Hyperactivity në fëmijë - çfarë është ajo dhe si të sillen prindërit


 • Fëmijët hyperactivity
 • Si për të dalluar një fëmijë hyperactive?

 • Një fëmijë hyperactive ka tendencë për ta bërë atë sa më shumë të jetë e mundur të gjitha përnjëherë, por ky nxitim nuk është natyra produktiv - pa pasur nevojë të vërtetë të njihen me një lëndë ose profesion, fëmija është tashmë i interesuar në një tjetër gjë ose profesion, duke hedhur çështjen e tyre origjinale dhe të fillojnë të reja. Pastaj gjithashtu vjen me objekte të reja të interesit të tyre, pastaj i tretë, i katërt, dhe kështu me radhë e kështu me radhë.

  Kjo sjellje është e mbushur me komplikacione të rënda të natyrës personale - vështirësitë në të mësuar, në perceptimin e realitetit të botës, për të komunikuar me moshatarët dhe të rriturit, duke përfshirë prindërit.

  Features hyperactivity shfaqen kryesisht në vitet e para të shkollës.


  Fëmijët hyperactivity

  Hyperactivity fëmijëve nuk është diçka e jashtëzakonshme: sipas mjekëve lokalë rreth një e pesta e nxënësve të shkollave fillore në vendin tonë (djemtë janë dy herë më shumë gjasa sesa vajzat) janë hyperactive. Si ata më të vjetër hyperactivity mund të katandiset në asgjë dhe mënyrë "natyrore", por vetëm shpresoj se kjo nuk është e nevojshme - Statistikat tregojnë se 70% e fëmijëve overactivity të cilëve u gjet në parashkollore dhe shkollore në fillim të viteve, të tilla si dyqan dhe si një adoleshent, dhe rrezikun për rrezikun ndaj social
  tion e sjelljes në mesin e të rinjve është shumë e lartë, vetëm gjysma e tyre janë në e tij "rekord udhë" provë e sjelljes agresive dhe dhunës, ndalimit nga ana e policisë, duke u përpjekur për të vënë një fund për tjetrin.


  Prandaj, diagnoza prindëror ", por asgjë nuk do të moshës" në këtë rast nuk është i zbatueshëm, zhvillimi i fëmijës hiperaktiv duhet të monitorohet dhe të rregullohen.

  Para se të kthyer në karakteristika të drejtpërdrejta, të cilat mund të dallojnë një fëmijë hyperactive nga të tjerët, përshkruani shkurtimisht arsyet për këtë gjendje të dhimbshme.

  Sëmundja shkaktohet nga infektimi i lobes frontale e trurit përgjegjëse për veprimet e qëndrueshmërisë dhe kontrollit të sjelljes. Kjo çon në shkelje të rregullores arbitrar të formave të ndryshme të ndërgjegjshëm mendore veprimtarisë dhe shkelje përshtatshmërinë e sjelljes në përgjithësi. Strukturat e trurit që "pengojnë", apo se reagimet tona emocionale dhe të sjelljes të dobësohet.

  Natyra, siç e dimë, urren një vakum - strukturat e tjera përgjegjëse për procesin e kundërt, pra procesin e aktivizimit të jetës sonë mendore, nuk përmbajtur "frenave" struktura të fillojnë të funksionojnë me kapacitet të plotë. Si rezultat, fëmija zhvillon aktivitet të dendur në të njëjtën kohë ai nuk është në gjendje për të ose të motivuar të saj ose të vërtetë të përqëndrohet në të.

  Shkenca mjekësore është i saktë vetëm në dukje misterioze dhe kjo është shumë më tepër se e qartë. Pra, pyetja e rrënjët hyperactivity derisa të ketë qartësi absolute. Aktualisht, mjekët janë tri shkaqet e hyperactivity fëmijëve.

