Keqformimet e lindura të fetusit


 • Shkaqet e ODA fetusit
 • Faktor kyç: acid folik
 • Vitaminat - për jetën


 • Keqformimet e lindura të fetusit (BD) - një nga komplikimet më të rrezikshme të shtatzënisë, të cilat i morën vendin e parë ndër shkaqet që çojnë në paaftësi të fëmijërisë dhe vdekshmërisë. Fëmijë Hello World me defektet e lindjes e gjithmonë amazes familjes: kjo çështje - një nga më të vështirat.

  Statistikat e frikshme: me masa gjithnjë e më të ulët rritje të vdekshmërisë foshnjore në numrin e defekteve të lindjes vëzhguara në shumicën e vendeve. Nëse frekuenca e defekteve të lindjes në Evropë është 3-4 raste për 1000 lindje, në Rusi është 5,6 raste në 1,000 lindje.

  Duke lindjes defekte të përfshijë keqformime e sistemit nervor - anencephaly (jo të trurit), përsëri bifidobacteria (hernie hapur palcës kurrizore), keqformime të sistemit kardiovaskular (zemra dhe kështu me radhë.) P., defekte gjymtyrë - atresia (mungesa), me gojë -lytsovi deformim - cik ndarë me dysh, qiellëz ndarë me dysh, dhe më shumë.


  Shkaqet e ODA fetusit

  Shkaqet e formimit të defekteve të ndryshme të lindjes. Gjendje mund të jetë i trashëguar, nëse prindërit janë anomalitë në grup kromozomeve. Në raste të tjera, burimi i problemit është rreziqe të ndryshme: infeksion, duke marrë doza të mëdha të alkoolit dhe drogës.


  Një nga arsyet - Mungesa e vitaminave në dietën e grave shtatzëna në veçanti - acidit folik. Shkalla e rekomanduar e micronutrients për gratë shtatzëna dhe gjysmë herë më e madhe sesa për gratë në moshë riprodhuese. Kjo nuk është rastësi - ajo ndikon në shëndetin dhe kur ajo është në barkun e nënës dhe pas lindjes.

  Pediatër besoj se përveç defekteve të lindjes, sëmundjet neonatale tilla si anemi mangësi hekuri, rakit ose moszhvillimin shpesh për shkak të faktit se nëna e ardhmja nuk kanë mjaft vitamina dhe minerale gjatë shtatzënisë.

  Çrregullime të tjera mund të le ta dinë për një shumë më vonë - në fillim të kopshtit dhe shkollës: një sëmundje të traktit gastrointestinal, sëmundjet metabolike - kryesisht, diabeti dhe trashje.

  Është e rëndësishme të mbani mend se jetës nënën shtatzënë, ushqimin e saj, zakone të këqija të formojnë bazën e shëndetit të ardhshëm të fëmijës. Mungesa e vitaminave mund të shkaktojë shkelje të zhvillimit fizik dhe mendor të fëmijës. Rritur në masë të madhe rrezikun e të pasurit fëmijë me aftësi të kufizuara të ndryshme të zhvillimit dhe peshë të ulët të lindjes.


  Faktor kyç: acid folik

  Një rol të shquar në parandalimin parandalimin e defekteve të lindjes në të fetusit është acid folik. Është e nevojshme për ndarje qelizore, rritjen dhe zhvillimin e të gjitha organeve dhe indeve të zhvillimit normal embrionale, proceset hematopoiesis. Acidi folik parandalon mundësinë e lindjes së parakohshme dhe thyejnë membranë amniotik.

  Kjo vitaminë ofron normën e kërkuar të rritjes dhe zhvillimit të fëmijës së palindur, sidomos në shtatzëninë e hershme. Mungesa e acidit folik gjatë shtatzënisë në mënyrë të konsiderueshme rrit rrezikun e defekteve të lindjes fetale, duke përfshirë defekte tub nervore, hydrocephalus dhe anencephaly. Për të parandaluar shkeljet e tubit nervor në embrioneve një grua duhet çdo ditë të marrë të paktën 800 mcg (0,8 mg) e acidit folik si para dhe gjatë shtatzënisë.

  Sot, mjekët janë të bindur në nevojën e aktiviteteve të mëdha arsimore që nxisin të planifikuara shtatzëninë dhe masat parandaluese mund të reduktojnë ndjeshëm rrezikun e të pasurit një fëmijë me defekte të lindjes - duke përfshirë merrni ilaçe që përmbajnë acid folik.


  Vitaminat - për jetën

  Besohet se një dietë të ekuilibruar dhe e përditshme e grave shtatzëna përmban vitamina të mjaftueshme, minerale dhe në këtë rast nuk ka komplekset shtesë qëllim multivitamin. Megjithatë, sipas burimeve evropiane, vitaminë mangësi në gratë shtatzëna është 20-30% edhe në dietë më të ekuilibruar dhe të ndryshme.

  Studimet aktuale janë mbajtur rregullisht në vitet e fundit, RAMS, tregoi se dietë e gruas moderne, i bërë nga produktet natyrore, është mjaft i përshtatshëm për energjinë tonë dhe madje edhe të madhe se kalorive, nuk është në gjendje të ofrojë trupin me vitamina esenciale gjatë shtatzënisë dhe ushqyerjes me gji.

  Kjo është arsyeja pse ekspertët rekomandojnë gratë shtatzëna marrin komplekset e veçanta vitaminë-minerale që të kompensojë për mungesën e micronutrients në dietë e grave shtatzëna. Përbërja optimal është Elevit Pronatal ®, e cila përmban 12 vitamina dhe 7 minerale dhe elementët gjurmë. Elevit Pronatal ® vitaminë vetme dhe kompleks mineral për gratë shtatzëna * provuar efikasitetin e saj klinike në reduktimin e rrezikut të keqformime kongjenitale të fetusit. Ajo u provua se Elevit 100% zvogëlon rrezikun e defekteve te tubit neural të fetusit dhe 47% reduktim të në rrezikun e defekteve të lindjes mbetura.

  Elevit Pronatal ® promovon parandalimin efektiv të anemisë dhe lindjet e parakohshme në gjysmën e dytë të shtatzënisë.

  Është e rëndësishme të kujtojmë se mungesa e vitaminave të caktuara në gratë shtatzëna është një faktor rreziku për keqformime kongjenitale në fetus, lindjes së parakohshme, fëmijët e lindur me peshë të ulët të lindjes, dukuri e shteteve ushqyese të varur në foshnjat. Pranimi komplekset vitaminë-minerale - jo një përpjekje për të përmirësuar të mirë dhe të dëshmuar nevojën kërkimore mjekësore.

  * AE Czeizel përdorimi i multivitamina përmbajnë acid folik, gjatë konceptimit
  Europ. J. Obstetr. Gynecol. Biologji riprodhues, 1998, 151-161.