Bisedoni me adoleshentët në lidhje me të


 • Pyetja tradicional
 • First Love
 • Amorousness Teenage
 • Martesat e hershme
 • Abort


 • Pyetja tradicional

  Çfarë mom në rritje deri bijën (djalin) nuk i bëjnë pyetje tradicional "Mami, na tregoni se si ju u takua me Papën? Si ju të gjithë "ajo" të ndodhë? "Shumë nëna, pavarësisht adoleshencës e fëmijës së tyre, zakonisht e ndjekur nga pyetjen:" Përse nuk e dini? Grow up, kjo është kur ... "


  Shumica moms dhe baballarët nuk e di edhe se si t'i qasen kësaj çështjeje. Ata janë duke u përpjekur për të ndaluar çështjet teen, duke besuar se ajo do të shkaktojë të panevojshme, jo normale, sipas mendimit të tyre, me interes në këtë problem. Prindërit e tjerë, megjithatë, uroj mbi të gjitha për të thënë për fëmijën tuaj para se ai mëson për "atë" nga dikush.
  Megjithatë, ndalimi dhe frymëzon interes. Kur një fëmijë 3 vjeç ose 5 vjeç, prindërit ende mund të bëjmë "përrallë" për "lakër" ose "lejlekut", edhe pse në shumë ajo nuk punon. Jo të dëgjuar dikur nga buzët e fjalëve 5-6-vjeçare të fëmijës: "Në Viti (mik në kopshtin e fëmijëve) Nëna shkon në" barkun ". Victor thotë se atje po rritet motrën e tij. Kjo është nëna e vërtetë. E vërteta, megjithatë, ajo i tha atij në lidhje me të. " Ky informacion është ky fëmijë është e mjaftueshme. Që nga një moshë të re, fëmija juaj do të kthehet në pyetjet e saj emocionuese. Dhe kjo do të thotë, në bazë të moshës. Në të ardhmen, ajo është më e lehtë për të shmangur shumë probleme: seksualitetin e parakohshëm të adoleshentëve, shtatzënisë, sëmundjeve seksualisht të transmetueshme.

  Disa nëna të thonë: "Pse fëmijët" edukuar "? Ata janë "ajo" e di më shumë se ne! "A nuk e mohojnë atë, nuk janë adoleshentë. Por jo të gjithë ... tani jo të gjithë. Mos gardh off fëmijë nga jeta, por për të pikturuar "Bojëra" është e nevojshme, duke folur me ta në lidhje me "këtë". Në të vërtetë, në një "bukur" prindërve ditë më shpejt ose më vonë do të shohin jo një fëmijë të vogël dhe i urtë, dhe kokëfortë, adoleshent pafytyrë. Ato nuk mund të parandalojë një merak për dikë që të ndiejnë dashuri dhe dashuri. Teenage dashuria - një ndjenjë të veçantë. Vështirë se dikush kursyer atë. Dhe nuk ka asgjë të keqe. Kjo është në rregull. Të rriturit me fëmijët në mënyrë rigoroze të vëreni se dashuria e parë është, ajo nuk është e vërtetë, jo përgjithmonë ... Megjithatë, kjo nuk do të sjellë lumturi, nuk është reciprocitet nga fatkeqësia e saj të vetëm.  First Love

  Dashuria e parë është e ndryshme.
  Por çfarëdo qoftë ajo ishte, ndjenja është i madh dhe i fortë. Sa shumë shembuj ku adoleshentët atë deri në një përshtatje e poezive të dashurisë, shkruani muzikë, me pak fjalë, të gjithë të tregojnë cilësitë e tyre më të mira. E pra, nëse prindërit dhe të riu lehtë mund të komunikojnë, të flasë mbi ndryshme besimit tema. Por ajo mund të jetë e ndryshme. Vajza e rritur ose biri asgjë për të të treguar nëna apo baba. Në këtë rast, ju duhet të jenë veçanërisht me takt ndaj fëmijës së tyre.


  Më e zakonshme është zakon i kritikuar prindërit zgjedhë vajzën (birin). Nëse prindërit të fillojnë të kërkoj në ditaret e fëmijës së tij, dëgjojnë bisedat telefonike, apo më keq, të flasim drejt se objekti i saj adhurim (e tij) nuk i përshtaten atyre, ne mund të supozojmë se ata janë të afërt me atë që kurrë të humbur riu besimit.

  Mungesa e ndjenjave për të riu seksit të kundërt mund të zhvillojnë më tej atë vetë-dyshim. Disa prindër të organizojmë skandale nëse të rinjtë hugging ose puthur. Dhe fjala "ndërgjegje krejtësisht të humbur! Çfarë rinia shkuar? Kështu fëmija "start" mund "të tingëllojë fyes dhe i papërshtatshëm.


  Ndoshta se dashuria e parë shpejt. Por adoleshentët amorous. Ndonjëherë, prindërit trajtimit të padrejtë mund të çojë në pasoja negative. Adoleshentët janë shumë të prirur për të depresionit. Dhe jo vetëm. Ata ende nuk mund të kontrollojë ndjenjat e tij për të kontrolluar ata. Ata janë kategorik, ata kanë tendencë për të marrë vendime të shpejta dhe të nxituar.  Amorousness Teenage

  Teen në dëshpërim mund të vendosin të hapin tragjik. Sa shpesh i jashtëm mburrje "djalë i tyre" Frika e fshehur, pavendosmëri, pavendosmëritë. Në këtë moshë të riu të pambrojtur. Ajo është shumë më tepër duke kaluar nëpër dhimbje sesa një i rritur. Studimi ka monitoruar shëndetin e adoleshentëve (14-17 vjet) treguan të dhënat e mëposhtme. Kështu, pothuajse 14% e grave që kanë pasur marrëdhënie të këqija me prindërit, mësuesit, miqtë, u përpoq për të vdesin. Në mesin e djemve përqindje në gjysmë.


