Shkencëtarët përcaktuar gjininë e prindërve bollëk fëmijëPak prindërit, ndërsa duke pritur për fëmijë nuk ëndërrojnë për një fëmijë të një seksi të caktuar ishte - djalë apo vajzë. Për këtë ditë, nuk kanë qenë në gjendje për të krijuar një teknika plotësisht efektive që mund të ndikojnë formimin e seksit të fëmijës.

Por në qoftë se ju zgjidhni gjininë e fëmijës nuk është gjithmonë e mundur, atëherë një korrelacion interesant në mes të aftësisë së nënave dhe fëmijëve të gjeni një kat dështuar. Kohët e fundit, shkencëtarët holandezë ishin në gjendje për të gjetur lidhjen mes shkallës së sigurisë së nënës dhe fëmijëve katet e saj, ku ajo u gjet se gratë e pasur duke u lindur djem, një prirje e më të theksuara, kushtet më të vështira të përgjithshme në shoqëri.

Studimi shqyrtoi të dhënat e mijëra nënave dhe 95 fëmijë nga Republika e Ruandës.

Fakti se teoria e evolucionit e konsideron transferimin e gjeneve prindërve si një lloj investimi në të ardhmen. Dhe kjo rezulton se gjenet pasuri dhe sukses fitimprurës "investuar" në pasardhësve mashkullor, i cili si një i fortë dhe i shëndetshëm do të fitojë luftën për mbijetesë dhe gjeneve të mira për të kaluar në, duke vazhduar linjën e familjes. Por kur kushtet materiale lë shumë për të dëshiruar, një grua është më e dobishme që të ketë një vajzë që nuk ka për t'u angazhuar në konkurrencë të ashpër në mënyrë që të merrni shtatzënë dhe të lënë prapa pasardhësit.


Që poligamia lulëzon në Ruandë, studiuesit bënë këtë pikë republikës për hulumtim. Për shembuj të shpërndarjes së gjinive në fëmijët e grave të ndryshme janë të përfaqësuara grafikisht si tjetërkund, gruaja e një njeriu ndryshojnë në statusin, dhe kemi gjetur se gratë që luajnë rolin e grave "të lartë", djem duke u lindur, dhe "maids" - vajzë. Gjithashtu, shkencëtarët besojnë se vajzat janë më këmbëngulës - gjatë sëmundjes dhe stresi aborteve më të zakonshme në ata që sapo çelur foshnjat meshkuj.

Konfirmimi i hapjes së shkencëtarëve holandezë janë gjithashtu shembuj nga historia.

Për shembull, në British Mbretit George III kishte nëntë fëmijë e Mbretëreshës Elizabeth II ka tre djem dhe një vajzë, dhe të dy djemtë e Princit Charles. Megjithatë, ka shembuj jashtë hedh poshtë këtë teori - një dinasti e perandorëve japoneze vetëm djali ka lindur në 2006, për herë të parë në 40 vjet.

Lajme përgatitur mbi www.dailymail.co.uk

Diskutoni komuniteteve:

  • Shtatzënësi
  • Planifikimi për shtatzëninë