Nga lartë kalori ushqim qenie lindur djem


Sipas tyre, djemtë ishin dukshëm më shumë gjasa për të lindur për gratë që preferojnë ushqime të lartë kalori.


Studimi i kryer nga Universiteti i stafit Exter mori
përfshirë 740 gra shtatzëna, të përshkruar në detaje karakteristikat e saj
ushqim për disa javë para fillimit të shtatzënisë. Në
studiuar pjesëmarrësit e përjashtuara me mbipeshë apo trashje.

Krahasimi
sapolindur kat me të dhënat për gratë dietë, studiuesit gjetën se
nëna që lindi djem përdorur një mesatare prej 180 kalorive në
ditë më shumë se ata që kanë lindur vajza. Përveç kësaj, grupi
pjesëmarrësit me konsum më të lartë të kalorive djemve të lindur në 56%

kurse në grupin e dietë pakten kalori - vetëm 45%.

Më e madhe
Probabiliteti i djemve - 59% - është vërejtur në nëngrupin e grave
të cilët rregullisht kanë ngrënë qull mëngjes dhe enët tjera
produkte të drithërave. Gratë që hanë mëngjes rregullisht ose fare
mëngjes refuzoi, shifër ishte vetëm 43%.

Nga
Sipas autorit të Fiona Matthews (Fiona Mathews), i zbuluar
Modelet nuk është plotësisht i qartë, por disa të dhëna
tregojnë se nivelet e larta të glukozës në gjakun e nënës
mund të kontribuojë në mbijetesën e embrioneve meshkuj. Konkluzionet
Hulumtuesit konfirmuara nga observimet e biologët, sipas të cilave


Numri i pasardhësve mashkullor në shumë kafshëve varet
sasia dhe disponueshmërinë e ushqimit.

Megjithatë, për shkak të vogël
në mesin e pjesëmarrësve të eksperimentit, gjetjet e studiuesve britanikë
ajo do të jetë e nevojshme për të konfirmuar të reja, statistikat më ambicioze
të dhëna.