Qumështi i gjirit dhe shtatzënia i ri


 • Çfarë do të ndodhë me të vjetër
 • Test shëndetin e nënës sime
 • "Golden Mean"
 • Mbështetje për mami
 • Mos lejoni konkurrencën!

 • Çfarë do të ndodhë me të vjetër

  Për t'i dhënë prioritet - një fëmijë i vogël në rritje deri ose, jeta e re e sapo lindur?

  Qumështi i nënës është gjithmonë unik të fëmijës dhe ushqim të vlefshme miri të përshtatshme dhe të balancuar. Kjo vlerë është e pamohueshme sidomos në gjashtë muajt e parë të jetës, kur ende nuk crumbs traktit gastrointestinale përshtatur siç duhet tretet lloje të tjera të ushqimeve. Problemi është se pavarësisht nga ndryshimet hormonale lidhur me shtatzëninë, nënat e reja, qumësht mund të blej shije të pazakontë dhe të pakëndshme për fëmijën, vogël dhe pastaj vetëm mund të refuzojë gjoksin.

  Panevojshme për të shpjeguar se në këtë rast, nuk mund të bëjë pa transferimin e tij në ushqim artificial. Por kjo është vetëm një zhvillim i mundshëm i situatës, dhe ai nuk ndodh gjithmonë.

  Sigurisht, një rol të rëndësishëm në vendimin - për të ushqyer apo jo për të ushqyer - luan moshës dhe shëndetit statusin e fëmijës. Foshnja veçanërisht e dëshirueshme privimit gji nëse ai është lindur i parakohshëm ose i papjekur, ka marrë ose merr antibiotikë prapa në zhvillimin fizik dhe / ose psikomotor, në qoftë se ajo ka një tendencë ndaj sëmundjeve alergjike apo patologji të traktit gastrointestinal (probleme të dukshme predispozicion gjenetik), fenomenet e rakit.


  Do të ishte mirë që të zgjerojë dhënien e gjirit dhe të gjithë fëmijë të shëndetshëm për të paktën gjashtë muaj.


  Test shëndetin e nënës sime

  Të thuash të drejtën, dy shtatzëni të duhet të marrë të paktën dy vjet. Gjatë kësaj kohe, nëna mund të shërohen plotësisht nga punët e mëparshme në lidhje me pritjet e fëmijës, lindjes dhe ushqyerjes me gji, dhe të rivendosur furnizimin e ushqyesve esenciale (vitamina dhe minerale). Nëse ky boshllëk nuk është ruajtur, nëna e vënë në shumë e vështirë, nëse jo e urgjencës, kushtet dhe shpesh të detyruar të shpenzojnë burimet e tyre për të mbështetur atë origjinën në një qenie të gjallë.

  Shtatzënia i ri në këtë rast ekspozuar një rrezik të madh.

  Nuk është sekret se çdo shtatzëni - një tronditje të rëndësishme nënës, sepse në procesin ajo të gjitha organet dhe sistemet janë nënshtruar ndryshimeve të ndryshme dhe rritjen e ngarkesës. Nëse pritjet e fëmijës kombinuar edhe me dhënien e gjirit, stresi mund të jetë i rrezikshëm. Mund trupi i gruas për të përballuar me të? Për të zgjidhur këtë, është e domosdoshme me shtatzëninë kryesor mjeku.

  Kriteret kryesore për vlerësimin e kësaj situate duhet të jetë: mosha dhe shëndeti i gruas para shtatzënisë, prania e sëmundjeve kronike, kursi i shtatzënive të mëparshme dhe i vërtetë (ose e kërcënimit të ndërprerjes si një grua ndihet sfond të saj).

  Ajo duhet të bazohen jo vetëm në shëndetin e nënës, por rezultatet e testeve laboratorike. Për shembull, numërimin e gjakut mund të tregojnë një nivel të ulët të hemoglobinës kur dyqanet hekuri janë varfëruar. Nëse niveli i hemoglobinës në shtatzënë bëhet rrezikshmërisht i ulët, të rrisë rrezikun e intrauterine hipoksi fetale kronike (mungesë oksigjeni i përhershëm hyjnë placentën, e cila ndikon kryesisht në zhvillimin e sistemit nervor të fëmijës së palindur).


  "Golden Mean"

  Gjatë nënat që japin gji prodhuara në oxytocin hipofizës. Siç e dini, ky hormon shkakton tkurrje të muskujve të mitrës gjatë lindjes.

  Megjithatë, të paktën deri në mes të shtatzënisë (20 javë) të qelizave nervore të myometrium (shtresë e muskujve të mitrës) nuk reagon për të oksitocinës. Prandaj, shtatzënia normale dhe një mitër kërcënim i vërtetë i shëndetshëm i lindjes së parakohshme në dhënien e gjirit ekziston vetëm në tremujorin e tretë (pas 28-30 javë). Në këtë kohë oxytocin nuk shkakton kontraktimet në mitër e forcë të mjaftueshme.

