Shkencëtarët kanë mësuar se si për të zgjedhur spermës cilësisëKryesor specialist studim Dr. Gabor Khazar argumenton se rezultatet do të ndihmojnë në trajtimin e infertilitetit mashkullor, e cila është 40% e të gjitha rasteve të infertilitetit.

Khazar shpjegon se metodat e mëparshme të bazuar në analizën e përqendrimit dhe lëvizshmëri të spermës. Ajo u besohet se në qoftë se një njeri shumë i spermës dhe spermës aktiv, atëherë kjo është në rregull me fertilitetin (aftësinë për të konceptoj). Megjithatë, nuk kishte asnjë informacion mbi fertilitetin individuale spermës dhe aftësinë e tyre për të arritur qëllimet - vezë femër.

Në kushte ideale vezë zgjedh spermatozoidet më të mirë, por mbarësimit artificial kur burrat merren disa spermës, mjekët nuk e di se sa mirë spermës është për të fekonduar vezën.

Shkencëtarët ishin në gjendje për të identifikuar shënuesit biokimike të fertilitetit të spermës që ju lejon të zgjidhni qelizat me një shkallë të lartë të integritetit gjenetik.

Khazar dhe kolegët e tij testuar hipotezën se lidhja e spermës të acidit Hyaluronic ndihmon për të zgjedhur grupin më të mirë të ADN-së spermës. Mostra janë studiuar ishin 50 veta nga radhët e mostrave të ishte i lidhur me acid Hyaluronic. ADN-në mostrat e përzgjedhura është krahasuar me ADN-në origjinal. Hulumtuesit përdorur një reaktiv që është i pikturuar me cilësi të ADN-së spermës në të gjelbër dhe spermës me ADN të fragmentuar ose të dëmtuar në të kuqe.

Shkencëtarët në krahasim me spermatozoidin me ADN të copëzuar me gërvishtem CD-ROM.


Disk mund të punojnë, por disa informacione do të jetë e humbur. Gjithashtu spermë i dëmtuar mund të bartin anomalitë kromozomale janë shkaku i sëmundjeve gjenetike. Kështu, ishte e mundur për të zgjedhur spermës me DNA normal rrit shanset e zhvillimit të një embrion të shëndetshëm.

Lajmi është përgatitur nga Michael Stilidi.