Vitrianka


 • Simptomat e dhenve
 • Ndihmë dhe Trajtimi
 • Trajtim dhe kujdes të duhur

 • Pas sëmundjes në fëmijëri tek njerëzit
  imuniteti vazhdon për jetën. Hurt shkak për shqetësim është
  Fakti që njerëzit nuk kanë kohë perebolet dhenve si një fëmijë.
  Ashtu si në i rritur ndodh dhenve shumë më e vështirë, duke përfshirë
  fatal.

  Për më tepër, kërkimore dhe mbikqyrjes epidemiologët
  sugjerojnë se incidenca e dhenve në të rriturit është në rritje
  çdo vit.
  Sidomos i rrezikshëm është për dhenve
  gratë shtatzëna, fetusi mund të pyes veten infeksion herpetike.
  Bazuar në këto të dhëna, në shumë vende evropiane ku është e

  dukuri e dhenve në kopshtin e fëmijëve janë imponuar karantinë për të
  Të gjithë fëmijët rimarrë atë në kohë.


  Simptomat e dhenve

  Virus dhenve prek lëkurën foshnjës, duke formuar
  Ajo karakterizohet nga ndryshimi. Fillimisht, kjo njolla të vogla të kuqe në
  trup dhe në vetëm disa orë ata të kthehet në
  blisters mbushur me lëng të qartë. Por kjo fazë është
  shpejt - në ditën e mbuluar flluskoj dytë fillon të kores. Ditët
  7-8 kore thahet dhe bie. Zakonisht gjurmë
  dhenve nuk të mbetet në lëkurë.

  Sa për gjendjen e përgjithshme, atëherë kjo të gjithë
  mund të jetë e ashpërsi të ndryshme.


  Përsëri, më e vështirë për të tolerojë
  dhenve i rritur. Ka një dobësi të përgjithshme, humbje e oreksit,
  rrit temperaturën e trupit.


  Ndihmë dhe Trajtimi

  Nëse rritja e temperaturës së trupit, jo të gjithë
  shkak "të shpejtë", kur skuqje të lëkurës është ende e nevojshme për të kërkuar
  vëmendje profesionist mjekësor. Si i nxituar mund të jetë
  shkaku dhe sëmundje të tjera. Vetëm një mjek mund të përcaktuar siç duhet
  Diagnoza dhe trajtimi.


  Trajtim dhe kujdes të duhur

  Trajtim specifik për dhenve nuk është.
  Kujtojnë përsëri se është një infeksion viral dhe trupi duhet ajo thjesht
  perebolet, të kapërcyer dhe për të zhvilluar imunitet gjatë gjithë jetës.

  Gjatë
  sëmundje duhet të bëhet trajtim vetëm simptomatike:

 • Uljen e temperaturës trupore. A atë
  është e dëshirueshme që përveç aspirina antipiretik, që nga nën
  kohë mjekët dhenve nuk e rekomandojmë përdorimin e kësaj droge
  (Efektet negative në mëlçi). Si ju mund të jepni antipiretik
  pije të bollshme të ngrohtë mund të me mjaltë dhe limon.
 • Regjistrohu për fëmijën që ai nuk e rozchisuvav
  skuqje të lëkurës. Nga kjo mund të mbeten gjurmë pastaj nuk janë
  kurrë nuk shfaqet ndonjë gjë. Që ende nuk e skuqje të lëkurës itchy
  përjashtoi mundësinë e kruarje duhet të mbajnë higjienën e fëmijës -
  ai prerë thonjtë, duart mbahen të pastra, ndryshoi çdo ditë dhe të brendshme

  shtrat. Dhe më të mirë të të gjitha lojrave të shkëputur fëmijën në mënyrë që ajo nuk ka
  tërhoqi vëmendjen për kruarje. Për të lehtësuar përshkruan zakonshme mjeku
  droga qetësues.
 • Dhomë ku fëmija nuk duhet të jetë mbytës për shkak të rritjeve djersitje kruarje.
 • Një bisedë e veçantë rreth zamazuvannya
  spote. Në mënyrë tipike, dhenve të njohur dhe është i lidhur me të kuqe
  flluska dhe Pikat e gjelbra: prindërit me kujdes dekoroj
  çdo pikël zgjidhje alkoolike e gjelbër të shkëlqyer. Por nuk ka asnjë
  Efekti terapeutik nuk është zamazuvannya. Flluska në koren
  kthehet në lëkurë vetë dhe tharje zgjidhje të alkoolit

  ata nuk mund të ndikojë.

  E vetmja gjë që ndikon
  Puna me gjelbërim piktoresk - përkufizimi i infektueshmërisë
  fëmijë. Një fëmijë pushon të jenë ngjitëse të tjerëve saktësisht 5
  ditë pas skuqjes së fundit. Dhe si nëna menjëherë
  vini re se nuk ka lezione të reja në atë që fshehen
  asgjë në këtë ditë dhe ju mund të filloni numërimin mbrapsht për shërim të plotë.