Humbur, Shkaqet dhe Trajtimi


 • Humbur, shkaqet
 • Trajtim humbur

 • Humbur, shkaqet

  Humbur - një formë e çrregullimeve kronike
  të ushqyerit tek fëmijët, e karakterizuar nga gradualisht në zhvillim lodhje.
  Gërryes ndodh kryesisht në fëmijët e vegjël mund
  ndodhin në fetus në utero në të ndryshme
  sëmundjet e nënës (kequshqyerja intrauterine).


  Shkaqet më të shpeshta të kequshqyerjes janë: i pamjaftueshëm
  Sasia e qumështit të një teknikë gji nëna është e pasaktë,
  formula të qumështit të zgjatur të ushqyerit, parakohshmëri, të pasakta ose të pamjaftueshme dhe monoton
  të ushqyerit, kujdesi i dobët fëmijë, mungesa e trajtimit dhe qëndrimit të rrallë

  ajo sëmundje jashtë, të trashëgueshme dhe të fituara të traktit gastrointestinal kishechenoho, ftohjet e shpeshta. Kjo rezulton ose
  furnizimi i pamjaftueshëm i ushqyesve për fëmijën, ose
  në shkelje të asimilimit të tyre. Për shkak të mungesës së të ardhurave
  ushqyesve trupi fillon të shpenzojë rezervat e tyre
  proteina, yndyrna, karbohidrate, kripëra minerale dhe vitamina. Atje
  dehidratim, kockave thyer formimi sistem
  atje rahitopodibnyh ndryshime. Si rezultat i rritjes grevë urie
  dhe lodhje. Metabolizmi i shqetësuar dhe Funksioni
  Organet e ndryshme dhe të sistemit nervor, zvogëlon rezistencën


  të sëmundjeve të ndryshme.

  Me zhvillimin e kequshqyerjes së fëmijëve të humbur peshë, rritjen dhe zhvillimin e saj
  ngadalësuar. Lëkura bëhet e zbehtë, i butë, të thatë, të lehtë për të mbledhur
  për dele. Trashësia e lëkurës paloset në kërthizë është më pak se 1.0
  cm shtresë nënlëkurës yndyrë bëhet më e hollë -. së pari në bark dhe trungu,
  pastaj duart dhe këmbët, dhe më vonë në fytyrën e tij. Muscle ton është zvogëluar.
  Oreks dukshëm më keq, karrige shpesh i paqëndrueshëm.
  Ndryshimin e sjelljes së fëmijës; ai është me humor, i shqetësuar ose
  i ngadaltë, gjumë i shqetësuar, zhvillim aftësi vonuar motor
  (Fëmijët kanë filluar të bëhen më vonë në këmbë dhe këmbë).

  Në fëmijët me hypotrophy më shumë
  zhvillim e sëmundjeve infektive; ata sëmuren më e lehtë dhe më e vështirë
  kryer pneumoni dhe infeksione të zorrëve, madje edhe të vogla
  gabime në kauzën dietë ata anomalitë e gastrointestinal
  trakt. Trajtimi mjek i emëruar në mënyrë rigoroze individualisht pas zbulimit
  të gjitha shkaqet e kequshqyerjes.

  Parandalimi i kequshqyerjes duhet të fillojë para lindjes.
  Grua shtatzënë duhet t'i përmbahet ditë për të ngrënë. Pas
  të paturit e një nënë pleqsh fëmija duhet të shikojnë dietën tuaj,
  për të përfshirë produktet përmbajnë proteina të mjaftueshme,

  yndyrna, karbohidrate, vitamina. Përpjekjet duhet të bëhen për
  duke siguruar dhënien e gjirit dhe të monitoruar sasinë e qumështit,
  thithur fëmijë. Ajo duhet të ndiqni rregullat e të ushqyerit
  Fëmija në kohë për të futur ushqime të ngurta. Ajo duhet të jetë
  të sigurojnë respektimin e të ditës, të mjaftueshme të fëmijës
  ajrit, trajtimi në kohë.


  Trajtim humbur

  Një pamje nga arsyet që shkaktuan kequshqyerja dhe shkallën e saj.
  Në 1 shkallë - pacient i jashtëm në nivele të 2 dhe 3 - në spital.
  Parimet bazë - të eliminojë shkaqet e kequshqyerjes, të ushqyerit
  dhe kujdesin e fëmijëve, trajtim që dalin nga ky çrregullime sëmundje

  metabolike, komplikime infektive.

  Nëse sasi të pamjaftueshme të qumështit në të ushqyerit e finishit nënë
  donatorëve apo përzierjet. Në më pak se normale, përmbajtjen
  Qumështi i gjirit komponente përshkruesit shtesë (në
  mangësi proteina - kos, djathë, proteina qumështi, me një deficit
  Karbohidratet - në ujë të pijshëm të shtoni shurup sheqeri, me një deficit
  jap 10-20% krem ​​yndyrë). Në raste të rënda, ushqyesve
  administruar intravenoz. Në rastin e kequshqyerjes së shkaktuar nga
  çrregullime metabolike, të kryejë ushqim të veçantë shëndetësor.

  Çfarëdo shkaku i sëmundjes, vitamina të gjithë fëmijët e përcaktuara,

  Enzimat (abomin, pepsinë, i gëzueshëm, panzinorm, pancreatin, etj)
  Agjentët stimuluese (apilak, dibazol, në raste të rënda -
  terapi hormon), masazh, terapi stërvitje, ultravjollcë
  ekspozimi. E rëndësisë së madhe është kujdesi i duhur fëmijë
  (Lëvizja e rregullt në natyrë, parandalimin e amullt
  fenomene në mushkëri - më shpesh merr fëmijën në krahë, të kthehet; në
  ftohjes për të vënë një këmbë pad ngrohje; kujdes i plotë gojë).

  Moti në 1 shkallë kequshqyerja e favorshme, 3 faza - vdekshmëria prej 30-50%.

  Informacion nga artikullin "Humbur. Parandalimi dhe Trajtimi. "