  Së pari, predispozicion gjenetik, dhe së dyti, organike fetusi dëmtimi i trurit gjatë shtatzënisë ose pas lëndimeve të lindjes; së treti, dëm social dhe psikologjik të shkaktuar nga edukimi pahijshme, kushte jo të shëndetshme në kushtet e jetesës të familjes.


  Si për të dalluar një fëmijë hyperactive?

  Në shikim të parë nuk ka asgjë më e lehtë: të shkojnë në shesh lojërash, i izoluar nga turma e fëmijëve të shqetësuar, atë që një i dytë nuk është statike, duart e të cilit janë gjithmonë të zënë me diçka, çdo minutë duke filluar një biznes të ri apo një tjerrje të re lodër këmbët e të cilit vezullon në një overclock shpejtësi carousel me shpejtësi të plotë, ajo është gjithmonë në mes të gjërave, ku diçka ndodh, qoftë një lojë zbavitëse apo një luftë, zëri i tij u dëgjua vetëm në një qoshe të oborrit, dhe tani ai ka dëgjuar të kundërtën ... Duket logjike, por mësues, psikologë dhe Mjekët nuk i kërkojnë të hidhen në përfundime të tilla.

  By dhe fëmijë të mëdha 6-7 vjet dhe duhet të jetë tmerrësisht i shqetësuar, argëtim, me zë të lartë dhe ndonjëherë i bezdisshëm. Nëse fëmija juaj është i tillë në këtë moshë, ju ende herët që të tingëllojë e alarmit dhe i dënuar zë të thonë "fëmija im -. Hyperactive" Ekspertët thonë se në mënyrë të arsyeshme të identifikuar fëmijët parashkollor të prirur hyperactive, i vështirë, është e mundur vetëm kur aktiviteti i shtuar i fëmijës shkon përtej kuptim të përbashkët dhe paraqesin rrezik, sidomos për veten e tij, thonë se ai gjatë gjithë kohës, pavarësisht nga të gjitha paralajmërimet dhe aktivitetet arsimore prindërit shkon në rrugë.

  Por numri i fëmijëve të tilla është relativisht i vogël. Shumë më e qartë hyperactivity manifestuar nga momenti fëmija fillon të shkojnë në shkollë.

  Aktivitetet trajnuese - pushtimi i parë në të cilin fëmija ka nevojë për të mësuar vetë-kontroll, aftësinë për të vepruar sipas klasave të rritura dhe të ndjekin rregullat disiplinore të sjelljes në vende publike. Të gjitha të fëmijës sipër është e kundërindikuar thjesht hiperaktiv - mirë, ai do të pajtohet me kërkesat dhe disiplinë në qoftë se ai thjesht nuk mund të përqëndrohen në një rast më shumë se 5 minuta? Fëmijë Hyperactive nuk janë të lehta mjaft këmbëngulje për të bërë schoolwork, ata kanë probleme të fillojnë në shkollë pavarësisht nga fakti se në shumicën e rasteve aftësitë intelektuale të fëmijëve nuk do të japë të njëjtat treguesit nuk janë shokët e aq i zgjuar.

  Në sfondin e pamundësisë për të përmbushur një të objektivave të të mësuarit gjatë dhe sillen brenda rregullave në klasë shkollor këta fëmijë janë të rënduar marrëdhëniet me të rriturit me mësuesit dhe prindërit pretendimet e të cilëve janë perceptuar nga fëmijët si diçka e pamundur. Ka një mungesë në rritje e të kuptuarit në familje, që herët a vonë të çojë në konflikte. Dhe më tej më shumë, sepse, siç urtësinë moshën e vjetër popullore, fëmijët më të vjetër, aq më shumë probleme me ta

  Për të një shkallë të lartë të saktësisë përfundoj hyperactivity prirur fëmijëve ose jo, ekspertët sugjerojnë që të i kushtoj vëmendje në një numër të karakteristikave.

