Hyperactivity Fëmijët


 • Një e vërtetë "Energizer"
 • Ku e bëri në "motor"
 • Vetëm qetësi, qetësi

 • Hiperaktivitetit në kombinim me impulsivity tepruar - ajo është
  devijim, i quajtur sindroma dhe deficiti vëmendje çrregullim hyperactivity. Nga
  Sipas studimeve, ajo është gjetur në 4-9% të fëmijëve të moshës parashkollore dhe të rinj
  studentë. Kjo do të thotë se në klasë, mesatarisht, 25-27 mësuarit
  Njeriu është një, nëse jo dy fëmijë hiperaktiv.

  Por vënë një diagnozë mbi bazën e një "vertlyavosti" dhe
  pakujdesi mund. Diagnoza kërkon special
  Studimet e trurit.


  Një e vërtetë "Energizer"  Me shenjat e prindërve hyperactivity mund të përballet nga e para

  ditët e jetës.
  Fëmijët e keqe, gjumë i shqetësuar, qaj shumë gjatë
  syçeltësi shumë të lëvizshme, shkelur; i ndjeshëm për të gjithë jashtme
  Stimujt - dritë ose zhurmë. Është fëmijë shpesh hyperactive
  "Kërcen" nga vagonat në frontin e nënës, duke thyer shtretër shufra,
  hedhin në një kazan me ujë të valë. Në 4-5 vitet e fëmija nuk është në gjendje
  përqëndrohet në një klasë, të shpërndara në vëmendjen e tij: për shembull, atë
  nuk kanë durim për të dëgjuar në fund të përrallë ose luajnë "e qetë"
  lojëra që kërkojnë përqendrim. Një fëmijë nuk mund të për një minutë
  ulem në një karrige, sovayetsya murmurs.

  Prindërit nuk e them rastësisht fëmijët e tyre "si bashkangjitur


  motor ", dhe ata janë të gatshëm për të drejtuar dhe të kërcejnë dobamy. Por besoj se kjo
  vetëm një pasojë e një rezervë të madhe të energjisë në fëmijën siç duhet.
  Kjo shkarkimit, e cila është e nevojshme për shkak të natyrës së fëmijës së tij
  trup. Përveç kësaj, shpesh e shoqëruar me hyperactivity i shqetësuar
  Lëvizjet, pretentiousness motor dhe fëmija i tepruar kalit.

  Situata është rënduar në kopshtin e fëmijëve dhe më vonë në shkollë. Profesion
  kërkojnë këmbëngulje dhe fëmijë-tjerrje rrotullon, e zhurmshme, shkëputur
  fëmijët e tjerë. Në një nivel të lartë të zhvillimit intelektual ai mëson
  "trojka", dhe mësimet ajo i mërzitshëm. Nëpërmjet fëmijën e tij impulsiv
  shpesh të ekspozuar ndaj përpunimit të ndryshme, vepron pa menduar, si rezultat

  blog Komentet cila pasur mësues, dhe marrëdhëniet me
  Shokët e klasës nuk e dele.

  Ku e bëri në "motor"

  Sigurisht, sindromi hyperactivity në shkelje lind në llogari
  zeroja. Fillimet e saj të dalë përpara një foshnje në botë.
  Arsyet mund të jetë ndonjë problem gjatë shtatzënisë dhe lindjes,
  shoqëruar me hipoksi fetusit (mungesa e oksigjenit).
  Ky është një kërcënim i abortimi spontan, përdorimin asfiksisë gjatë punës
  ndihmat (të tilla si pincë), i shpejtë ose
  Në anën tjetër, i zgjatur lindjes traumatike, pirja e duhanit gjatë shtatzënisë.
  Infeksionet dhe intoksikimet në vitet e para të jetës fëmija mund të përgjigjet

  hyperactivity. Ekziston edhe një predispozitë gjenetike për
  Ky devijim.

