periudhë të vetme në jetën e një fëmije kur ai ndjeu urisë dhe të kequshqyerit të përhershëm sepse familja nuk kishte ushqim të mjaftueshëm ose nuk mund të përballojë për të blerë atë.

Një ekip i SHBA-së dhe ekspertët kanadezë kryer një studim duke analizuar të dhënat e 5.809 fëmijëve kanadezë 10-15 vjeç e 3333 të rinjtë e moshës 16-21, me periudhën dhjetë-vjeçare (1994-2004). Gjatë kësaj kohe, 3,3% e fëmijëve dhe 3,9% të të rinjve dikur përjetuar një mungesë të ushqimit, dhe 1,1% e fëmijëve dhe adoleshentëve nedoyidaly 1,4% dy ose më shumë herë.

Sondazhi zbuloi se 13,5% e fëmijëve dhe 28,6% e adoleshentëve kanë qenë shëndetësor të parëndësishme dhe përqindje i sëmurë i fëmijëve dhe të rinjve ishte më e lartë në mesin e atyre të cilët e kanë ndjerë ndonjëherë uritur.

Megjithatë, vetëm një nuk është një periudhë shumë e gjatë e kequshqyerjes nuk lidhen me zhvillimin e sëmundjeve kronike, ndërsa mungesa periodik i shkencëtarëve ushqimore të lidhura në mënyrë unike me astma dhe sëmundje të tjera kronike.

Siç thonë shkencëtarët, mekanizmi i sëmundjeve të ndryshme, si pasojë e urisë nuk është kuptuar ende, por ka spekulime se mungesa e ushqimit shkakton stresin e fëmijëve të rënda, e cila nga ana çon në probleme shëndetësore.