  Megjithatë, "standard i artë" në obstetrikë konsideruar ndërprerjen gji në tremujorin e dytë - brenda 20 javësh. Në këtë kohë sasia e qumështit të prodhuar zakonisht është reduktuar në masë të madhe. Megjithatë, nëse ka komplikime të shtatzënisë (kërcënuar aborte të dështimeve të vërtetë dhe spontane në shtatzënitë e mëparshme, një rënie të mprehtë në hemoglobinë shprehur helmim gjaku, fibroids mitrës, etj), ajo mund të shërbejë si pretekst për të ndaluar të ushqyerit shumë më herët - në tremujorin e parë të Fundi i 12 javësh.

  Shpesh shkaku i kalimtare dalë mbindjeshmërisë po zhvillohet nën shtatzënisë së re. Dikush mund të ndodhë në afërsi të mesit të shtatzënisë (18-20 javë) për dikë - shumë më herët në javën e saj të parë.


  Mbështetje për mami

  Nëse, pas konsultimit e gruas mjeku vendosi të vazhdojë dhënien e gjirit, në çdo rast ne duhet të mos harrojmë se tani trupi i saj veçanërisht nevojë për një të duhur, ushqim të ekuilibruar.

  Është e dobishme për të mbështetur veten e tyre multivitamina për gratë shtatzëna, por nuk mbështetet në to për herë të parë, siç e dini, vitamina thithen më mirë nga burimet ushqimore natyrore në vend se nga agjentët farmakologjike, dhe së dyti, përbërja e këtyre fondeve nuk mund të ndryshohet në tuaj diskrecioni, e cila kërcënon mangësi apo mbidozë e disa komponente që mund të ndikojnë negativisht në shëndetin e fëmijës së palindur.

  Vëmendje e veçantë duhet t'i kushtohet vitamina ushqyese dhe minerale janë "në rrezik", e cila është veçanërisht aktive gjatë shtatzanisë dhe ushqyerjes me gji fëmijën e shpenzuar: është kalcium, magnez, hekur, fosfor, acid folik. Është e nevojshme për rritjen e marrjes proteina, siç është themelore "blloqe ndërtimi". Dhe edhe në qoftë se një grua ndalon dhënien e gjirit, nuk mendoj se mungesa e vitaminave dhe mineraleve ajo nuk është e kërcënuar, sepse deri kohët e fundit, trupi i saj gjithashtu ka punuar në mënyrë emergjente pa pushim, dhe për këtë arsye meritojnë më shumë vëmendje dhe kujdes.


  Mos lejoni konkurrencën!

  Së bashku me "pragmatike" pikat e diskutuara më sipër, nuk do të anashkalojë vëmendjen dhe aspektin psikologjik, sidomos ata fëmijë të vjetër dhe ndjenja.

  Shfaqja e një fëmijë të dytë në familje është gjithmonë në një mënyrë ose në një tjetër i lidhur me konkurrencën dhe të xhelozisë. Ku fëmijët janë shumë të vegjël, çështja e ushqyerjes me gji mund të bëhet një mollë sherri: që në fund të fundit merr lakmuar qumështit të gjirit nënës? Për të shmangur drama të tilla të ndaluar gji një fëmijë të vjetër duhet të jetë të paktën disa muaj para paraqitjes së më e re se në mendjen e parë vëllait foshnjë ditëlindjen apo motër nuk ishte e lidhur me ia ndau gjinin. Përndryshe ajo do të vetëm situatë.

  Për fat të mirë, më i ri fëmija, më pak kohë që e merr atë për të "harruar" për gjoksin e nënës.

  Pra, kur contraindications otsustvyy mund të ushqyer atë një pak më të gjatë, sidomos për një fëmijë të vogël qumështi i nënës sime ka një vlerë shumë më të lartë biologjike. Fëmijët pas gjashtë vjet mund të për gjashtë muaj ose më shumë me keqardhje kujtohet për dhënien e gjirit dhe të përpiqen për të rivendosur në këtë mënyrë e të ngrënit.

  Shfaqja e "konkurrentëve" janë fëmijët mund të përjetojnë shumë e vështirë. Por në qoftë se ajo doli se periudha e mëparshme e ushqyerjes me gji është vonuar, dhe shtatzënia e re ndodhi në sfond, nëna ime duhet të provoni sa më shpejt të jetë e mundur për të ndaluar kec gjirit-rritur-up, ai kishte për të marrë të përdoret për shtetin e ri të punëve të pa trauma emocionale vuajtur pak ditëlindjen.

  Kjo ndodh gjithashtu se pas lindjes së fëmijës së një anëtar i ri i familjes më të vjetër nuk ka pasur kohë për të harruar se si të "ditë të mira e vjetër", kërkon gjithashtu të marrin pjesë në të hahet qumësht nga gjiri i nënës. Vendimi merr gruan këtu, por në thelb çdo gjë është e përcaktuar nga numri i qumështit. Prioritet, nuk ka dyshim, ju duhet të paguajë porsalindur. Por në qoftë se ju keni mjaft qumësht për dy, pse nuk e trajtojnë më të vjetër?

  Një merak se përbërja e qumështit të plotëson nevojat e fëmijës të porsalindur dhe vështirë se i përshtatshëm për më të vjetër, nuk e bëjnë. Fëmija rritur nuk ka më nevojë për atë produkt aq keq të paçmuar nga një pikë e biologjike të parë, por nga një psikologjike - dhënia e gjirit është gjithmonë e dobishme.

  Informacion nga neni Dorofei Apaeva "Ushqyerjes me Gji dhe shtatzënisë së re."