Humbur, shkallën e kequshqyerjes


 • Humbur, shkallën e kequshqyerjes
 • kequshqyerja opastnost
 • Diagnoza e kequshqyerjes

 • Humbur, shkallën e kequshqyerjes

  Klasa I - mungesa e peshës në raport me normale 10-20%

  Klasa II - deficiti është 20-30%

  Klasa III-vonesë në peshë tejkalon 30%


  Gërryes - një gjendje patologjike që ndodh në
  fëmijë me çrregullime të zgjatura të hahet dhe shkakton vonesa
  Zhvillimi. Kjo nuk është vetëm për zhvillimin fizik, por edhe treguesit
  mendor, motor dhe zhvillimi emocional. Përveç kësaj,
  Kequshqyerja ul rezistencën e trupit.


  Ndonjëherë një fëmijë që ka lindur të plotë-gjatë, është i lindur
  janë pesha të mangët.


  Në raste të tilla flasim për "kongjenitale
  kequshqyerja ". Kjo ndodh për shkak të të ushqyerit të pahijshme e nënës gjatë
  Faktorë Shtatzënia dhe të dëmshme (bakteret dhe viruset
  droga, alkooli, nikotina, dhe kështu me radhë. d.) në të fetusit. Por
  zakonisht kequshqyerja - një pasojë e të ushqyerit të pahijshme ose kujdesit
  fëmijë (shkelje të pijshëm, temperatura, etj). Ajo mund
  të zhvilluar në disa lindura të rënda, akut ose kronik
  sëmundjet ngjitëse.

  Pas identifikimit dhe trajtimi i papërshtatshëm i anemisë, rakit,
  dysbiosis zorrëve gjithashtu të kontribuojë në zhvillimin e shpejtë të kequshqyerjes
  fëmijët në vitet e para të jetës.


  Prandaj rregullisht tregojnë pak
  Mjeku baby!

  Nedokorm mund të jetë edhe sasior dhe cilësor.
  Në rastin e parë, fëmija thjesht nuk ka marrë atë vënë vëllim
  ushqim, e dyta - në dietën e tij mungon proteina, yndyrë,
  karbohidratet, vitamina, hekur, minerale dhe ushqyesve të tjera
  substanca.

  Nëse e foshnjës nedokorm nënat më besoni
  krejtësisht e papranueshme, nga overfeeding ata zakonisht i referohen
  më të relaksuar ("uritur - le të ngrënë shumë - jo të mjaftueshme"). Megjithatë
  ngopem një fëmijë jo më pak të rrezikshme dhe të dëmshme se nedohodovuyut.
  Sasi e tepërt e ushqimit të shoqëruara nga të vjella, dhe ndonjëherë të vjella,

  ndryshimet në natyrë dhe frekuenca e stol, dhimbje barku, ankthi dhe
  duke qarë, por më e pakëndshme - një shkelje të asimilimit dhe fëmijës ushqim
  peshë të pamjaftueshme premium.


  Shenjat e jashtme të kequshqyerjes:

 • i hedh lëng i shtresës së nënlëkurës yndyrë në të gjitha pjesët e trupit të fëmijës;
 • folds butë yndyrë;
 • nizhenie tonin e muskujve dhe dobësi e muskujve;
 • zbehje, lëkurë nganjëherë thatë dhe mukozës;
 • shtim në peshë të pamjaftueshme ose mungesa madje i plotë i tij;
 • çrregullime të gjumit;
 • ka shenja të rakit dhe hypovitaminosis tjetër.

 • kequshqyerja opastnost

  Reduktuar aciditetit, aktivitet enzimë stomakut

  Stomaku dhe zorrët, të dizajnuara për të ndihmuar në ndarjen dhe normal
  tretje. Nëse ju nuk merrni ndonjë veprim ajo gradualisht të çojë në
  malabsorption e ushqyesve dhe metabolizmit. Kur shprehje
  Kequshqyerja është II ose III nivel, madje load ushqim i zakonshëm
  mund të shkaktojë çrregullime të rënda të stomakut, zorrët,
  mëlçisë dhe pankreasit. Ndryshime anësore të shkaktuara fëmijë
  mund të ndodhë në muskujve të muskujve të zemrës dhe organeve të tjera, të mushkërive,
  Bone. Veshkave ndërprerë shpesh dhe përkeqësimit shikimi
  zhvilluar anemi. Por më i rrezikshëm për të gjithë kokën e vuajtjet

  truri.

  Diagnoza e kequshqyerjes

  Para së gjithash është e rëndësishme për të vendosur rrënjët e sëmundjes dhe
  të identifikuar fëmijë transportueshmëri e një vakt. Është e rëndësishme të
  diagnoza në kohë dhe trajtimi i sëmundjeve oportune, anemi, rakit, dysbiosis zorrëve dhe
  etj Format e lehta të kequshqyerjes mund të trajtohen në shtëpi, më të thellë
  Ndryshimet kërkojnë shtrimin në spital. Në raste të rënda të kequshqyerjes kanaçe
  kërkojnë ushqim intravenoz. Për trajtimin e duhur dhe
  në shtëpi dhe në spital nevojshme disa kërkime - i përgjithshëm dhe
  Analiza biokimike të gjakut dhe fron studimeve (të vlerësuar
  shkalla e tretjes në stomak dhe zorrët dhe për të identifikuar

  dysbiosis).

  Informacion nga artikullin "Humbur".