  Fëmija Pra hyperactive nëse:

 • jo në gjendje të përqëndrohet për një kohë të gjatë edhe në një mësim interesant për të;
 • mirë të dëgjojë kur radha e tij, por nuk i përgjigjet trajtimit;
 • shumë shpesh humbet gjëra;
 • shmang detyrat "mërzitshëm", si dhe ato për të cilat kërkohet përpjekje mendore;
 • me entuziazëm të qartë për grupin punues, por vështirë se ndonjëherë e përfundon atë;
 • gjithmonë e ka të vështirë organizimin e trajnimit, lojë ose veprimtari tjetër;
 • me qetësi mund të ulen ende;
 • shumë llafazane, madje llafazan;
 • një detyrat dhe projektet kronike papërfunduar;
 • shpesh harrojnë informacion të rëndësishëm;
 • gjithmonë duke treguar shqetësim;
 • fle pak, madje si fëmijë;
 • ka një tipar të qëndrueshme nuk përputhet me rregullat, si në arsim, dhe në lojë, dhe punët e shtëpisë;
 • shprehi edhe përgjigjen para se ai e pyeti një pyetje;
 • jo në gjendje për të pritur për nga ana e tyre;
 • është në lëvizje të vazhdueshme;
 • shpesh ndërhyjnë në bisedat e njerëzve të tjerë ndërprerë,%

  82 dhe ndërpret bashkëbiseduesin;
 • të prirur për ndryshime të shpeshta dhe të papritura me humor;
 • kërkon në të njëjtën kohë, këtu dhe tani, për të marrë një shpërblim për një farë suksesit të saj;
 • ka një punë shumë të ndryshme të nivelit me lëndë të ndryshme.
 • Nëse prindërit zbuloni fëmijën e tyre për të paktën një e treta e këtyre simptomave, probabiliteti i lartë se ata janë që kanë të bëjnë me hyperactivity fëmijëve. Në këtë rast rekomandohet fuqimisht që të kontaktoni ekspertët. Jo për alarmin herët, prindërit më i mirë për të diskutuar situatën me mësuesit dhe psikologët dhe, nëse shqetësimet konfirmuar, kontaktoni neurolog.

  Pa hyrë në pika të veçanta e trajtuar fëmijën hyperactive dhe nuk rrezikojnë të formuluar parimet arsimore për të gjithë (çdo person është unik, le atë person dhe më pak se dhjetë vjeç, kështu që çdo rast masat e nevojshme), ne japim ato elemente të përbashkëta që duhet të jenë prindërit i kushtoj vëmendje të trajnimit dhe arsimit fëmijë hiperaktiv.

  Para së gjithash, ju duhet të mësojë fëmijën tepër aktiv në një program të veçantë, e hartuar bashkërisht nga mësuesit, psikologët, mjekët dhe prindërit. Objektivat arsimore duhet të jetë i vogël në mënyrë që ata nuk e kryejnë mori një kohë shumë të gjatë - në qoftë se fëmija gjatë hyperactive ulen në detyrë apo ekuacion, ai thjesht lë pa zgjidhur.

  Nëse urdhri i posaçëm i pamundur për të ofruar trajnim në klasë, kjo ka kuptim për të zgjedhur të mësuarit individual.

  Së fundi, prindërit duhet të mbani mend disa rregulla ata duhet të ndjekin në marrëdhëniet e saj me fëmijën tepër aktiv, çdo lavdërim fëmijë për suksesin e tij; shmangur përsëritjen e shpeshtë të fjalës "jo" dhe "nuk mund" të flasin me kujdes dhe në heshtje; zbatuar fëmijë të rreptë të përditshme rutinë; mbrojtjen e fëmijës nga lodhja, sepse ajo rrit hyperactivity; inkurajuar ato aktivitete që nënkuptojnë përqendrim; të përpiqet të kufizojë komunikimin e fëmijës gjatë lojrave një mik ose partnerin, me miqtë dhe vende të shqetësuar shmangur ku një numër i madh njerëzish; shëtitje çdo ditë në ajër të pastër dhe stërvitje me fëmijën tuaj për të drejtuar veprimtarinë e fëmijës në një drejtim pozitiv.