Vizitoni kopshti mbron kundër leukemisë


Sipas shkencëtarëve amerikanë, roli i madh mbrojtës
luajtur nga "trajnimit" sistemin e imunitetit në përgjigje të ftohjet e shpeshta
sëmundje.

Hulumtuesit
nën drejtimin e Patricia huton (Patricia Buffler) e Kalifornisë
Universiteti analizuar rezultatet e 14 botoi
hulumtim. Në total, 6.108 pjesëmarrës ishin fëmijë,
vuan nga leukemia akute limfoblastike (forma më e zakonshme e kancerit
gjak në fëmijëri), dhe 13 704 fëmijë të shëndetshëm.

Në dymbëdhjetë
Studimet kanë treguar se fëmijët që ndjekin arsimin parashkollor
institucionet arsimore, zhvilluar leukimi më pak se tyre
moshatarët. Krahasimi i të dhënave në dispozicion, studiuesit në përfundimin se

Intervistat në ekipin e fëmijëve ul rrezikun e mprehtë
leukimi limfoblastike me rreth një të tretën, tha huton.

Leukimi
kanceri është sëmundja më e zakonshme në fëmijë
në vendet e zhvilluara. Sipas statistikave, sëmundja zhvillohet në një fëmijë
dy mijë. Ajo tani besohet se shkak i
forma shumica e leuçemisë ne femije eshte nje kombinim i mutacionet gjenetike
dhe disa faktorë të shkaktojë. Një nga faktorët e pretenduara
është i infektuar.

Prova të reja mbështet teorinë se
që fëmijët të marrin veten nga infeksionet e zakonshme në moshë të re,
më pak gjasa leucemia. Sipas studiuesve, ftohjet e shpeshta


Sëmundjet të çojë në riorganizimin e sistemit imunitar. Ku
"Home" fëmijë ky ristrukturim nuk ndodh, dhe pastaj ata
sistemi imunitar nuk është në gjendje për t'i rezistuar viruset,
provokimin zhvillimin e leucemia.