Feeding intolerancë të proteinave të qumështit


 • Pyetja numër 1
 • Pyetja numër 2
 • Pyetja numër 3
 • Pyetja numër 4
 • Pyetja numër 5
 • Pyetja 6

 • Pyetje № 1. Çfarë përzierje më të përshtatshme për një fëmijë me proteina qumështi intolerancës? Sa kohë pas një reaksion alergjik ndaj një ushqim të ri?

  Në proteina qumështi intolerancës lopës përshkruar përzierjet që përmbajnë proteina hydrolyzed. Kjo në fëmijët me ndjeshmëri të lartë të vazhdojnë gjatë gjithë vitit të parë janë përjashtuar kos, djathë dhe produkte të tjera të qumështit. Në shkallë të mesëm dhe të ulët të ndjeshmërisë mund të përdorni blends e qumështit, të tilla si "djathë NAS", kos, formula soje me bazë.

  Ekspozimi është vendosur bazuar në vëzhgimin e fëmijës, ashpërsia e simptomave klinike zhvilluar pas pirë qumësht apo produktet e qumështit të lopës.

  Nëse produkti është futur për herë të parë, reagimi ndaj saj mund të fillojnë të shfaqen brenda 7-10 ditësh, edhe pse është e mundur që rrit ndjeshmërinë në një produkt (sensibilizimit) është formuar në utero. Në rastin e fundit, një reaksion alergjik mund të ndodhë brenda disa minutave.


  Pyetje № 2. A mund të jetë alergjik ndaj soje dhe qumësht nëse analiza të alergeneve - zero? Dhe në qoftë se ju mund të, çfarë është marrë atëherë? Disi "Nutrilon lactose" Unë nuk këshilloj ...


  Në të vërtetë, jo gjithmonë përmes analizave mund të identifikojë shkakun e alergji ushqimore, por alergji dyshuar të proteinave të qumështit të lopës dhe soje përdorur një përzierje të përgatitur nga hidrolizate të proteinave të qumështit. Këto përfshijnë: një përzierje e proteinave lartë hidrolizë - "Prehestimil", "Nutramihen", "Allimentum", "peptide-Tutteli". Gjithashtu përdoret hirre proteinike hidrolizate me një shkallë të ulët të hidroliza e proteinave - "Friso-PES", "Humala-HA", "Hipp-HA."


  Pyetje № 3. pediatër thotë se ne jemi alergjik ndaj produkteve të qumështit. Por ne të ushqyer foshnjës një përzierje artificiale të soje me bazë pure perimesh pa perime të kuqe dhe të verdhë, qull në supë perimesh.

  Dhe ujë për ushqim dhe gatim përdorimit pastruar vetëm - dhe alergji vazhdon. Përse?

  Ndoshta fëmija juaj është duke vuajtur nga dermatit atopic ... Kjo sëmundje mund të zhvillojë alergji për proteine ​​soje, në këtë rast i emëruar përzierjeve që përmbajnë proteina hydrolyzed qumësht, mundësisht me një shkallë të lartë të hidrolizës - ". Nutramihen" "Prehestimil", Përveç dietë pikë të rëndësishme në trajtimin e dermatitit atopic keni kontroll mbi mjedisin për të shmangur veprime të alergeneve thithur (pluhur shtëpi, alergeneve kafshëve, kërpudhave, polen) që kontribuojnë në mënyrë të konsiderueshme në zhvillimin e acarimin e dermatit atopic.


  Pyetje № 4. Dëgjuar për injeksione allerhohlobulin diatez e çfarë është dhe mund të bëjnë fëmijët e tyre?

  Allerhohlobulin - drogës francez, kjo është analoge me imunoglobulinë brendshëm antiallergic, që është proteina fraksion aktiv izoluar nga gjaku i donatorëve të shëndetshme. Imunoglobulina familje ka ruajtës rtutsoderzhascheho. Drogës është përdorur për të trajtimin e sëmundjeve atopike (astma, dermatiti atopik, ethe hay). Drogës është miratuar për përdorim në praktikë pediatrik, ajo është administruar intramuskulare në faljen (përmirësim) sëmundje. Studimet e fundit kanë vërejtur një efekt pozitiv në trajtimin e fëmijëve imunoglobulinë antiallergic.

  Megjithatë, duke pasur parasysh se të drogës prodhuar nga gjakut të dhuruar, ekziston rreziku që ajo mund të përmbajnë viruse të hepatitit B dhe C dhe HIV. Prandaj, emërimi i çdo produkt që është bërë nga gjakut të dhuruar për qëllim protyvoallerhycheskoho Ig duhet të jenë indikacione strikte. Ka mënyra të tjera më efektive dhe të sigurt për të trajtuar alergji.


  Pyetje № 5. Tani fëmijën tim për një vit e tre muaj, por ne ende përdorin formulë mitur. Nga alergji të qumështit të lopës duket që nuk ka, por miqtë thonë se për të hyrë në atë herët. A është kjo e vërtetë?

  Aktualisht, ajo është e rekomanduar që të mos jap qumështin e fëmijës suaj krejt e lopës dhe një vit për të hahet dhe bollgur gatim për të përdorur formulë të veçantë foshnjore.

  Nëse nuk ka reagime alergjike ndaj proteinave të qumështit të lopës, është e mundur për të futur gradualisht atë. Qumësht gjithmonë vlim, hiqni "shkumë" dhe përdoret për herë të parë në holluar 1: 4, disa ditë në mungesë të reagimit në një fëmijë duke shkuar për të hollimit të 1: 3 dhe gradualisht gjatë 3-4 javë për të shkuar qumësht të tërë. Nëse ju bleni qumësht në dyqan dhe jo të marrë ushqim qumështi, ajo duhet të jetë e shkruar, ajo është e rekomanduar për ushqim për fëmijë.


  Pyetje № 6. Në fëmijën tonë alergjike në qumështin e lopës, ushqim bërë në bazë të tij (duke përfshirë të mos e përdorin atë dhe nënën time - alergji mitur atje anyway).


  Pse ushqim qumështit dhënë diçka për këta fëmijë? Çfarë përzierje e preferueshme për ne?

  Nëse ju ende arrijnë të ushqyer qumështin e gjirit tuaj baby, kjo është zgjidhja më e mirë në këtë situatë (subjekt dietë mama duke përjashtuar produktet e qumështit). Me një ndjeshmëri të tillë të lartë të reagimit të proteinave të qumështit të lopës duke shkaktuar produkte madje qumështit - kos, gjizë, kos, kështu jap fëmija nuk duhet të jetë. Ndoshta Përdorimi i formulës foshnjore bazuar në proteina soje, kryesisht Përdorimi i përzierjeve bazuar në hidrolizate proteina qumeshti "Nutramihen", "peptid-Tutteli", "Prehestimil". Për fat të keq, një përzierje e tillë është mjaft i shtrenjtë dhe nuk ka homologët vendas.

  Mbani dhënien e gjirit aq kohë sa të jetë e mundur - kjo do të ndihmojë në parandalimin e jo vetëm probleme me alergji, por edhe të kurseni paratë tuaja.

  Informacion nga Ksenia artikull Yakovleva "A mund të jetë alergjik ndaj soje?"