E shkencëtarëve ujë nga shishe plastike është e rrezikshme për shëndetinGjatë jetës së saj pyetjet plastike paketimit në lidhje me sigurinë e saj të ngritur përsëri. Shkencëtarët e fundit kërkimore konfirmuar parashikimet pesimiste - enë plastike është një rrezik hormonal në trup. Në eksperimentet shkencëtarët e Harvardit ishin në gjendje për të përcaktuar saktësisht se çfarë pi me shishe të tilla popullore sot plastike për më shumë se dy të tretat e rrit substancat e trupit që zbulon ndikimin në hormonet seksuale.

Problemi është se prodhimi i paketimit dhe shisheve për ushqim dhe pije dhe e përdorur shishe Baby bisphenol A, e cila në efektet e saj në trupin e njeriut ngjan estrogjenit hormon femra.

Në urinë e subjekteve që pinin për një javë pije nga shishe plastike, Bisphenol A përmbajtjen rritur me 69%. Shkencëtarët kanë frikë se efekti i kësaj substance mund të shkaktojë adoleshentët në fillim të pubertetit.

Më parë, ajo u gjet se bisphenol A mund të shkaktojë puçrra fytyre, shterpësi, vezoret polycystic dhe madje edhe kancerin e mitrës në femra. Substancat njeri estrogjenit kërcënojnë baldness hershëm - bisphenol Një redukton nivelet e hormoneve progesterone, e cila është përgjegjëse për trashësinë e flokëve.

Për më tepër, përdorimi i ujit nga shishe plastike mund të çojë në probleme të rritjes, rritje të rrezikut të sëmundjes së zemrës dhe diabetit, si dhe defektet e lindjes të fëmijëve ende të palindur.


Sipas mjekëve, është e pamohueshme se në dekadën e fundit ka pasur një tendencë të qëndrueshme në një ulje të qëndrueshme të numrit të spermës normale në spermë e njerëzve dhe një nga faktorët që ndikojnë në riprodhim, janë substancat sintetike e estrogjenit.

Sidomos ngrohjes rrezikshme - shumë prindërit janë qumështi i nxehtë për fëmijët drejtpërdrejt në shishe, duke mos ditur se ajo çon në depërtimit kimike të përmbajtjes lëngshme. Sipas asistent profesor i epidemiologjisë në Harvard Medical School Karin Michels, fëmijët janë shumë më vospryymchyvee të ndotësve se sa të rriturit, dhe përdorimi i qumështit të tillë mund të çojë në përçarje e gjëndra hormonale, edhe në moshë të re.

Disa vite më parë, shkencëtarët gjermanë kishte provuar që identifikon borisë plastike përdoret edhe në prodhimin e shisheve. Antinom u zbulua në ujë, i cili zgjati ruhet në shishe plastike, dhe edhe pse numri i substancave në mostrat merren shumë pak dhe plotësojnë rregulloret aktuale europiane mbi përmbajtjen e papastërtive në ujë, ajo nuk mund të shkaktojë alarm. Studimet krahasuese kanë treguar se përmbajtja e antimon në ujë të pijshëm që është ruajtur në shishe qelqi, 30 herë më pak se plastike. Pra, tani në vende të tilla si SHBA, Franca dhe Britania futi një ndalim të përdorimit të ujit në shishe në disa institucione publike.

Lajme përgatitur mbi www.dailymail.co.uk

Diskutoni komuniteteve:

  • Ushqimi artificial dhe të përziera
  • Feeding fëmijë të vegjël
  • Ushqim