Trauma intracranial lindjes


 • Pse është kjo?
 • Si ka trauma intracranial lindjes?
 • Trajtim
 • Pasojat e traumës intracranial lindjes
 • Parandalim

 • Patologjia në lindjen e fëmijës të ndodhë për shumë arsye: ajo mund të jetë një helmim gjaku i shtatzënisë, dhe sëmundje të ndryshme. Një nga patologjitë komplekse - trauma intracranial lindjes.

  Në zemër të traumave intracranial lindjes - dëme trurit fëmijë, këputje e enëve të gjakut dhe hemorragji intracranial. Me ngjeshje e kokës së foshnjës ia plas enët e gjakut brenda kafkës dhe hematoma formuar. Zona më e madhe ose vëllimi i hemorragji, pjesa më e madhe e trurit është "off".

  Dhe në varësi se ku në hematoma formuar - ka simptoma të caktuara.


  Pse është kjo?

  Faktorët që kontribuojnë në këtë disi. Kjo mund të jetë një patologji gjatë shtatzënisë - për shembull, u zhvendos toksikoz, sëmundjet e ndryshme të nënës. Kjo mund të jetë për shkak të presionit të fortë gjatë lindjes së fëmijës.

  Kjo nga ana tjetër është e mundur në qoftë se një grua shtatzënë ose një legen të ngushtë anomali ndodhur pozicionin e fetusit. Shkaku i traumave intracranial lindjes mund të jetë aq obstetrik dhe manuale.

  Siç mund ta shikoni faktorët e mëposhtëm që ju nuk mund gjithmonë të parashikojnë. Edhe me shtatzëni normale mund të ndodhë lindjen e patologjisë.


  Për shembull, nëse një fëmijë është i lindur parakohe (ose nënën ose fëmijën nuk është e gatshme për shpërndarjen). Ose kontraktimet nuk plotësojnë deklarimi kanalin e lindjes.

  Por, ndonjëherë shumë kohë para lindjes mund të supozojmë se ata do të jenë traumatike për shembull, nëse një legen të ngushtë në lindjen e fëmijës ose fëmija është i madh.


  Si ka trauma intracranial lindjes?

  Shenjat e para të një dëmtimi të ndodhë brenda disa orëve pas lindjes ose disa ditë. Kushti fëmijë kritik. Ka tre faza manifestime të traumave intracranial lindjes.

 • Faza e shtypjes së përgjithshme. Ulur fëmijën ton muskujve, nuk ka lëvizje aktive, reflekset janë të butë.

  Në mënyrë të ngjashme, nuk është një simptomë karakteristikë e strabismus si një porsalindur. Lëkurës foshnjës është i zbehtë, pak cyanotic, ka çrregullim të frymëmarrjes.
 • Në fazën e dytë ka një eksitim i përgjithshëm - Lëvizjet çrregullt muskujve hipertensionit dridhje të lehta (dridhje), konfiskimet e mundshme.
 • Në fazën e tretë Funksionet e shënuara shërim të ngadaltë të SNQ. Më vonë fëmija si rezultat i GLV-të në zhvillimin neuro-mendore dhe fizike.
 • Prindërit mund të gjejnë veten në fëmijën e tyre me pasojat e traumave intracranial lindjes. Çfarë është veçanërisht me vlerë duke i kushtuar vëmendje për të? Vëmendje të paguajë për procesin e të ushqyerit - një fëmijë nuk është gjiri, nuk gëlltitet mund të jenë të vjella të pashpjegueshme.

  Shikojnë fëmija kalon si ai u kthye në një drejtim, duke e bërë lëvizjet më shumë gjymtyrët në një anë. Fëmija shpesh zgjohet natën dhe thirrjet. Shënim mjekër kur qan fëmijë - nuk tundin apo mjekër (gjithashtu një simptomë karakteristikë). Në të ardhmen, këta fëmijë kanë mbetur prapa në zhvillimin (vonë të fillojnë të flasin, ata çrregullime në të folur).


  Trajtim

  Fëmija me trauma intracranial lindjes nën mbikëqyrje mjekësore në një spital. Ai caktoi procedurat e ndryshme ndihmëse dhe mjekim të veçantë. Ajo synon të resorption ovoizliyaniya cr.

  Përveç kësaj për ilaçet e fëmijëve emëruar fizioterapie, masazh, palestër.

  Në fëmijët, një aftësi e mirë shërim, sepse truri kthehet në normale. Nëse trauma intracranial lindja e komplikuar nga cerebrale epilepsi paralizë dhe - të shikojnë ata në klinika të specializuara. Nëse nuk ka komplikime serioze, ju mund të bëni mbikëqyrjen e një lagje neurolog.


  Pasojat e traumës intracranial lindjes

  Një nga pasojat e lëndimit mund të jetë paralizë cerebrale dhe kapjen epileptik. Por ndërlikim më të zakonshme më pak serioze: Sindromi encefalopati ose presion në rritje intracranial.


  Parandalim

  Sigurisht, ne nuk mund të parashikojnë çdo gjë, dhe të përsëritur - edhe me trauma shtatzëni normale lindjes intracranial mund të ndodhë. Por gjëja kryesore që mund të paralajmërojë për gratë gjatë shtatzënisë - një mënyrë jetese të shëndetshme, për të luftuar toksicitetit rregullisht marrin pjesë në klinikat antenatale. Çfarë bën paragrafi i fundit?

  Për shembull, edhe fakti se gjinekolog me kujdes monitoron peshë shtatzënë.
  Nëse një grua është duke fituar peshë shumë - fëmija i mungon oksigjeni. Prandaj, ofrimit të do të ndodhë më e komplikuar. Vetëm grua i vëmendshëm për të shtatzënisë së saj dhe fëmijës së saj do të garantojë stabilitet dhe shëndetin bazë të mirë të fëmijës.