Radikalet e lira të na privojnë i bukuriUnë jam i sigurt se shumë prej nesh e di se njerëzit të cilët nuk kanë karakteristika të mira, por pavarësisht nga kjo, ka një komunikim shumë të këndshme dhe tërheqëse. Në këto, siç thonë ata, "kanë karizëm, bukuri." Zakonisht, karizëm kuptojnë aftësitë emocionale dhe mendore, me të cilin është vlerësuar si cilësi të talentuar dhe të veçanta të aftë për të bërë një ndikim efektiv në njerëz.

Më parë, shkencëtarët janë përpjekur të kuptoj se pse njerëzit të gjejnë disa funksione pamja e bukur, pavarësisht nga fakti se ata janë klasik, nëse kjo është shije që zhvillon gjatë një jetë të tërë, ose e dominuar nga një predispozicion gjenetik.

Shumica arriti në përfundimin se zgjedhja e karakteristika të caktuara të fytyrës dhe figurës kaluar nga brezi në brez dhe është një mënyrë e trashëguar për të dalluar partner fizikisht të fortë që mund të krijoj, të lindur dhe të rritur shumë fëmijë nga një i dobët e të sëmurë, të cilat nuk mund të merrni e gjeneratave të shëndosha.

Shumë psikologë argumentojnë se aftësia për të tërhequr seksit të kundërt mund të zhvillojnë një çështje e apelit vizuale. Por shkencëtarët amerikanë kanë hedhur poshtë këtë ide - ato siguroj se cilësia varet nga sasia e antioksidantë në trup dhe forcën e stresit oksidativ që ndodh në të gjithë ne.


Më pak një njeri i radikaleve të lira që shkaktojnë plakjen, e më shumë tifozë ajo krenohet. Për më tepër, procesi oksidimi fetusi mund të fillojnë të përjetojnë tashmë në mitër nëse duhanpirësve shtatzëna që vuajnë sëmundjet infektive apo trashje. Të gjithë këta faktorë shkaktojnë mangësi të antioksidantë, të cilat më pas mund të ndikojnë jo vetëm shëndetin e tij, por edhe në aftësinë për të tërhequr individët e gjinisë së kundërt e fëmijës.