Ushtrimet Kegel


 • Problemet pas lindjes
 • Të bësh ushtrime Kegel

 • Mrekullia e lindjes është bërë dhe tani ju lehtë mund të gëzojnë një, rolin krejtësisht të re apo jo e re për ju e nënës dashur dhe i kujdesshëm. Megjithatë, nuk e harrojmë për rolin tuaj të mëparshme - e rolit të preferuar, më të bukur dhe të dëshirueshme grua për partnerin tuaj ose bashkëshorti. Ajo është në këtë rol jo më pak të madh pas lindjes, për fat të keq ju mund të presin disa surpriza keqe. Sipas statistikave, gati një në tre gra vuajnë nga probleme të ndryshme të sferës intime brenda një viti pas lindjes. Si të bëhet përsëri një dhe vetëm në jetën e burrit të saj?


  Problemet pas lindjes

  Nëse ju shikoni më shumë anatomisë femërore dhe ndryshimet e saj gjatë shtatzënisë, lindjes ky lloj i problemeve do të bëhet më i qartë. Kat legenit - një grup i muskujve që mbështesin në mitër dhe vaginë në pozicionin e duhur.

  Rritje mitra ushtron presion mbi muskujt e legenit dhe perineum se shtrihet dhe ndërrime të tyre. Përfundon Tribal u ngarkuar iniciuar gjatë elastik shtatzënisë dhe qethje, duke rezultuar në lëshimi të organeve pelvike, të zvogëlojë ndjeshmërinë intime dhe parehati gjatë raportit seksual.

  Për fat të keq, struktura e aparatit gjenital femëror është se përveç problemeve në jetën intime, mosveprim i tillë përfundimisht çon në komplikime në sistemet urinare dhe ndihmon tretjen e ushqimit.


  Me moshën, muskujt më të relaksuar dhe mosveprim përparon, ajo çon në mospagesës së urinës dhe kapsllëk.

  Megjithatë, përkundër seriozitetit të problemit, mos e humbni shpresën. Situata mund të korrigjohet dhe varet këmbëngulje tonë dhe punën e madhe. Që nga barra kryesore bie mbi katin e sistemit muskulor legenit, atëherë si çdo muskul tjetër, këto muskuj mund të forcohet duke kryer një të veçantë "akuzuar".


  Të bësh ushtrime Kegel

  Kompleksi i parë për të forcuar muskujt e legenit dhe mjek perineum propozuar emrin Kegel. Së pari, kompleks është konsideruar vetëm si një mjet për trajtimin e mospagesës së urinës, por me kalimin e kohës u bë e qartë se ushtrimet kanë shumë përparësi, veçanërisht për gratë në periudhën e pas lindjes.

  Mos harroni, si çdo ngarkesës fizike pas lindjes, këto ushtrime të zbatohen disa rregulla shkeljet që kërcënojnë shëndetin dhe mirëqenien.

  Pra, fillojë për të zbatuar kompleks është vetëm dita e dytë pas dorëzimit të pakomplikuar. Është e nevojshme për të shtyrë e Gjimnastikës fillimin gratë me sëmundje inflamatore, gjakderdhje dhe ata që kanë qenë përmes ofrimit nga prerjeje cezariane.
  Operacioni përfshin periudhën postoperativ gjatë që doza duhet të ushtrojë dhe të marr një mjek.

  Suksesi i ushtrimeve Kegel është kryesisht në përcaktimin muskujt e sakta që duhet të jetë e ekspozuar në trajnim.

  Nganjëherë gratë gabimisht të përcaktuar ato dhe të reduktuar muskujt e këmbëve apo bark pa dhënë ngarkesën e duhur mbi muskujt e legenit.

  Ka disa metoda për përcaktimin muskujt e "saktë". Metoda e parë është për të ndaluar urinimi forcën e muskujve të bazës së legenit. Ky ushtrim i thjeshtë duhet të përsëritet disa herë në mënyrë që të imët saktësisht cilat muskujt kontratë dhe mos harroni se ndjenja.

  Metoda e dytë konsiston në futjen e një gisht në kontraktimet vaginë dhe perineum muskujve të legenit dhe në një ndjenjë të presionit mbi gishtin. Muskujt e mollaqe dhe bark dhe nuk duhet të jetë plotësisht i relaksuar.  Start "akuzuar" më e lehtë në pozitë të shtrirë në shpinë, me gjunjë vendosur dhe këmbët të divorcuara. Koka duhet të jetë në një jastëk të ulët ose jastëk, këmbët banesë në qëndrimin kat. Duart duhet të shtrihen paralel me trup, pëllëmbët poshtë.

  Ushtrimi duhet të fillojë duke i prerë muskujt të paktën tre sekonda, dhe pastaj ngadalë relaksohuni. Besohet se shuma minimale e ushtrimit të doni për të kryer për të arritur efektin - 25, por jo çdo grua mund të kryejnë numrin menjëherë, kështu që i mençur për të empirikisht të përcaktuar numrin e "tyre" dhe rritjen e saj me kalimin e kohës.  Me kalimin e kohës, ju nuk mund vetëm të rrisë numrin e repetitions dhe kohor të stresit, por edhe të ndryshoni pozicionin e fillimit dhe ritmin e lëvizjes, duke bërë një seri e shkurtimeve të shpejta, apo anasjelltas, duke e zvogëluar qëllimisht i ngadalshëm.

  Pozicion për të kryer komplekse mund të jenë krejt të ndryshme: ulur, në këmbë ose shtrirë banesë në shpinë të tij. Gjëja më e rëndësishme për të përcaktuar grupin e muskujve dhe mos harroni ndjenjën e reduktimit të duhur se nuk do të vazhdojë të humbur dhe të bëni ushtrimet në mënyrë efektive.

  Numri maksimal i shkurtimeve, i cili siguron pushtet mjaftueshëm muskujt e legenit dysheme dhe që nuk ka nevojë të - tre repetitions e tridhjetë herë në ditë.

  Nëse ju keni arritur këtë nivel, kjo do të thotë muskujt tuaj janë plotësisht të aftë dhe ju duhet vetëm trajnim të mirëmbajtjes.

  Së fundi, orar nënë e një foshnje e porsalindur është shumë e pasur dhe të ndajë kohë të veçantë për ushtrim është shumë e vështirë, kështu që është e rëndësishme për të përdorur këtë trajnim falas kohor, ulur në kompjuter, duke pritur për pranim në një mjek lexuar një libër të preferuar apo duke parë TV. Më e rëndësishmja - mos harroni se shëndeti ynë dhe cilësia e jetës në masë të madhe varet nga puna që ne jemi të gatshëm për të investuar në to.

  Informacion nga artikullin "gjimnastikës intime pas lindjes"