  Në zemër të hyperactivity është mosfunksionim i trurit minimal (MMD).
  Për shkak se fëmijët e saj kanë vështirësi në mësim. Aktualisht,
  neuropsychology, neuroscientists, biologë kryejnë kërkimore mosfunksionim minimale e trurit dhe hyperactivity. Ata zakonisht zbulojnë abuzimet
  Organizimi strukturor dhe funksional i hemisferën e majtë, papjekuri
  fronto-hippokampalnyh i trurit (e cila është e ngarkuar me rregulloren
  niveli i vëmendjes), toni i ulët mendor, rritet lodhje.
  Për shkak të këtyre shkeljeve fëmije aq aktiv, impulsiv, por

  Kjo pakujdesur. Është vërejtur se adoleshenca rritur
  Aktiviteti fizik zhduket, por neglizhenca dhe
  impulsivity, megjithatë, mund të përparojë. Përveç kësaj,
  Studimet kanë treguar se fëmijët hyperactive shpesh ndihen
  vështirësi në shkrim, fjalës, të shpalljes së togfjalësha të twisters gjuhë.


  Vetëm qetësi, qetësi


  Prindërit shpesh kanë vështirësi kur kanë të bëjnë me hyperactive
  fëmijë. Disa kërkojnë metoda disiplinore për të fituar
  Djali i padisiplinuar apo vajza - thekson dënohet rreptësisht
  për sjellje të keqe. Të tjerë zgjedhin rrugën e imoralitetit dhe të sigurojë
  fre të lirë fëmijë. Në përcaktimin e vijës optimale

  sjellje me fëmijën, prindërit shpesh i humbur. Natyrisht, situata të ndryshme
  kërkojnë zgjidhje të ndryshme. Por para së gjithash, prindërit duhet të kuptojnë se
  kështu që fëmija i tyre nuk është në mënyrë aktive e keqe, jo sepse ata nuk kanë dashur të korrigjuar
  sillen. Fëmija vjen kështu pa dashje sepse prindërit
  shpërthime emocionale - Sulmet, abuzimit dhe kërcënimet - A mund vetëm
  dëm. Një numër i rekomandimeve të përgjithshme të sigurojë psikologët.

  Për një fëmijë është një objektiva shumë të rëndësishme vendosjen specifike. Nëse doni
  fëmijë për të përmbushur disa kërkesa, formulimi i saj duhet të jetë
  shumë i qartë dhe i saktë, e cila përbëhet nga rreth dhjetë fjalë. Nuk është e nevojshme
  jap disa detyra në të njëjtën kohë, të tilla si "shkoni në dhomën tuaj, të mbledhur

  lodra, atëherë lani duart tuaja dhe të vijnë për darkë. " Fëmija nuk ka gjasa për të pranuar
  kjo bisedë e gjatë, dhe vëmendja e tij të vetëm "switch" për diçka
  tjetër. Është më mirë për të kryer vazhdimisht pyes secilin tregues.

  Detyra duhet të kufizohet në kohë të caktuar
  korniza. Në ndryshim të aktivitetit duhet të raportohet me fëmijën tuaj para kohe - 10-15 minuta, dhe mbarimit të punës do të njoftojë orën e tij me zile ose timer.

  Duke ndaluar asgjë fëmijëve më mirë për të shmangur fjalën "jo" dhe "të pamundur". Në
  çdo situatë duhet të flasin qetësisht, pa ngritur zërin tim.

  Bruises dhe gunga - i përhershëm "miq" baby aktiv.

  Por prindërit nuk e bëni
  gjithmonë duhet të përpiqen për t'u kujdesur për fëmijën e tyre, pengon kujdes të tepruar
  zhvillojnë ndjenjën e pavarësisë. Vendet më të mira për të kufizuar Aktivizimi i
  të mbushur me njerëz - nuk e kalojnë kohën në tregje, supermarkete,
  restorante.

  Udhëzime verbale duhet të përforcojë visually. Kjo mund të jetë
  të planifikuar apo kalendarin ditar të gjallë, ku ju dhe fëmija juaj
  do të regjistrojnë vakt, detyrat e shtëpisë,
  duke ecur dhe duke fjetur.

  Nëse ju nuk mund të studiojnë në një program të veçantë, ajo është e mirë për të zgjedhur një mandat katër-vjeçar arsimin fillor në vend të tre.

  Ankimi në kohë për të profesionistëve - psikologë, neurologë, patologë duhet është të ndihmojë në zgjidhjen e problemit.