  Sjellje e gabuar, dëshira e tyre për të shpëtuar nga përvojat e vajzës së tyre (birit) shpesh çon atë (atij) për marrëdhëniet e hershme seksuale.

  Është e ka vajza të fshehta në 13-17 vitet e thonë se "ajo" ka ndodhur rastësisht, vetëm "një të tillë". Në mënyrë tipike, adoleshentët janë "ajo" nga kurioziteti. Ka arsye të tjera për tërheqjen. Për shembull, dashuria, ose më mirë, që të marrë mbi dashurinë, që të gjithë miqtë e mi të thonë për atë që ata shkruajnë në libra.


  Kjo ndodh se kjo tërheqje rritet në dashurinë për vitet që vijnë. Por shumica e të rinjve të divorcuar, i zhgënjyer në njëri-tjetrin. Shko tek "këtë" kohë, shumica vajza, frikë për të qenë vetëm. Duke folur për virgjërinë i ri vajzat sot nuk duan. Shumë prej tyre besojnë se ai është i vjetëruar. Disa adoleshencë Argumenti më i drejtpërdrejtë: kështu të bëjë gjithçka.  Martesat e hershme

  Dikush do të thotë, dhe se "kjo" special? Martesat e hershme kanë qenë gjithmonë në. Vajzat bëhen nëna në 13 vjet. Shumë të rritur shpesh argumentojnë se adoleshentët të fillojnë duke bërë seks para martesës në shkollë. Le edhe kështu. Shkolla dhe prindërit nuk mund ta ndalojë mall adoleshencë, dhe nuk kanë nevojë për të bërë këtë, por nuk është e mundur për të paralajmëruar ata për pasojat që mund të lindin. Fillimi i seksualitetit për adoleshencë - një hap i komplikuar. Dhe në qoftë se një vajzë e re (djali) nuk është gati për intimitet, nuk shkojnë në "se" duhet të jetë në gjendje të thonë "jo". Dhe për të ndihmuar adoleshentët të sillen siç duhet në këtë situatë duhet të jetë për të rriturit.  Abort

  Akademiku i RAMS, Serov tha se "aborti - një tragjedi për gratë", pavarësisht nga mosha. Kjo çon në sëmundje të grave fillim të viteve. Po, pothuajse gjithmonë çdo abort 10 - vajzat deri në 19 vjet, rreth 2 mijë aborte llogariten për adoleshencë 14 vjet. Vendi ynë ka kufi moshe për abort. Shko tek abortit edhe 12-13 vajzat vit. Siç vuri në dukje gjinekologu, vajzat zakonisht 16-vjeçar të vijnë për këshillim pa prindërit dhe djemtë e tyre.


  të ndërpresë shtatzëninë e një vajzë adoleshente nga frika e të qënit prindër para ashpërsi. Mesatarisht, vetëm 60% e prindërve janë një nënë e re me një fëmijë pa kundërshtim.

  Sigurisht, çdo rast është individuale. Por është më mirë për të vendosur për të pasur një fëmijë së bashku, me pjesëmarrjen e prindërve, të rinj partner vajzat, mjekut.


  Sipas shkencëtarëve kërkimore pothuajse 15% e fëmijëve të braktisur në maternitete - pleqsh fëmijë të mitur. Ndonjëherë, në mesin e qindra familjeve të papërgjegjshme adoleshente vetëm një është normal. Dhe pastaj, motivet nga bashkime të tilla ... Dëshira për të hequr qafe nga kujdesi prindëror. Gabim të rastit që ka rezultuar në shtatzëni. Dhe në fund, sigurisht, fati zakonisht i pasuksesshëm.


  Shpesh, nënat e reja nuk kanë një specialitet, strehim të mirë, niveli material është i ulët. Shumë vajza dhe djem janë të detyruar të heqin dorë dëshirën për të marrë një profesion interesante.

  Por disa nëna janë të rritjen e fëmijëve të tyre. Marrëdhënie rastësor nganjëherë kthehet vetminë. Ndonjëherë jeta. Unë nuk mendoj se mësuesit duhet "edukuar" fëmijët tanë si në qoftë se ata janë përgjegjës për arsimimin e tyre. Ata të gjithë pretendojnë. Ky është gjykimi i gabuar.


  Bisedoni me adoleshentët për dashurinë, për të ardhmen e familjes nuk i turpëruar, edhe nëse prindërit vëreni që fëmija i tyre ndjehet në siklet me. Të ndërtuar një marrëdhënie me një të riu duhet respektuar me kujdes atë personalitetin, dëshirat dhe aspiratat e tij.


  Prindërit zgjuar këshilla nuk mund të dëmtojë fëmijën tuaj. Nëse nëna apo babai do të duan të kuptojnë dhe të pranojnë përvojën e adoleshentëve, ajo do të ndihmojë atë të shmangur gabime të rënda në jetë.
  Informacion nga neni Olga Konodyuk "A duhet një të riu për të folur në lidhje me" Ai "?"